door CheekyCharly

De spannende geschiedenis van de seks toys!

3 juni 2021 door CheekyCharly

Vandaag nemen we je mee in de geschiedenis van de seks toys en we kunnen alvast iets verklappen: het is behoorlijk interessant! Het eerste erotische object stamt namelijk al uit het jaar 33.000 voor Christus! Benieuwd wat olijfolie en dokters met verkrampte handen te maken hebben met de geschiedenis van seks toys? Lees dan snel verder.

Lang, héél lang geleden…

In het jaar 33.000 v Chr gingen ze in Duitsland al lekker op seks. Althans, dat wordt nu gedacht. Daar werd namelijk het oudste erotische kunst object gevonden. Er wordt gedacht dat het een vruchtbaarheid symbool was genaamd: The Venus of Hohle Fel. Maar het leek dus op een penis. Ganz Geil niet? Ietsje later, maar nog steeds érg lang geleden, in 28.000 v Chr. ontstond de allereerste dildo. Het was een fallus vormig object van ongeveer 20 centimeter. Je raadt het misschien al, maar ook dit was in Duitsland.

In 350 v Chr. Schrijft Aristoteles over het gebruik van olijfolie als glijmiddel. En in oude bordelen van die tijd werden dan ook grote vaten olijfolie gevonden!

Kamasutra, Geisha Ballen Cockringen

In het jaar 500 werd het bekende boek De Kama Sutra samengesteld door filosoof Vatsyayana. In de Kama Sutra staan echt niet alleen maar seks standjes, zoals vaak gedacht wordt. In het boek staat alles wat te maken heeft met liefde en relaties. Het gaat ook over verschillende soorten omhelzingen, zoenen, krabben, bijten, klappen en zuchten en voor – en naspel! En wist je dat het in de Kama Sutra niet alleen over hetero koppels gaat? Ook standjes voor mensen met hetzelfde geslacht komen aan bod.

Rond deze tijd kwamen ook de Japanse Geisha ballen in opkomst. Gebruikt door de dames om hun bekkenbodemspieren te trainen. En ongeveer 1000 jaar laten ontstonden de eerste penis ringen in China. Deze cockrings werden gemaakt van ivoor, jade of… geiten oogleden.

“De eerste penisringen werden gemaakt van ivoor, jade of geiten oogleden…”

De 17e eeuw, een hysterische periode

In de 17e eeuw kwamen de eerste versies van seks poppen op de markt. En nee, deze kan je niet vergelijken met de levensechte exemplaren die er tegenwoordig te vinden zijn. Deze poppen werden gemaakt van oude doeken en kleding en ze werden voornamelijk gebruikt door zeelieden die lange tijd op zee moesten doorbrengen zonder hun vrouw.

In deze eeuw ontstond ook de voorloper van de vibrator, maar het was toen eigenlijk geen seksueel voorwerp! Voor we hier meer over kunnen vertellen moet je eerst weten wat Hysteria is.

hysteria

Hysteria??

Volgens Hippocrates “de onregelmatige bloedstroom tussen de baarmoeder en de hersenen bij vrouwen”. Hysteria is afgeleid van het Griekse woord voor baarmoeder: Hystera. Later door Griekse medicus Galen en Psycholooh Sigmund Freud werd hysteria gelinkt aan seksueel gemis. En het werd de diagnose voor vrouwen die last hadden van onverklaarbare pijnen, depressie, seksuele uitspattingen, woedeaanvallen of vrouwen die gewoon een duidelijke eigen mening hadden.

“Hysteria is afgeleid van het Griekse woord voor baarmoeder: Hystera.”

Wat bleek? De ziekte kwam vooral voor bij vrouwen zonder man, of weduwen. De vrouwen waren dus seksueel onbevredigd en seksueel gefrustreerd. Maar er was een behandeling! Een bekkenbodem massage, maar wel alleen door een dokter! Want masturberen? Dat was onrein en daarnaast ontzettend gevaarlijk, want je kon er zowaar blind van worden (little did they know…)

“Vrouwen die aan Hysteria leden waren seksueel gefrustreerd en hadden daardoor last van onverklaarbare pijnen, seksuele uitspattingen en woedeaanvallen.”

De behandeling was pas geslaagd als de vrouw een orgasme had gehad. En de behandeling was ontzettend populair! Een kwart van alle vrouwen leed aan de zogenaamde chronische ziekte hysteria. Met als gevolg dat de wachtkamers van de huisartsen altijd vol zaten! Bekijk de film Hysteria uit 2011 als je meer wil weten en wilt lachen.

Maar als je als dokter tientallen vrouwen per dag naar een hoogtepunt moet helpen, kan je je wel voorstellen dat je dat gaat voelen in je handen! Dus halverwege 1800 kwam ‘de manipulator’: een stoom gedreven vibrator die het de artsen een stuk makkelijker maakte! Niet alleen hoefden zij minder inspanning te leveren, de vrouwen kwamen ook veel sneller tot hun hoogtepunt. In 1902 kwamen de eerste elektrische vibrators voor persoonlijk gebruik. Masturberen werd niet meer gezien als gevaarlijk dus mensen konden ongegeneerd los gaan!

blije vrouwen

De allereerste seksshop!

Je kan het niet ontkennen: De Duitsers zijn voorlopers als het gaat om seks! In 1964 opende powervrouw Beate Uhse de allereerste seksshop ter wereld in Duitsland! Een groot succes en uiteindelijk ook winkels in Amsterdam. Ook vandaag nog een heel bekende naam in Duitsland.

Beate Uhse
Heb je nog andere leuke weetjes? laat het achter in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid