door MarvelousMir

Mei Masturbatie Challenge week 5: Afterplay

29 mei 2023 door MarvelousMir

In deze laatste paar dagen van mei sluiten we de Mei Masturbatie Challenge af met afterplay. Misschien ben je nog niet zo bekend met het naspel, maar wie weet wordt het na de challenges van deze week wel jouw favoriete onderdeel van het masturberen! Ben je klaar voor de laatste loodjes? Let’s go! 

Het belang van afterplay

Na het opwindende voorspel, de heerlijke stimulatie en de spetterende explosies van genot, is het nu tijd voor afterplay, oftewel naspel. Hoewel het niet zo bekend is als het voorspel, is het wel net zo belangrijk! Hoe je jouw seksuele avontuur afsluit bepaalt namelijk voor een groot deel wat voor gevoel je eraan overhoudt. De positieve effecten van een orgasme kunnen door goed naspel nog lang nawerken, zelfs als je jouw masturbatiesessie allang weer bent vergeten.

Hoe je jouw seksuele avontuur afsluit bepaalt voor een groot deel wat voor gevoel je eraan overhoudt.

Er zijn verschillende manieren om aan afterplay te doen. Doe altijd wat goed voelt voor jou, maar het belangrijkste is om de verleiding te weerstaan om meteen na de climax weer over te gaan op de orde van de dag. Gun jezelf die paar extra minuten om even te ontspannen en dat heerlijke gevoel echt goed op je in te laten werken. Hoe beter je het afsluit, hoe meer je geniet. Sla de challenge van deze allerlaatste paar dagen van Mei Masturbatiemaand dus zeker niet over!

Challenge #10: Massage

Een massage is een perfecte manier om te ontspannen en tegelijkertijd nog extra te genieten door wat langer in je seksuele energie te blijven hangen. Bij vrouwen verdwijnt seksuele opwinding meestal minder snel dan bij mannen, hoewel dat natuurlijk wel per persoon verschilt, maar voor beiden heeft het voordelen om jezelf lekker te masseren na je orgasme. Hierdoor kun je langer genieten van de fijne stofjes die vrij komen in je hersenen tijdens het hoogtepunt. Voor mannen is een ontspannende lingam massage aan te raden en voor vrouwen een heerlijke yoni massage. Uiteraard kun je je partner eventueel ook vragen om hierbij te helpen.

Hoe werkt zo’n massage dan precies? Wij hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet. Het enige wat je hoeft te doen is de stappen te volgen. En lekker te ontspannen uiteraard 😉

Ontspannende lingam massage

 1. Ga zo comfortabel mogelijk liggen of zitten op een manier die voor jou goed voelt. Zet eventueel een ontspannende playlist op, steek een kaarsje aan of dim de lichten.
 2. Breng voldoende glijmiddel of 2-in-1 massageolie aan op je hand en wrijf het warm tussen je handpalmen. Gebruik geen gewone massageolie, want dat is niet geschikt voor massage van de intieme zone.
 3. Laat je handen uitgebreid over je hele lichaam glijden (vergeet vooral ook de liezen niet), maar sla de geslachtsdelen over.
 4. Masseer dan de ballen, het perineum en eventueel de anusopening. Onthoudt dat je aan het masseren bent, niet aan het masturberen, dus ga heel langzaam te werk.
 5. Nu kun je je penis masseren. Gebruik een techniek die jij zelf het fijnst vindt, zoals strelen met je duimen, een ronddraaiende beweging maken over de eikel, zachte kneepjes etc.
 6. Je kunt zelf bepalen wanneer je je lingam massage afrondt. Uiteraard kun je het laten eindigen in een orgasme als je wil, maar dat is niet het doel. Doe vooral wat voor jou het beste voelt!

Ontspannende yoni massage

 1. Ga zo comfortabel mogelijk liggen of zitten op een manier die voor jou goed voelt. Zet eventueel een ontspannende playlist op, steek een kaarsje aan of dim de lichten.
 2. Breng voldoende glijmiddel of 2-in-1 massageolie aan op je hand en wrijf het warm tussen je handpalmen. Gebruik geen gewone massageolie, want dat is niet geschikt voor massage van de intieme zone.
 3. Laat je handen uitgebreid over je hele lichaam glijden (vergeet ook vooral de liezen en venusheuvel niet), maar sla de vagina over.
 4. Begin met het masseren van de buitenste schaamlippen en ga daarna over op de binnenste schaamlippen.
 5. Masseer heel voorzichtig de clitoris, bijvoorbeeld door er rondjes omheen te draaien of door zachtjes heen en weer te bewegen. Onthoudt dat je aan het masseren bent, niet aan het masturberen, dus een orgasme is het niet het doel.
 6. Breng langzaam een of twee vingers naar binnen en masseer de G-spot met langzame, ronddraaiende bewegingen. Blijf ook de clitoris stimuleren.
 7. Je kunt zelf bepalen wanneer je je yoni massage afrondt. Uiteraard kun je het laten eindigen in een orgasme als je wil, maar dat is niet het doel. Doe vooral wat voor jou het beste voelt!

Challenge #11: Ontspanning

Even goed ontspannen na een fijne masturbatiesessie is niet alleen goed voor je op het moment zelf, want je hebt er later ook nog wat aan. Als je lekker ontspant als onderdeel van het naspel, dan krijgen jouw hersenen namelijk genoeg tijd om een ‘notitie’ te maken dat het heel fijn voelde. Als je de volgende keer weer masturbeert, dan herinneren jouw hersenen dat het de vorige keer ook heerlijk was en wordt jouw beloningssysteem getriggerd. Daarnaast krijgt jouw libido er ook een boost van. Alleen maar voordelen dus!

Afgezien van een massage, hoe kun je nou het beste ontspannen nadat je je orgasme hebt gehad? Dit hangt natuurlijk erg af van je eigen voorkeuren en waar jij goed door kunt ontspannen. Hier zijn een paar suggesties:

 • Douchen of in bad: Veel mensen vinden het fijn om na het masturberen even onder de warme kraan van de douche te staan.
 • Slapen: Je herkent het gevoel vast wel dat je na een orgasme beter kan slapen. Zodra je orgasme is weggeëbd voel je je loom en slaperig en zou je zo in slaap kunnen vallen. En waarom zou je er niet gewoon aan toegeven en even een dutje doen? Een betere ontspanning is er niet!
 • Laat je telefoon met rust: Grijp niet meteen naar je telefoon na je masturbatiesessie. Dit is namelijk de snelste manier om weer in stress-modus te komen. Het beste is om je telefoon überhaupt niet binnen handbereik te hebben door hem van tevoren in een andere kamer te leggen. Dan hoor je ook geen berichtjes of telefoontjes binnenkomen en wordt je niet gestoord. Deze tijd is even helemaal voor jezelf!
 • Blijf minstens 5 minuten liggen/zitten: Je hebt misschien de neiging om meteen van je bed of bank af te springen nadat je hebt genoten van het masturberen, maar probeer dit te weerstaan. Neem in plaats daarvan in ieder geval 5 minuten de tijd om na te genieten. Zo krijgt jouw lichaam de tijd om al die geluksstofjes goed in zich op te nemen en profiteer je veel langer van de voordelen van masturbatie.

Challenge #12: Toys schoonmaken

De laatste stap van jouw masturbatiesessie, is het schoonmaken van je sextoys. Misschien niet het leukste klusje dat er bestaat, maar wel eentje die zeer essentieel is! Je wilt geen infecties oplopen omdat bacteriën zich op of in jouw seksspeeltje hebben genesteld, toch? Het goede nieuws is dat het schoonmaken van toys heel eenvoudig en snel kan. Binnen een paar minuten (of zelfs nog minder) zijn jouw toys weer zo goed als nieuw en klaar voor de volgende ronde!

Hoe doe je dat dan precies? Het makkelijkste is om toycleaner te gebruiken. Spray je speeltje goed in met toycleaner, laat het ongeveer een minuut intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water. Dep je toy goed droog met een schone, pluisvrije doek. Tadaa, weer zo goed al nieuw! Heb je geen toycleaner? Dan kun je je sextoy ook schoonmaken met milde zeep en water. Als je speeltje niet 100% waterdicht is, wees dan een beetje voorzichtig met afspoelen en dompel hem vooral niet onder in water.

Berg je speeltjes zorgvuldig op, bijvoorbeeld door ze in een toybag te bewaren. Ook kun je de originele verpakking gebruiken om je toys in op te bergen. Het belangrijkste is om ze op een droge, donkere en pluisvrije plek te leggen. Als je meerdere speeltjes hebt, bewaar ze dan apart van elkaar. Sommige materialen reageren namelijk niet goed op elkaar (dat geldt ook voor siliconen!), waardoor ze kunnen afgeven of samensmelten.

TIP!

Laad je oplaadbare speeltjes meteen weer helemaal op, zodat je de volgende keer niet halverwege je sessie met een lege accu zit. Als je toy op batterijen werkt, vergeet ze dan niet op tijd te vervangen.

Hoe heb jij Mei Masturbatiemaand beleeft? Laat het weten in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid