Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

64.642 keer bekeken

Fetish Friday: De 10 meest voorkomende fetisjen 👣

12 mei 2022,

geschreven door

We hebben ze bijna allemaal: seksuele fantasieën. Van seks in de buitenlucht tot plasseks, fantasieën zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Maar wanneer is jouw fantasie een fetisj en welke fetisjen zijn er allemaal? Wij lichten op Fetisj Friday verschillende fetisjen uit en vandaag zetten wij de meest voorkomende fetisjen voor jou op een rij. 

1 – BDSM

Met stip op nummer één staat BDSM. Hoewel dit een bepaalde seksstroom is, valt dit ook zeker onder een fetisj. BDSM staat voor Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme Masochisme. Een BDSM-spel wordt gespeeld tussen twee partners: de Dominant (dom) en de onderdanige (sub). De Dom heeft de macht over de sub en bepaalt in feite de vorm van het spel. Vroeger werd deze vorm van seks vooral geassocieerd met donkere kelders en vrijwillige ‘mishandeling’. Gelukkig is dit tegenwoordig wel anders, onder andere dankzij de boeken- en filmserie 50 Shades of Grey. Meer weten over BDSM? Hier lees je meer!

2 – Voetfetisj

Voetfetisjisten zijn er veel meer dan wordt gedacht. Ga maar eens na; waarschijnlijk ken jij wel iemand met een vorm van voetfetisjisme. Het is dan ook de meest voorkomende fetisj die niet direct met seks te maken heeft. Personen met deze fetisj worden wild van voeten en alles wat daarmee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan sokken, schoenen, kousen etc. Volgens neuroloog Sigmund Freud is deze fetisj te verklaren doordat een voet zou lijken op een penis. Ja, misschien ben je het niet helemaal eens met deze vergelijking; feit blijft wel dat mensen met een voetfetisj graag sabbelen, likken en zuigen aan iemands voeten of tenen. En waar likken en zuigen mensen nog meer graag aan? Exact

3 – Rollenspel

Ja ja, ook dit is zeker een fetisj. Je hoeft heus niet meteen deze fetisj te hebben als je het weleens hebt uitgeprobeerd, maar als jij een enorme liefde en opwinding ervaart bij rollenspellen, zou het zomaar eens kunnen dat jij een rollenspel fetisj hebt. Bij een seksueel rollenspel beoefenen twee of meerdere personen verschillende rollen in een seksueel scenario. Een rollenspel kan elke vorm van seksuele fantasie aannemen. Zo kun je met je partner verpleger en patiënt spelen, politieagent en boef of leraar en stoute student. Meestal draag je ook kleding of accessoires die passen bij je rol. Dus de verpleger draagt verpleegkleding en de politieagent een politie-uniform.

4 – Rubber, leer en latex

Deze fetisj heeft betrekking op personen die seksueel genot krijgen door het dragen van kleding gemaakt van rubber, leer of latex. Ook de aanblik van hun partner die kleding van deze materialen draagt vinden ze heel opwindend. Deze fetisj kan variëren van het dragen van een strakke ‘catsuit’ tot een leren gasmasker.

5 – Voyeurisme en exhibitionisme

Onderzoekers van het Carolina Instituut tonen met studies aan dat één op de drie mensen geniet van het kijken naar seks. Deze mensen hebben meestal lustgevoelens bij het zien van mensen die zich aan- of uitkleden, wassen of seks hebben. De meeste voyeurs zijn mannen die online porno kijken. Bij exhibitionisme geniet je er juist van om op een seksuele manier bekeken te worden, bijvoorbeeld op het naaktstrand. Er zijn zelfs bepaalde nachtclubs waar je in een kamer seks kan hebben terwijl je via kijkgaten bekeken wordt door andere mensen. Best wel heet, toch?!

6 – Spanking

Spanking wordt beschouwd als één van de meest seksuele fetisjen. Waarom zoveel mensen van spanking houden? Het is heel toegankelijk. Iedereen heeft weleens een erotisch tikje op de billen van zijn of haar partner gegeven. Het is een vrij eenvoudige vorm om een beetje plezierige pijn aan je seksleven toe te voegen. En als er met bepaalde druk en kracht op de billen gespankt wordt, dan kunnen die trillingen een opwindend gevoel in de geslachtsdelen opwekken. Maar spanking kan ook deel uitmaken van BDSM waarbij het voor een partner vernederend is (die gespankt wordt) en voor de ander (die de tikken geeft) een gevoel van macht geeft. Je kunt spanken met je handen, maar velen gebruiken ook een speciaal zweepje.

7 – Kleding van het andere geslacht dragen

Een veelvoorkomende fetisj is het dragen van kleding van het andere geslacht. Mannen dragen dus vrouwenkleding en -accessoires en vrouwen trekken graag mannenkleding aan. Het zijn vooral mannen die belangstelling in deze fetisj hebben. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die het dragen van mannenkleding erg erotisch en sensueel vinden.

8 – Plasseks

Watersports, ook wel golden showers of urofilie genoemd, is een fetisj die vaker voorkomt dan je in eerste instantie zou denken. Bij deze fetisj plast een persoon over zijn/haar partner heen tijdens het voorspel of de seks. In feite is het dus gewoon plasseks. Mensen die aan deze vorm van seks doen, worden opgewonden van het zien, ruiken, voelen of proeven van urine. Er zijn verschillende redenen waarom mensen dit lekker vinden:

– Het warme, natte gevoel van urine voelt lekker aan op het lichaam;
– De smaak van plas is opwindend;
– Door het taboe dat erop rust wordt het als opwindend beschouwd.

Met de urine van een gezond persoon is overigens niets mis. Maar heeft de persoon die urineert een geslachtsziekte, dan kan het erg gevaarlijk zijn als de urine in aanraking komt met de slijmvliezen van de partner. Mocht je interesse hebben in plasseks, zorg dan wel dat jij en je partner van tevoren een soa test doen.

9 – Swinging en groepsseks

Swinging betekent dat een (getrouwd) stel seks heeft met een ander echtpaar. Dit gebeurt altijd met volledige toestemming van elkaar. Meestal duikt de vrouw van het ene stel met de man van het andere stel in bed en vice versa. Je doet dus in feite aan partnerruil. Stellen die aan swinging doen worden swingers genoemd. Deze fetisj kan een positief of negatief effect op de relatie hebben. Er kan jaloersheid ontstaan, partners kunnen elkaar minder gaan vertrouwen en het is mogelijk dat je gevoelens krijgt voor je swingpartner. Maar deze vorm van partnerruil kan ook juist nieuw leven in een relatie blazen. Groepsseks spreekt natuurlijk voor zich!

10 – Adult babies

Last maar zéker niet least: adult babies, een extreem populaire fetisj. Deze adult babies – ook wel diaper adults genoemd – zijn volwassen mensen die ervan genieten om een baby te zijn. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn, maar meestal voelen mannen zich meer aangetrokken tot deze fetisj. Ze genieten ervan om luiers te dragen, de fles te krijgen en dragen soms zelfs babykleding. Adult babies vinden het prettig dat er een volwassene is die zegt wat wel en niet mag en die voor hem of haar zorgt. Sommige adult babies zijn op zoek naar de aandacht die ze misten toen ze jonger waren.

Wat is jouw fetish? Laat ons jouw ‘guilty pleasure’ weten!

28 reacties

  1. Heej,

    Bedankt voor je reactie ik heb
    Het artikel gelezen en kan me nu wel
    Een klein beetje indenken waar het vandaan zou kunnen komen mischien.

    Het was in iedergeval wel een intersant stukje om te lezen

  2. Zijden sjaals, bondage, gags, strelen met zijde, tepelspel, vrouwen en sensuele onderdanigheid. Genoeg zo?

  3. Als onderdanig sletje in lingerie en hoge hakken ,ben een sissy,vrouw of man genot schenken,met respect voor elkaars wensen,femdom,crossdressing en tease and denial zijn fav fetish maar heb er zoveel meer

  4. Ik heb een fetish waar ik niet zo veel over kan vinden. Ik heb al zo lang als ik weet een fetish voor reddingsvesten en zwembandjes. Ook wel eens luiers geprobeerd maar dat kwam meer omdat ik tijdens mijn zoektocht naar mijn fetish op een abdlforum terecht kwam omdat daar wel een flinke comunitie in is.

    Ik heb geen idee waar het vandaan komt al zou ik dat wel graag willen weten.

  5. Nr 10 adult baby.
    De term adult baby/diaper lover (abdl) is wat achterhaald aangezien veel mensen binnen de communitie zich niet vinden passen binnen de term baby. Little is vaak de naam die ze beter vinden passen aangezien iedereen een andere leeftijd aanneemt. Zo zijn sommige mensen graag weer tiener of kleuter. Ook ageplay is een variant hierop aangezien mensen zichzelf ook ouder kunnen voelen dan dat zij daadwerkelijk zijn.

    Cindy

    1. Cindy,

      Ik deel je mening hieromtrent.
      De benaming “little” lijkt me idd. niet slecht.
      Als, laat ons zeggen…deskundige, vind ik het bijv. niet zo fijn om als “pasgeborene” (47) deze fetish te ondergaan. Liever een iets oudere categorie, dat wel.

      Terechte opmerking van jou !!

      Mvg,

      Bart

    2. Dag cindy en ander meiden en vrouwen,
      Ik ben incontinent en draag dag en nacht luiers en vind het heel fijn om als baby behandeld te worden. wimmeke.
      X.

  6. Onze kick is een mix van een aantal van de bovenstaande dingen binnen onze cuckold relatie.
    Mijn vrouw heeft na veel los/vaste contacten nu al weer een hele tijd een vaste vriend.
    Mijn vrouw is onderdanig naar haar vriendmaar dominant naar mij. Ik moet luier en plasticbroek dragen met lingerie en dames kleding.
    Dit aangevuld met nep borsten en vaak een kuisheids kooitje en een buttplug.
    Mijn vriuw en haar vriend slapen samen, ik moet hun dienen en bedienen. Hierbij is ontbeit op bed bregen 1 van de zwaarste en vernederendste dingen en vaak aanzet tot mee.

    1. Dat is ook een stukje van onze manier van seks beleven, ik moet ze niet alleen dragen maar ook gebruiken.

    2. Ik draag ze ook graag en poep er vooral graag in.Je bent niet de enige. Wel ben ik getrouwd en mijn vrouw heeft dat niet.Ik doe het dan vooral stiekem.Ik ben geen pedofiel en wil er ook geen aanstoot aangeven.Wel vind ik het jammer dat in de meeste luierclubs alleen natte luiers zijn toegestaan. Ik kan het tot dusver met niemand delen.Ik weetzelf ook niet wat ik moet doen.Gaat het nooit over? HC

  7. in lingerie&hoge hakken,doe ik nu bijna elke dag,rondlopen thuis vind ik zo opwindend omdat het me een onderdanig slettig gevoel geeft,en als mannen me complimenten geven dat ik mooie sexy benen heb en ik geen probleem heb om hoge hakken te dragen zonder te struikelen enz ,dat vind ik héél kinky

    1. Awél, herken mezelf in je ‘openbaring’. Ben al jaren verzot op sexy (nylon / net) lingerie en hooggehakte sandalen, flat toe, hoe ‘opener’ hoe liever. gelakte tenen zijn een must! Met momenten loop ik ‘in vol ornaat’ met jarretelles body, flinterdunne nylons en niets verhullende kimono (tot op de enkels) + eventueel latex string (black / red) de gehele avond thuis rond als ‘hoer’! Wel veel opruim -kuiswerk naderhand.

  8. 1. Dames met een fraaie bos schaamhaar. Dat is super sexy. Dus dames, doe de scheermesjes weg.

    2. Sexy ondergoed. Dames en heren in strings zijn heel erg leuk, De billen komen fraai tot hun recht en er blijft wat te raden over. Bij de heren worden de contouren van de edele delen benadrukt en ik als man met een fluïde belangstelling kan dat waarderen. Ik draag zelf graag strings. Het zit onder je bovenkleding dus niemand ziet er wat van, Voel je sexy, voel je goed.

  9. Ik vind het erg geil als mijn vrouw haar paardrijbroek en rijlaarzen aan heeft. Ik zie haar ook erg graag rijden. Daarnaast heb ik ook graag zelf rijkleding aan.

  10. Damessjaaltjes en ouderwetse katoenen gebruikte en of fris gestreken dameszakdoekjes en klaar om gebruikt te worden door een mooie (strenge) Mevrouw.. Al lange tijd op zoek naar iemand die dat als rollenspel met mij zou willen spelen.

  11. Grote mannenhanden in zwarte leren handschoenen. Die als soort politieman over mijn lichaam gaan. En langzaam en grondig onderzoek verrichten. Dat is nog steeds een fetisj van mij.

  12. Ik heb een voorliefde voor bont en dan met name echt bont. Mooie lange zachte vachten. Helaas lees je hier niet veel over.

  13. Ik heb een feet fetisj maar ik kan geen een vrouw vinden die me wil helpen daar mee kunnne jullie me helpen

    1. Hi Tim, wij kunnen jou niet aan een vrouw helpen, maar wellicht kan je een kijkje nemen op https://fetlife.com. Dit is een community (beetje zoals facebook), voor kinksters, BDSM’ers en mensen met een fetisj 🙂

    2. Dan ga ‘k toch het liefste naar spanking, dat spreekt mij wel heel erg aan! Want ‘t liefste wat ‘k wil is een bil!, een vrouwelijke kont wind mij erg op n.l.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

43 keer bekeken

Geschreven door

In onze dromen verwerken we van alles dat ons overkomt, maar wat betekenen ze eigenlijk? Met name seksdromen! Wij duiken jouw hoofd in en ontleden jouw meest stomende seksdromen. In deze editie bespreken we een geheime relatie en zwangerschap….
43 keer bekeken