Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

55.500 keer bekeken

“Mijn partner heeft een fetisj. Wat nu?”

28 oktober 2017,

geschreven door

Beste Talitha, onlangs vertelde mijn vriend me dat hij opgewonden raakt van opblaasbare dingen. Hier schrok ik erg van… Wat betekent deze fetisj en hoe moet ik er mee omgaan?

– Marina

Beste Marina,

Je geeft aan dat jouw vriend een fetisj heeft. Ik kan me voorstellen dat je daar van schrikt. Je wil nu graag weten wat dit precies betekent en niet onbelangrijk: hoe je er mee om kan gaan. Ik zal hieronder ingaan op jouw vragen!

Wat is een fetisj?

Misschien heb je er wel eens wat over gehoord, maar weet je tóch niet precies wat het is. Fetisjisme betekent dat iemand opgewonden raakt van niet-levende objecten. Dat kunnen bijvoorbeeld ook bepaalde lichaamsdelen zijn, zoals bij de voet fetisj. Diegene kan hierover gaan fantaseren of zich er naar gedragen, zoals seks hebben met dit object of lichaamsdeel. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een ‘normale seksualiteit’.
Want wist je dat in Nederland 10,5% van de mannen wel eens een fetisjistische fantasie heeft?  Jouw partner is dus echt niet de enige!

Waar komt een fetisj vandaan?

Je vraagt je vast af hoe zo’n fetisj dan ontstaat. De wetenschap is daar niet helemaal zeker over. Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van een fetisj:

 • De ‘Brain-overlap’ Theorie: Sommige delen in ons brein regelen onze seksualiteit. Deze liggen vlak bij gebieden die lichaamsdelen en emoties beheren. Activiteit van deze gebieden kan gaan overlappen waardoor een fetisj kan ontstaan.
 • De ‘Pavlov’ Theorie: Ons brein kan seksualiteit gaan associëren met items die in eerste instantie niet seksueel van aard zijn. Wanneer we bij toeval opgewonden raken terwijl we op dat moment bijvoorbeeld op een opblaasbaar matje liggen, kan opwinding gekoppeld worden aan dit opblaasbare object.
 • De ‘Gross-out’ Theorie: De grenzen van wat we normaal gesproken niet opwindend vinden, kunnen gaan vervagen. Met andere woorden: we worden soms zó opgewonden, dat we geil worden van iets waar we normaal gesproken niet geil van zouden worden. Dit kan leiden tot een patroon van opwinding bij objecten, zoals voeten of opblaasbare dingen, die eerder werden gezien als niet-opwindende dingen.
 • De Pijntheorie: In onze hersenen circuleren allerlei stofjes die actief worden tijdens seks. Dezelfde stofjes worden ook actief wanneer wij pijn ervaren. Dit kan verklaren waarom sommige mensen hebben een voorkeur hebben voor pijn tijdens seks, zoals spanking en sommige vormen van BDSM

Laat het bezinken

Je geeft aan dat je er van schrikt dat jouw partner een fetisj heeft. Het is begrijpelijk dat je dit nieuwtje moet laten bezinken. Neem hier de tijd voor. Probeer voor jezelf goed te bedenken wat je van dit nieuwtje vindt. Niemand anders dan jij kan daar het beste over oordelen. Bedenk daarbij goed wat jouw mening is over zijn fetisj en wat de rol van de fetisj van jouw partner is in jullie relatie.

Praat er samen over

Wanneer je voor jezelf hebt bedacht hoe je over zijn fetisj denkt, kun je het hier samen over hebben. Er samen over praten kan voor jullie beiden fijn zijn om zijn fetisj een plekje te geven in jullie relatie. Probeer hierbij naar elkaar te luisteren en elkaar de ruimte te geven om jullie wensen hierover uit te spreken. Vertrouwen is hierbij belangrijk.

Experimenteer

Als je besluit om samen met je partner zijn fetisj verder te ontdekken, kunnen jullie hier mee gaan experimenteren. Wees creatief en bekijk wat voor jullie wel (of juist niet!) fijn en opwindend werkt. Er zijn een aantal toys en artikelen die jullie hierbij kunnen helpen! Denk bijvoorbeeld aan opblaasbare dildo’s of een opblaasbaar laken waarop jullie lekker los kunnen gaan. Ook kunnen jullie eens kiezen voor een romantische avond, versiert met opgeblazen ballonnen.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

73 reacties

 1. hallo ik heb een hele gekke ervaring gehad vandaag ik kreeg een berichtje via mijn sociaal media of ik sex wilde hebben met mijn partner en die man dan toe kijkt terwijl hij vast gebonden zit nou is dat niet zo heel gek maar later in het gesprek vroeg hij of ik het aan durfde om op zijn gezicht te zitten en heb dan wilde laten stikken(flauw wil laten vallen) terwijl ik hem dan pijp en dat alles tegen een vergoeding hij wilt zelfs een notaris er bij halen voor zijn vermogen voor het geval het fout gaat ik zou het wel durven maar ik weet nou niet echt wat ik hier mee aan moet en kom ik hier mee in de problemen dit wel nieuw allemaal maar ik en mijn partner zouden het wel durven maar heb verder geen idee hoe en wat is er iemand die hier ervaring mee heeft of mij kan uitleggen hoe ik moet handelen

 2. Hoi Cindy
  ik heb ook een fetish voor mayonaise en vind het erg opwindend wat jij doet met mayonaise in dat lakjans en de mayonaise tussen je billen ik doe zelf wel mayonaise op mijn penis of spuit mayonaise in een plastic handschoen en steek mijn vingers in de mayo wat ook heel erg opwindend is ik zou wel eens mayonaise willen likken van je kontje lijkt me wel wat dus laat wat achter voor me Groeten Martin

 3. He hallo ik loop al een tijdje met een enorme panty fetisj. Het is zelfs zo erg dat het mijn dagelijkse leven beïnvloed. Ik denk en doe bijna dagelijks iets met panty’s. Bijna niemand weet dit behalve mijn schoonmoeder en hiermee heb ik ook een aantal keer panty sessie mee gehad. Maar het wordt steeds seksueler en ben bang dat het te ver gaat. Nu is mijn vraag of er hup voor zoiets is om het te temperen. Kan weinig vinden op internet hierover

 4. Hoi ik raak zeer opgewonden door een latex beenhouwer schort.mijn vrouw draagt dat niet .heb ik al verschillende keren geprobeerd om te vragen waarom ze dat niet wil dragen .maar kreeg nooit een antwoord.zou het iets kunnen te maken hebben met vroeger haar vader is altijd zelfstandig beenhouwer geweest en moest ze wel helpen in de beenhouwerij

 5. Ik heb een fetish met plastic opblaasbare artikelen. Ik ben al jaren vrijgezel na een mislukte relatie met een autistische meisje. Ik ben zelf ook autistisch. Ik kan het er prima mee vinden. Ik heb daar een heel fijn gevoel mee.

 6. Hoi,
  ik kan erg opgewonden worden van alles wat heerlijk zacht aanvoelt. Ik heb dit al van kinds af aan. Ik ging toen bv stiekem met mijn gladde nylon winterjack aan in bad (ligbad). Was gewoon super heerlijk. Dat nylon ging helemaal bol staan in het water.
  Ook sneed ik met een mes of schaar scheurtjes in het nylon (geen donsvulling). Werd ik erg opgewonden van toen ik kind was. Nu véél minder. Echter vind ik het nog steeds heerlijk om een geile nylon (dons) jas/coat te dragen. Wat ik ook aantrekkelijk vind zijn vrouwen die in zo’n dergelijke super gladde nylon donsjas/coat met echte bontkraag rondlopen.
  Ik ben namelijk niet alleen gek op glad nylon, maar sinds begin 2012 ook op echt bont. Nooit heeft iemand in ons gezin thuis iets van bont gedragen. Toen ik op mezelf ben gaan wonen kwam ik er op een gegeven moment achter dat ik een jas met een bontkraag wilde hebben. Dit was in het najaar van 2011. In januari 2012 heb ik mijn eerste jack met echte bontkraag gekocht. Een nylon jack van Nickelson. Ik vond die kraag zo heerlijk zacht dat ik steeds en steeds meer bont wilde hebben. Inmiddels heb ik nu ook 10 echte bontjassen. Ik vind het echt heerlijk om te dragen. En sommige van mijn bontjassen draag ik dan ook af en toe in het openbaar! Ja echt waar. Ik schaam me er niet voor. Natuurlijk weet ik dat het behoorlijk opvallend is en dat je best wel bekijks krijgt. En heel af en toe krijg ik ook een compliment voor het dragen van zo’n mooie bontjas. Ik persoonlijk vind het gewoon fijn om bont te dragen, wat vrouwen waarschijnlijk maar heel raar vinden en zeker de zogenaamde alfa mannen. Maar mensen weet dat veel bontjassen gewoon unisex zijn. Dus is het absoluut niet vreemd om als man een bontjas te dragen ook al zie je het in het openbaar maar zeer weinig.
  Ik wil ook ff aangeven dat ik zeker opgewonden kan worden van dat zachte bont, maar weet me verder prima in te houden. Het is dus niet dat ik ga masturberen/klaarkomen op een bontjas. Ik heb daar een aantal gladde nylon donsgevulde items voor zoals een oude nylon donzen slaapzak en een bijna 30 jaar oude nylon donsjack. Die gebruik ik om lekker op los te gaan.
  Sinds een aantal jaren draag ik ook schapenvacht boots (bv uggs). En ik draag ze ook gerust in het openbaar. Ook de tall versie! Ja ik heb nu eenmaal een fetisj voor items die glad en zacht aanvoelen. Kan er niets aan doen. Maar eerlijk is eerlijk, soms heb ik ook een soort van schaamte gevoel. Maar ik denk dat dat helemaal niet nodig is. Ik bedoel je mag als man gewoon op uggs lopen als je dat wil. Of je mag ook gerust in een dikke unisex bontjas lopen als je dat prettig vind. Of voor mijn part in een jurk. Gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. Zolang als het gewoon binnen de wetgeving is en je dus de wet niet overtreedt en je er verder niemand mee lastig valt is er helemaal niks aan de hand. Wat misschien een hoop andere mensen van jou vinden. Probeer negatieve reacties zoveel mogelijk te negeren. Gewoon jezelf zijn. Ieder heeft tenslotte zijn/haar eigen indentiteit.

  1. Beste anoniem,

   Iedereen heeft een unieke seksualiteit met bijbehorende wensen, verlangens en fantasieën. Waar we opgewonden van raken, valt dan ook niet te onderdrukken. Omdat ieder mens uniek is, is het eigenlijk niet te bepalen wat nou normaal of abnormaal. Vaak wordt gedacht dat het hebben van een fetisj raar of abnormaal is, met gevoelens van schaamte en onzekerheid tot gevolg. Wees er echter van bewust dat wat voor de een opwindend is, voor de ander niet zo hoeft te zijn. Zolang een fetisj niet schadelijk is voor jou en/of een ander, het niet in strijd is met de menselijke rechten én niet strafbaar is, is het hebben van een fetisj volkomen onschuldig. Probeer dat, en daarmee jezelf, dus te accepteren. Want een fetisj wordt meestal pas een probleem als we onszelf niet accepteren.

 7. Goedemorgen tailtha.
  Het geeft mij een kik om in vieze gedragen
  Slipjes te ruiken en te likken? Dit is niet normaal maar is hier wat aan te doen.
  Mvg Gerrit

  1. Beste Gerrit,

   De wens om aan gebruikte slips te ruiken of te proeven is een veel voorkomende wens waarbij mensen opgewonden van kunnen raken. Dit is zeker niet abnormaal, tevens is het volkomen onschuldig gedrag. Waar mensen opgewonden van raken, is voor iedereen verschillend. Daar hebben we verder ook weinig grip op. Ik adviseer daarom ook altijd om zoveel mogelijk jezelf en je seksuele wensen te accepteren.

 8. Will eens in luier plassen
  Maar surf geen luiers kopen
  Ben bang dat Dr iemand a hater komt
  Wil wel Luke friending
  Grottoes wout

 9. Hoi allen ik heb een fetish voor mayonaise. Al van jonge leeftijd raak ik opgewonden van de geur van mayo. En draag vaak lak kleding ook een fetish. Als ik een lakjeans draag dan doe ik mayonaise bij mijn broek in zodat de mayo tussen mijn broek en kont komt. En goed op en tussen mijn billen. Dit doe ik met regelmaat omdat ik het een heerlijk gevoel vind. En de geur van mayo mij opwind. Helaas moet dit altijd in huis. Maar zou dit graag eens willen doen samen met iemand. Of via mail of app. Zijn er dames die dit interesant lijkt of meer willen weten? Of advies hebben om hoe hier mee om te gaan dan hoor ik dat graag. Xx cindy

  1. Hoi Cindy
   ik zou met jou wel eens willen mailen over jou ervaring over de mayonaise en wat jou daar aan opwind ik vind je verhaal zeer opwinden meid

   Groeten van Martin

 10. Heb ik een fetisj als ik er van hou om sex te hebben met een vrouw. In het bos een keer gedaan. Op de toilet van een druk café. Ik vinder spannend en wordt al erg opgewonden bij het idee.

 11. Ik heb ook een fetish. Ik ben gek op alles wat van glimmend nylon is gemaakt. Sportkleding, trainingspakken, donsjassen, skikleding, regenkleding, maakt niet uit. Als het maar glad is en lekker glimt. Heb ik eigenlijk al mijn hele leven.
  Pas na mijn studententijd ben ik dit soort kleding gaan kopen. Twintig jaar later heb ik een kast vol van allerlei kleding. Loop er ook best vaak in. In huis, maar ook buitenshuis.
  Mijn vrouw weet hier van en trok wel eens wat aan voor mij. Echter onlangs gaf ze aan dat ze dat niet meer wil. Het werkt als een wig voor haar tussen onze intimiteit. Hier schrok ik behoorlijk van en voelde als een soort afwijzing. Ook omdat ik best veel op internet zit op zoek naar nylon kleding stoort haar. Ben er best veel mee bezig. Ze liet me even in de spiegel kijken.
  Op zoek naar antwoorden ben ik gaan lezen en kwam ik een boek van Bram Bakker, Over seks gesproken, tegen. Een aanrader voor iedereen die op onderzoek wil. Hij tipt heel veel aspecten van seksualiteit aan. Ben daardoor ook wel achter dat ik enigzins seksverslaafd ben. Ik kom meerdere keren per dag. Niet zo moeilijk met een fetish, maar blijkbaar ook niet zo normaal.
  Wat ik ook gelezen heb is dat er zo een taboe is om over seksualiteit te praten. En al helemaal over fetish. Iedereen zou het van mij mogen weten als het niet zo beladen was. Denk je in een vrij land te wonen.
  Belangrijkste voor mij is dat mijn vrouw het weet en dat wij er over praten. Gelukkig maar, want ik denk dat we anders op den duur ook stuk liepen op deze relatie. Getuige ook de vele reacties op deze blog waar het wel fout ging.
  Ik hoop dat ik een balans kan vinden tussen intieme liefde met mijn vrouw en ook nog genieten van mijn liefde voor nylon.

  1. Bedankt voor jouw mooie reactie. Goed dat het binnen jullie relatie bespreekbaar blijft. Dat is zeer belangrijk. Ik hoop ook dat jullie een voor jullie werkende balans kunnen vinden 🙂

 12. Hi Talitha,

  Al vanaf mijn vroege tienerjaren wordt ik enorm geil van hoge hakken en laarzen en ik fantaseer graag over dat ik door een domina in mn ballen wordt getrapt.
  Mijn vrouw weet van mijn fetish, maar ik vind het moeilijk om dit met haar te bespreken. Het liefst zou ik willen dat ze me dagelijks even plaagt met een subtiele aanraking of tikje met haar laars of hak en dat zij daar ook plezier aan beleeft. Zou ik hierover via privé mail met jou mogen praten?

 13. Hallo,
  Mijn fetisj zijn slaapzakken, ik vind het heerlijk om er in te slapen. Dat heb ik al vanaf mijn jeugd als ik ergens ging logeren en in een slaapzak mocht slapen. Meestal ging ik dan wel mijn onderbroek uit en speelde ik met mij zelf in de slaapzak wat ik nog regelmatig doe. Is dit een rare fetisj of zijn er meer die dit doen?

  1. Hi Gijs,

   In mijn ogen is geen enkele fetisj echt raar, zolang jij je er prettig bij voelt en het geen negatieve invloed heeft op jou, jouw dagelijks functioneren of anderen. Een fetisj voor slaapzakken is overigens iets wat vaker voorkomt hoor, dus je bent zeker niet de enige! Schaam je niet en blijf vooral genieten 🙂

 14. Beste Talitha,

  Mijn vriend heeft een fetisj. Hij wordt geil als een vrouw aankomt, een vrouw te strakke kleding draagt en het vet te zien is en dikke vrouwen buiken. Dit heeft die in het begin van onze relatie vertelt. Ik schrok hier eerst wel van, maar wou het een kans geven dus stuurde regelmatig foto’s van mijn buik als ik gegeten had. Na en half jaar merkte ik dat hij vrij weinig sex meer wou. Vaak kwam die met smoesjes die ik destijds nog geloofden; ik ben moe, je trekt te weinig sexy kleding aan, ik moet naar bed etc. Na een tijd kwam ik erachter dat hij heel veel porno keek, vooral gain weight van dikke vrouwen. Zelf heb ik een slank postuur en ben ik heel erg aan mezelf gaan twijfelen. Vind hij me wel mooi genoeg? Hij heeft zelf aangegeven dat die graag zou willen dat ik 10 kilo aan zou komen, maar dat niet hoeft als ik het zelf niet wil. 2 jaar lang is het zo door gegaan, hij wou geen sex met mij maar keek als ik even de deur uit was of sliep altijd naar porno. Laats ondekte ik een dropbox vol van meiden die hij maar ook ik ken. Hieronder zaten zelfs foto’s van mijn zus tussen. Hij gaf aan dat die niet veel met die foto’s deed, alleen het verzamelen van de foto’s wind hem al op. Hij kikt vooral op meiden/vrouwen die hij kent, aangezien hij weet dat die vrouwen wat aangekomen zijn in opzichte van een paar jaar geleden. Ik ben mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde kwijt. Kan niet meer normaal met hem naar mijn zus zonder dat ik bang ben dat hij op haar zit te geilen. Daarnaast heeft hij er ook 2 jaar lang over gelogen, vroeg ik of hij porno had gekeken, zei die nee. Vervolgens keek ik in zijn geschiedenis en had die het wel gedaan. Naast de fetisj heeft hij 2 jaar lang erover gelogen en mij bedrogen. Kan ik concludeerden dat dit richting een verslaving neigt?

  1. Hi Klein,

   Zijn seksuele voorkeur voor vollere dames hoeft nog niet direct richting een verslaving te gaan. Wel is het kwalijk dat hij niet helemaal eerlijk tegen je is geweest. Het is belangrijk om in je relatie hier over over te kunnen zijn. Zo kan je met hem bespreken hoe hij het liefst gehoor wil geven aan zijn fetisj. Wat voor rol speelt zijn fetisj bij zijn totale seksualiteit? Kan hij ook genieten van de seks met jou, zonder bezig te zijn met zijn seksuele voorkeur? Pas als hij zijn fetisj echt nodig heeft om zich goed te voelen, of als zijn fetisj een negatieve invloed heeft op zijn dagelijks functioneren, kan het een aanwijzing zijn voor een verslaving. Daarvoor is het wel belangrijk dat ook jij open bent over wat zijn voorkeur met jou doet.

 15. Hoi Talitha,

  ik raak erg opgewonden van plastic. Het gevoel van zacht plastic (vershoudfolie, verschillende vuilniszakken) op mijn huid geeft mij een fijn, veilig maar ook vaak opwindend gevoel. Ik weet niet waar dit vandaan komt en weet van mezelf dat ik ook wel kieskeurig ben in het soort van plastic.
  De “kraak” zakken zijn vaak gemaakt van HDPE plastic en dat is niet mijn plastic. De zachtere soort plastic is LDPE. Zoals bijvoorbeeld de doorzichtige kleidinghoezen van de stomerij of de trekbandzakken van de Action. Ik draag deze geregeld als broeken en shirts, door er gaten in te knippen. Ook onder mijn kleding als in alleen thuis ben.
  Ik heb dit verteld aan mijn vriendin en ze vind het gelukkig niet erg.
  Ook mag ik haar strak inwikkelen in vershoudfolie. Heerlijk dat dunne laagje over haar huid.

  Toch vraag ik me af of er een verklaring is voor deze fetish?

  mvg Bart.

  1. Hoi Bart,

   Wat fijn om te lezen dat jullie beiden kunnen genieten vaan jouw seksuele voorkeur! Mooi hoe jouw voorkeur voor bepaalde soorten plastic een plek krijgt in jullie seksleven.
   Waar deze voorkeur precies vandaan komt, is lastig te zeggen. De wetenschap is er niet helemaal over uit hoe een fetisj nou daadwerkelijk ontstaat. Een van de meest gangbare ideeën is dat het al vroeg in de kindertijd is ontstaan, mogelijk door toevallige blootstelling aan soorten plastic, bijvoorbeeld terwijl je als kind geconfronteerd werd met plezierige aanraking van de genitaliën (jonge kinderen ontdekken al vroeg dat aanraking van de geslachtsdelen prettig kan zijn. Hier wordt door het kind echter nog geen ‘seks’ aan gekoppeld).

   Vriendelijke groet,
   Talitha

  2. Hoi Bart, dit is zo herkenbaar. Ik heb precies dezelfde fetish als jij. De komo zakken ben ik helemaal weg van. Heerlijk om ze op je huid te voelen. Leuk om te zien dat er meer mensen deze fetish hebben.

   1. Beste Talitha,

    Ik vind leuk al die fetishen die hier allemaal gepost zijn. En leuk die rectie van je en leerzaam. Zelf heb ik denk ik ook een fetish, ik vind fijn als iemand mijn arm wil zoenen., daar verlang ik constant erna. Ik ben single, dus ja mocht iemand kennen stuur maar door🙂

 16. Hoi Talitha,

  Mijn fetisj bestaat (denk ik) uit meerdere fetisjmen..
  Ik raak erg opgewonden van onderdanig zijn, vooral naar vrouwen maar zelfs ook naar mannen (terwijl ik 100% hetero ben).
  In die onderdanigheid zitten meerdere fetisjmen, zoals voeten, plas, spuug en nog veel meerzodra het mij maar gedwongen wordt, raak ik er opgewonden van.

  Dit gaat zover dat het me hindert in dagelijks leven, werk en privé.
  Ook voel ik me schuldig in mijn relatie, ik spreek af met een meesteres omdat ik mijn fetish na enige tijd gewoonweg niet meer uit mijn hoofd krijg. Na die afspraak heb ik daar spijt van en voel ik me schuldig.
  Het liefst zou ik hier vanaf willen komen, is dit mogelijk?
  Mijn vriendin weet er niet vanaf, omdat ik zeker weet dat het anders mijn relatie kost.

  1. Hi Nick,

   Wat vervelend om te horen dat jouw seksuele voorkeuren en fantasieën jou hinderen in het dagelijks leven. Van een fetisj kan je in principe niet ‘genezen’, maar wél leren mee om te gaan. Het is in ieder geval nooit de bedoeling dat je hierdoor onder lijdt. Het lijkt me daarom voor jou een goed idee om eens contact op te nemen met jouw huisarts (voor een doorverwijzing) of een seksuoloog bij jou in de buurt. Hij of zij kan dan de tijd voor je nemen om samen met jou te kijken wat voor jou een passende manier is om de situatie beter te krijgen.

   Groet,
   Talitha

 17. Hoi Talitha,

  Ik heb dezelfde gedachten als jan. Ik schaam me ook voor het feit dat ik een luier lekker vind om te dragen. Zou je mij die toelichting ook kunnen sturen?

 18. Hallo Talitha,

  Ik heb al 5 jaar een relatie met mijn vriend. Hij heeft ook een fetisj. Hij geraakt namelijk zeer opgewonden door strandballen en skippy ballen. In het begin heb ik aan het idee moeten wennen maar na een tijdje heb ik het aanvaard en zijn we er met beginnen te experimenteren. dan hadden we bijvoorbeeld seks met een strandbal. Ik vond dat nog niet zo raar en kon daar best mee leven het was voor mij dan ook een intenser gevoel. Ik heb er dan ook vrede mee genomen om af en toe is een strandbal te gebruiken het is een beetje als een extra speeltje dat we gebruiken om iets extra toe te voegen. Maar het probleem is nu namelijk dat we op een punt zijn beland dat mijn vriend enkel nog maar seks wilt met een strandbal en voor af en toe vind ik het oké maar nu is er voor mij niets meer van affectie tussen mij en mijn vriend. Het is alsof men vriend seks heeft met die strandbal in plaats van met mij. Hij Komt ook zeer zelden klaar en zal alleen maar klaarkomen als er een strandbal bij betrokken is en dan nog is het een stevige klus om men vriend te doen klaarkomen. Wij willen ook heel erg graag zwanger worden maar ik denk dat het op deze manier eeuwen gaat duren want hij komt mss 1x om de 2 maanden klaar.

  Wat ik mij nu af vraag of het normaal is dat hij zo zelden klaar komt en hij daar dan ook een strandbal voor nodig heeft?
  En wat wij er aan zouden kunnen doen om ons seks leven voor mij voornamelijk terug wat leuker te laten worden zodat we er beide terug van kunnen genieten.
  ( Voor mij hoeft mijn vriend zijn fetisj niet volledig uit ons seksleven verdwijnen maar het zou leuk zijn mocht er een mooie balans in zitten. )

  bedankt

 19. Hoi talitha , ik heb een vraag ik vind het een fijn idee om een luier te dragen of de gedachten dat ik er een aan heb … ik schaam me hier heel Erg voor , ik heb een hele gelukkige relatie met me vriendin voldoende normalen seks zonder gedachten aan luiers dragen of iets . Maar zit er toch behoorlijk mee omdat ik het zelf raar vind . Zou later gewoon een leuke toekomst willen een gezin opbouwen want ik hou echt heel veel van me vriendin en zou haar nooit kwijt willen . Maar voel me soms gewoon raar omdat ik graag luiers zou willen dragen .. is dit ook raar of maak ik me zelf gek .. groeten ! Alsvast bedankt

  1. Hallo Jan,

   Ik zal je z.s.m. een mail versturen om wat dieper in te gaan op jouw reactie.
   Groet,
   Talitha

 20. Ik heb 33 jaar samengeleefd met een fetisj die enkel opgewonden geraakte bij het betasten, knippen en kleuren van haren, mijn haren. Een normale seksualiteit lukte hem niet. Hij bevredigde zichzelf bij het bekijken van het bewerken van haren op o.a. internet. Wij hebben uiteindelijk een kind gekregen door IVF omdat hij mij niet op een normale manier kon zwanger maken. Nooit hebben we erover kunnen praten. Na mijn hersenaneurysma heeft hij mij verlaten en begon hij een relatie met iemand anders. Is dit iets wat vaak voorkomt? Opgewonden geraken maar niet op een normale wijze kunnen vrijen?

  1. Bedankt voor het delen van jouw verhaal, Greet. Dat lijkt me voor jou niet makkelijk geweest, zeg.
   Een fetisj is iets dat wel vaak voorkomt, ja. Waar de fetisj voor gericht is, kan eigenlijk van alles zijn. Zo zijn er mensen die opgewonden raken van het dragen van pampers, zich gedragen als een dier, of opgewonden van een specifiek object of lichaamsdeel. Opgewonden van haren komt ook voor. In principe is daar nog niet zoveel mis mee. Er zijn genoeg mensen die naast hun fetisj van een ‘normale’ seksualiteit kunnen genieten.

   Pas wanneer de fetisj zo overheersend is dat dit invloed heeft op iemands seksleven, privéleven of andere aspecten van het dagelijks functioneren, kan het een probleem worden. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan als deze persoon veel seksuele prikkels opzoekt die zijn fetisj voeden. De manier van stimulatie wordt op den duur eentonig en zal continu in het teken staan van de fetisj. Seks met een partner (waarbij de fetisj dan geen rol speelt) kan dan problematisch worden, bijvoorbeeld moeite met de opwinding of het orgasme. Dat komt dus puur omdat deze persoon zichzelf teveel heeft laten wennen aan één soort erotische stimulatie, waarbij de fetisj een cruciale rol heeft gespeeld.

 21. Met de kennis in het artikel, kunnen we even iets verder doordenken en zouden we kunnen stellen dat, iemand die in zijn of haar kinderjaren seksueel is misbruikt (en mogelijk ook opgewonden is geraakt, wat gewoon kan) dat dan dus op latere leeftijd ook kan ontwikkelen van een fetisj. Is dit dan mogelijk de oorzaak van pedofilie?

  1. Een interessante, moeilijke vraag. Moeilijk, omdat ‘pedofilie’ een zeer beladen onderwerp is. Mensen hebben vaak een uitgesproken mening over pedofilie. Ook in de wetenschap is het ‘ontstaan’ van pedofilie niet eensgezind. Sommigen denken dat pedofilie is aangeleerd. Inderdaad door bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen in de vroege jeugd.
   Ikzelf denk daar niet zo over. Verschillende neurowetenschappers denken – net als ik – dat pedofilie aangeboren is. Een seksuele geaardheid, net als heteroseksualiteit, homoseksualiteit, aseksualiteit of biseksualiteit. Een geaardheid kan je niet veranderen. Net zoals je iemand die homoseksueel is niet kan veranderen in een heteroseksueel iemand. Het probleem bij pedofilie is dat de uitvoering van deze geaardheid strafbaar is. Een pedofiel die handelt naar zijn geaardheid, wordt een pedoseksueel genoemd. Een pedoseksueel is dus strafbaar, een pedofiel in eerste instantie niet.

  1. Hi Julian,
   Nee hoor, een spijkerjas fetisj komt zeker vaker voor 🙂 Veel mensen hebben wel iets waar ze opgewonden van raken, en dat kan voor iedereen weer iets verschillends zijn.

   1. Hoi tahlita dank voor je reactie. Is niet altijd gemakkelijk aangezien bijna heel Nederland met een spijkerjas loppt. Hopelijk kom ik er ooit vanaf

 22. Hoi.mijn vriend loopt momenteel een beetje vast.
  Hij vindt het heel opwindend om mij in strakke kleding en op hoge hakken te zien en heeft daarbij soms ook de gedachte er zo uit te willen zien als mij of als een andere mooie vrouw.
  Als kind zijnde trok hij ook weleebs een jurkje aan of kocht hij hakjes.
  Deze gedachten heeft hij 30 jaar lang weggestopt en zijn een eigen leven gaan leiden.
  Hij weet wel dat er altijd iets aan hem is blijven knagen hierin,maar komt er niet aan uit wat t precies is.
  De gedachten die hij dan soms heeft is of dat hij liever een vrouw zou willen zijn.zijn geslachtsdeel gebruikt hij echter maar ak te graag en is hij trots op.
  Het is voor hem allemaal erg verwarrend en ook voor mij
  Graag zou hij willen weten wat er “mis”is met hem en met wie hij zou kunnen praten….

  1. Hoi Esmee, bedankt voor jouw reactie 🙂 Ik zal je een privé mailtje sturen zodat ik wat uitgebreider kan ingaan op jouw verhaal.

 23. Zelf heb ik ook wel veel fetishes hoor.

  Vooral voor latex,laarzen(liefst blinkende pvc,ook zelf dragen),pumps,vrouwenkleding dragen,Plastiek (vershoudfolie,zakken enz)

  De meeste van mijn fetishes praat ik met niemand over,omdat ik mij daar voor schaam.

  Sommige fetishes kunnen ook wel problemen geven,gelijk bv bij laarzen of pumps.Als ik dan een vrouw over straat zie lopen in laarzen of pumps kan ik ben wel heel geil worden.

  Fetishes gelijk met plastic,vrouwenkleding dragen en latex. Dat draag/doe ik toch wel 2 a 3 maal in de week. Omdat ik er gewoon naar verlang. Is dit erg om daar zo naar te verlangen?

  Als ik nu een vriendin heb durf ik zelfs niet meer over mijn fetishes beginnen omdat er zo al paar relaties stuk gelopen zijn.

  1. Het is helemaal niet erg om daar naar te verlangen, Michael. Iedereen heeft wel iets – of een trigger – dat leidt tot opwinding. Een fetisj is dus echt niet gek of verkeerd. Wanneer de fetisj verder geen negatieve invloeden heeft op jouw dagelijks functioneren, werk- of privéleven, dan is het niet iets om je zorgen over te maken.

   Wat rot dat een aantal van jouw relaties zijn stuk gelopen. Hoe kwam dat precies? Heb je het idee gekregen dat je door jouw fetisj als ‘niet normaal’ wordt gevonden?

   1. Ja,dat is een van de redenen.Ze vinden het niet normaal,raar. Omdat ik zulke rare dingen wou doen. Misschien waren zijn gewoon te vanilla qua seksleven.

    1. Dat zou kunnen, Michael. Uiteindelijk gaat het in een goede relatie o.a. om een balans van elkaars wensen en grenzen.

   2. Hoi, als ik hier even op mag reageren:
    Ik heb zelf al, sinds mijn vroege jeugd, een spandex fetisj. Ik ben helemaal in de laat van spandex leggings, catsuits etc. Puur vanwege de strakke, stretchy stof die heerlijk over je lichaam zit. Daarnaast vind ik het ook gewoon mooi op een mooi lichaam, maar dat ter zijde. Ik heb redelijk veel gedate en enkele relaties gehad. Tot voor kort twijfelde ik aan mezelf hierover: ben ik raar? Misschien… Ben ik misschien gay? Nee! Totaal niet! Ben ik transsexueel? Nee echt niet! No way! Ik ben gewoon een 100 procent man die valt op vrouwen en opgewonden raakt van spandex kleding. En daar is helemaal NIKS mis mee. Ik had in vorige relaties dat ik dit een beetje stil hield en dat mij vriendin hier niet om durfde of wilde gaan en het wegstopte. Ik heb gemerkt dat, als jouw (onschuldige) fetisj niet geaccepteert wordt door jouw vriendin, dat je je af moet vragen of zij wel echt om jou geeft! Mijn vriendin heeft van mijn fetisj nog nooit gehoord, maar ze staat er open voor en probeert me hierbij op te winden. Dat is elkaar accepteren en respecteren en geven en nemen. Wat ik altijd deed was, tijdens de date, door laten schemeren dat ik opgewonden raakt van een vrouw in leggings en, zodra je elkaar ietsje beter kent (vertrouwd), aangeven dat het echt een fetisj is. En dat het beter is dan poepsex ofzo. Dus dat ik nog wel mee val. Maar kom zeker over en schaam je er niet voor naar je vriendin!

    1. Hi Rich,

     Bedankt voor je mooie reactie. Wat ontzettend fijn dat jij jouw fetisj helemaal hebt omarmd en geaccepteerd. Ook dat het een plekje mag hebben binnen jouw relatie. Uiteraard is het niets om je voor te schamen!

  2. Hallo michael

   Ik heb de zelfde fetish als jij zoals latex pvc leder
   Ik heb vooral laken dekbed en kussensloop latex en ik heb een leder broek wat mij heerlijk zit ik wil meer dingen aanschaffen maar wil ook er mee buiten lopen maar ik schaam me er voor vanwege de negatief reacties die je dan over je heen krijgt daarom doe ik het binnenhuis

 24. Nu zie je (met alle respect) de meest rare … uhm… uiteenlopende fetishen voorbij komen. Ik heb er dus ook een en het leeft behoorlijk bij mij. Ik denk zelfs dat het mijn scheiding deels heeft veroorzaakt.
  Ik hou van latex, Pvc, plastic, nylon (regenbroeken) enz. Zolang het glanst en kraakt. Vooral dat laatste klinkt raar maar ben daar ook sinds kort achter.
  Tijdens me huwelijk aangegeven dat ik niet elke keer zo hoef en als t eens in de maand is ofzo ik er ook mee kan leven. Zij wilde eigenlijk helemaal niet en zowiso veel minder vaak dan ik.
  Iedereen heeft wel een trigger of “Mania” wat als katalysator werkt voor zijn/haar seksualiteit.
  Maar ik kan het toch niet ineens UIT zetten?
  Wat kan je doen om er wel samen uit te komen? Of wat kan ik doen om er alleen over te denken ipv het juist in de praktijk te willen brengen?

 25. Ik heb zelf ook een fetisj.
  Vindt gedragen slipjes lekker van vreemde vrouwen.
  Daar kom ik dan heerlijk klaar bij.
  Ik vindt dit zelf best wel erg van mezelf.
  Maar kan je hier van afkomen?

  1. Hoi Coen, opgewonden worden van gedragen slipjes is zeker niet raar. Dit komt bij veel mannen voor 🙂
   Hoe komt het dat je dat erg van jezelf vindt? Het is een bepaalde voorkeur die jou deels vormt tot wie jij bent. Het is dan ook lastig om ervan af te komen. Wel kan je voor jezelf bedenken hoeveel aandacht jij schenkt aan deze manier van opwinding: hoe meer aandacht jij er aan besteedt, hoe meer deze fetisj overheersend kan worden. Een fetisj kan problematisch zijn wanneer het jouw dagelijks functioneren op een negatieve manier beïnvloedt.

  2. Het zit bij mij gewoon in de genen. Ik heb dat met plastic opblaasbare artikelen zoals strandballen zwembanden opblaasdieren enz. In de jaren 80 had ik daar eerst natte dromen over. Later bleek dat in de werkelijkheid ook zo te zijn. Ik kan ermee leven. Ik blaas het op Ik knuffel en bevredig daar mee. Ik laat ze na gebruik ook weer leeg lopen.

  1. Een fetisj kan een probleem zijn wanneer iemand zelf lijdt onder deze fetisj. Dat is psychisch lijden zijn, maar ook dat bijvoorbeeld de algemene dagelijkse dingen er door beïnvloed raken (sociale leven, werk, etc.). Ook zou je het als een probleem kunnen zien, wanneer iemand anders er schade door oploopt, zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gegeven.

  2. Hallo,
   Wat te doen als je vriend fetisj is en het niet wil toegeven ? Gaat geregeld naar een meester of meesteres !!! Ben er 100% zeker van . Wij hadden een goed sexleven en ben heel open maar kan het niet hebben dat hij constant liegt en mij beschuldigd dat ik paranoïde ben. Heb geen probleem dat hij fetisj is , maar het doet achter mijn rug om , ik kan er niets over zeggen , want wordt kwaad . En ja ik wordt achterdochtig . Hij doet het onder zijn werk , heeft altijd blauw pilletjes opaak , met een snoes van ik neem dat in als ik naar jou kom maar er gebeurd niets . Eten , douchen en slapen doet hij . Wat kan ik nog doen ?????

   1. Hi Mie,

    Uit jouw verhaal maak ik uit dat je al meerdere malen je vriend hebt geconfronteerd met de situatie. Het enige advies dat ik je nog kan geven is: blijf communiceren en aangeven waar jij mee zit en wat deze situatie met je doet. Mocht dit niets opleveren, dan is het belangrijk om voor jezelf te bepalen waar jij al dan niet de grens trekt. Wat vind je vooral zo vervelend aan de situatie? Het feit dat hij mogelijk een fetisj heeft/Meester(es) bezoekt, of dat je het idee krijgt dat hij hierover liegt?
    Bepaal dus je eigen wensen en grenzen, cijfer jezelf niet te veel weg en volg je hart.

   2. hoi Mie, als je vriend naar een meesteres tie gaat heeft hij die behoefte en mist dat in jullie relatie denk ik….
    Geef hem wat hij mist of accepteer dat hij dat elders haalt of ga je eigen weg. Makkekijker kan ik het niet maken. Sorry

 26. ik ging ff een tijdje met een jonge die ook bijzondere voorkeuren had.. maar was wel echt gek op hem en schrok er eerlijk gezegd niet zo van! hij was er gewoon super open over en daardoor had ik ook zoiets van: oh oke!
  we hebben er wel wat mee geexperimenteert en vond het best wel spannend allemaal hih maar we gaan nu niet meer met elkaar en zou het ook niet direct weer met iemand anders doen… was meer dat het echt leuk was alleen met die jongen zeg maar

 27. Ik denk dat mijn man ook een fetisjh heeft, hij wilt echt de hele tijd aan mijn voeten zitten ensow terwijl ik dat helemaal niet zo veel aan vind hoe kan ik hem duidelijk maken dat het voor mij niet zo veel doet als hij met mijn voeten bezig is?

  1. Hoi voetjuh85, het kan inderdaad zijn dat hij het fijn vindt om met jouw voeten bezig te zijn, terwijl het jou niets doet. Seks is niet alleen elkaar verwennen en genieten, maar ook naar elkaar duidelijk communiceren wat je wel en niet prettig vindt. Probeer daar ruimte in te creëren en het te bespreken, zonder te oordelen.

   1. Beste Talitha

    Ik heb een Fetisjh van Mayonaise en vind de greur erg lekker en opwindend in combinatie met latex pakjes laarzen of trek een latex handschoen aan gevuld met Mayonaise ook zeer opwinden te doen zijn er meer mensen die dit hebben of doen ? groeten Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.516 keer bekeken

Geschreven door

Ja, we weten allemaal dat mannen graag pijpbeurt krijgen, fantaseren over trio’s en in het algemeen gewoon van seks houden en dat altijd willen. Maar laten we dieper ingaan op wat mannen echt willen in bed. Geloof het of niet, het is minder pervers d…
7.516 keer bekeken