Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.122 keer bekeken

Afrodisiaca: omdat liefde door de maag gaat

3 november 2017,

geschreven door

We weten allemaal wel dat een combinatie van oesters en champagne zorgt voor vuurwerk in bed. Maar wist je dat er nog veel meer etenswaren zijn die jouw zin in seks een boost geven? Afrodisiaca: ze bestaan al eeuwenlang en werken libido-verhogend. We zetten hier de meest voorkomende soorten voor je op rij, inclusief inspiratie-ideetjes voor een sexy menu voor jou en je lover of een spannende date. Wedden dat het dan niet lang duurt voordat jullie kleren in de rondte vliegen?

1. Artisjok

Artisjokken werden jaren geleden in Parijs al verkocht onder het mom dat ze je edele delen in vuur en vlam zetten! Artisjokken zouden namelijk een stimulerende werking op de geslachtsorganen hebben. Door het eten van deze groente stijgt je lichaamstemperatuur. Het wordt dus letterlijk heet op bepaalde intieme plekjes.

2. Asperges

Asperges zijn een apart soort lustopwekkend voedsel. Het kan zo goed gaan dat je er een verhoogd seksueel energieniveau van krijgt. Maar het kan ook slecht uitpakken als je te veel asperges eet. Dan kun je juist last krijgen van apathie en een verminderde seksuele lust. Eet je de juiste hoeveelheid asperges? Dan krijg je door de vele mineralen zoals fosfor, calcium en kalium, een lustopwekkend gevoel!

3. Avocado

Alle avocado-lovers opgelet! Deze populaire vrucht kan zowaar je libido een boost geven. De Azteken noemden de avocadoboom zelfs de testikelboom. De avocado is rijk aan Vitamine E, dat goed is voor de productie van sekshormonen. En daarnaast zit het boordevol onverzadigd vet. Dit is gezond vet en heeft een positieve werking op ons hart-en vaatsysteem.

Wist je dat… Spaanse Katholieke priesters vroeger de avocado zagen als een ‘verboden vrucht’, vanwege zijn verleidelijke reputatie?

4. Chilipeper

Spice up your sexlife! Een klein beetje chilipeper toevoegen aan je avondeten zorgt er voor dat je meer zin krijgt in seks. Dit komt door het stofje capsaïcine. Daarnaast heeft het hetzelfde effect op je hormonen als chocola.

5. Chocolade

Waarschijnlijk een van de bekendste lustopwekkende middelen: chocolade. Het dagelijks eten van een stukje pure chocolade zorgt ervoor dat je libido hoger wordt en dat je beter presteert in bed. Door het stofje fenylethylamine in chocolade, krijgt je een euforisch en verliefd gevoel. Daarnaast bevat chocolade arginine, een aminozuur dat wordt omgezet in stikstofmonoxide. En dat is weer een stofje dat in veel viagra voorkomt.

6. Ginseng

Ginseng. Al jaren bekend als middel dat de seksuele energie opwekt. Uit Europees en Russisch onderzoek is zelfs gebleken dat ginseng een genezende en verjongende werking op het lichaam heeft. Deze wortel is misschien niet zo lekker om als tussendoortje te eten, maar je kunt dit lust opwekkend middel ook goed in je shake verwerken of slikken in de vorm van supplementen.

7. Honing

Honing is misschien niet het eerste product waar je aan denkt bij lustopwekkende etenswaren. Maar dit gouden goedje is rijk aan zoveel mineralen, aminozuren, enzymen en vitamine B dat het wel goed voor je moet zijn. Daarnaast schijnt het een stofje te bevatten dat zorgt voor een verhoging van testosteron: hét hormoon dat verantwoordelijk is voor de sexdrive.

8. Knoflook

Knoflook is het meest veelzijdige lustopwekkende eten dat je je maar kunt voorstellen. Deze specerij zorgt voor een betere bloedsomloop door allicine. Daarnaast bevat knoflook veel antioxidanten en zwavelhoudende stoffen, die een stimulerende werking hebben. En knoflook bevordert de mannelijke vruchtbaarheid door de stof selenium. Het is misschien niet altijd even goed voor je adem, maar waarom zou je nadat je dit hebt gelezen niet gewoon elke dag een teentje knoflook aan je eten toevoegen?

Wist je dat… we van producten die lijken op de seksorganen in the mood raken?

9. Perziken en vijgen

De perzik staat al jaren symbool voor de vagina bij volken als de Chinezen en de Arabieren. De Chinezen geloven zelfs dat het sap van de vrucht symbolisch is voor afscheiding uit de vagina. De vijg is daarnaast een bijzondere fruitsoort die er voor zorgt dat er meer dopamine wordt aangemaakt in ons lichaam, het gelukshormoon. Daardoor zorgt het weer voor een verhoogt libido en een beter seksueel uithoudingsvermogen.

10. Tomaten

De tomaat werd ooit pomme d’amour genoemd: liefdesappel. Vandaar ook in het Italiaans pommodoro! Vooral voor mannen is deze groente onmisbaar. In tomaten zit namelijk lycopeen, dat zorgt voor een goede staat van de prostaat. Daarnaast bevatten tomaten betacaroteen, wat wordt omgezet in Vitamine A, een wondermiddel voor je geslachtsdelen.

Don Juan. De befaamde Spanje rokkenjager, haalde zijn potentie uit zijn eigen ‘love potion‘: tomatensap met een vlugje bascilicum.

Aan de slag!

Zie jij het wel zitten om met je lover of date te gaan dineren? Zou je het niet erg vinden om daarna het bed in te belanden? Maak dan iets lekkers dat jullie libido zeker laat stijgen. We helpen je vast een stukje op weg met onderstaand menu. Geniet van een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht. En natuurlijk van alles wat er daarna nog komt..

  • Voorgerecht: Begin jullie avontuur met een heerlijk gevulde artisjok uit de oven. Serveer het met een eigengemaakte aioli om de artisjok lekker in te dippen.
  • Hoofdgerecht: Maak jullie avond nog een tandje heter met deze pikante asperges uit de wok. Leuk weetje: er zit ook gember in verwerkt. En hoewel gember niet in ons lijstje staat, is gember óók een afrodisiacum!
  • Nagerecht: Chocolade en avocado doen het altijd goed. Hoe geweldig is het om deze twee te combineren? Deze heerlijke avocado-chocoladetaart heeft zelfs een bodem met vijg. Als jullie hierna de weg naar de slaapkamer nog niet hebben gevonden, dan weten wij het ook niet meer.

Weet jij nog een heerlijk recept of gerecht om ‘in the mood’ te komen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.677 keer bekeken

Geschreven door

Het is juni en dat betekent PRIDE MONTH! De Pride Maand staat voor gelijkheid en daarom besteden we deze maand extra aandacht aan de acceptatie van iedereen die zich onderdeel voelt van de LGBTI+ community. Wij showen jou daarom in dit artikel de moo…
3.677 keer bekeken