In aanloop naar Valentijnsdag bereiden wij samen met jou een groots viergangendiner, die in het teken staat van afrodisiaca, oftewel lustopwekkers. Vandaag staat de lustopwekker chocolade centraal en verwerken wij deze in dit overheerlijke nagerecht.
Lava cake met warme frambozensaus
Het meest bekende lustopwekkende middel is natuurlijk chocolade, de zwakke plek van iedereen. Het eten van pure chocolade (+75% cacao) zorgt ervoor dat je libido wordt verhoogt en je beter presteert tussen de lakens. Rauwe cacao is het superfood met ontzettend veel voordelen, het zit bijvoorbeeld vol met voedingsstoffen zoals; magnesium, antioxidanten en fosfor. Deze helpen allemaal om je libido op te krikken. Daarnaast bevat chocolade arginine, een aminozuur dat wordt omgezet in stikstofmonoxide. En dat is weer een stofje dat in veel viagra voorkomt.
Vind je zoete chocolade lekkerder? Dat kan natuurlijk, maar dan mis je wel ontzettend veel voordelen. Pure chocolade bevat namelijk fenylethylamine, dit chemische stofje staat bekend als de ‘stof van de liefde‘! Door deze stof komt er meer dopamine vrij in je hersenen en voel je je gegarandeerd beter tijdens de seks!
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram pure chocolade
- 110 gram roomboter (+ voor invetten)
- 100 gram suiker
- 50 gram bruine suiker
- 50 gram bloem
- 250 gram frambozen
- 200 ml water
- 2 eidooiers
- 2 hele eieren
- 2 theelepels vanilleextract
- Snufje zout
Benodigdheden
- Spuitzak
- Kleine pannetjes
- Plastic folie
- Mengkom
- Ronde siliconen cakevorm
- Bakplaat + oven
- Bolzeef
Optioneel
- Muntblaadjes
- Beetje poedersuiker
Zo maak je het!
- Begin met het smelten van 100 gram pure chocolade en de 110 gram boter. Dit kun je het makkelijkste au bain marie doen boven een andere pan.
- Pak de mengkom en meng de twee eidooiers met de twee hele eieren, een theelepel vanilleextract en de 100 gram suiker. Klop het geheel goed met een garde.
- Zeef 50 gram bloem in het beslag en blijf kloppen tot de massa geen klonten meer bevat.
- Voeg het chocolademengsel toe aan het beslag en schep dit er rustig doorheen met het snufje zout.
- Pak een spuitzak en zet deze in een hoge beker. Sluit de onderkant goed af met een beetje plastic folie. Giet het beslag in de spuitzak en leg de gevulde spuitzak even een paar uur weg in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 210°C. Plaats de siliconen cake-vormpjes op een bakplaat en vet deze in met een beetje boter. Vul deze vormpjes met het beslag tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten.
- Maak ondertussen de saus klaar. Plaats een klein pannetje op het vuur en leg hier de 250 gram frambozen in. Voeg er 200 ml water, 50 gram bruine suiker en een theelepel vanilleextract aan toe. Brengt het geheel aan de kook. Laat het mengsel inkoken totdat het de gewenste dikte van een saus heeft bereikt.
- Serveren maar! Haal de lavacakejes voorzichtig uit de vormpjes met een lepel. Let er op dat de cakejes van binnen vloeibaar zijn, en dus eenvoudig open te breken zijn. Serveer de cakejes direct en giet er wat van de warme frambozensaus overheen. Je kunt het gerecht eventuel afmaken met een blaadje munt en wat poedersuiker.
Eet smakelijk!
Staat het water al in jouw mond van dit waanzinnige nagerecht?