Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.701 keer bekeken

Yoga en seks – betere seks met deze 7 yogahoudingen!

4 februari 2018,

geschreven door

Yoga en seks, een goede combi? Absoluut! In deze inspirerende blog vertel ik jou hoe yoga jouw seksleven een flinke boost kan geven én welke oefeningen jij thuis kan doen om seks tot ongekende hoogte te brengen. Pak je matje erbij, lees mee en namasté!

Waarom yoga goed is voor jouw seksleven

We weten allemaal dat stress een boosdoener is van verschillende problemen in de slaapkamer. Yoga is een ultieme manier om van stress, onrust en onzekerheid af te komen én levert een positieve bijdrage aan jouw algehele gezondheid.

  • Yoga creëert rust en ruimte in je hoofd. Een heldere geest is belangrijk om optimaal te kunnen genieten van de seks!
  • Door yoga wordt je fit en flexibel. Een goede lichamelijke conditie in bed is nooit verkeerd.
  • Met yoga krijg je een sterkere lichamelijke balans. Handig voor verschillende standjes 😉
  • Yoga zorgt er voor dat je meer ‘in het nu’ leeft. Daardoor ben je minder vatbaar voor afleidende gedachten en kan je meer genieten van intieme en erotische sensaties.

Boost jouw seksleven met déze 7 yogahoudingen

Een goed begin is het halve werk! Voordat je begint met de (intense) houdingen, is concentratie en innerlijke rust belangrijk. Hoe zorg je er voor dat je ontspant? Ga comfortabel op je rug liggen en sluit je ogen. Vermijd afdwalende gedachten en richt je concentratie op het hier-en-nu. Tijdens de seks zijn afleidende gedachten ook niet bevorderlijk voor het seksuele genot! Probeer minstens 5 minuten rustig te liggen, om vervolgens over te gaan tot de volgende houdingen.

1. De neerkijkende hond (downward dog)

Een van de bekendste yogahoudingen is de downward dog. Deze houding is in het begin misschien wat moeilijk voor je, maar echt: het kan een fijne rusthouding zijn. De positie is voornamelijk gericht op het vinden van een juiste balans, terwijl jouw lichaam zich langzaam opwarmt. Een fijne opwarmer voor de seks dus!

2. De cobra

Vanuit ‘de neerkijkende hond’, kan je overgaan naar ‘de cobra’. Deze positie is een ware hartopener. En niet alleen jouw hart staat in deze houding centraal. Je schaambeen zal op je matje rusten, waardoor jouw intimiteit een centrale rol krijgt. Een bijkomend voordeel van de cobra is dat het je energie geeft. Ben je eigenlijk te moe voor seks? Doe dan de cobra!

3. De boom

De perfecte positie om balans te krijgen. De ‘boomhouding’ geeft jou de uitdaging om flexibel én stabiel te blijven staan. En vinden we flexibiliteit stiekem niet allemaal een groot pluspunt in de slaapkamer 😉 ? Wil je een stapje verder met deze houding? Sluit dan je ogen terwijl je de positie uitvoert.

4. Gebonden hoek


Met de ‘gebonden hoek’ open jij je heupen. En soepele heupen zullen zéker van pas komen in bed! Bijkomend voordeel is dat deze positie je schaam- en liesstreek zal verwarmen.

In de tantra staat deze houding als partnerversie bekend als yab yum. Daarbij zit je in kleermakerszit op de schoot van je partner. Deze houding zal jullie harten én intimiteit samenbrengen. Dat levert ultieme erotica op!

5. De (zijwaartse) plank

Je zou het niet denken, maar ‘de plank’, waarbij je op je beide ellebogen, als een plank steunt, is een houding waarin je rust kan vinden. Bekend voordeel van planken: het kost kracht. Onder andere je buikspieren worden krachtig aan het werk gezet. Je buikspieren helpen je om jouw bekkenbodemspieren sterk te houden. Goed getrainde bekkenbodemspieren kunnen resulteren in intense seks én een intenser orgasme!

Daarnaast bevordert de plank je algemene conditie, je houding én je zelfvertrouwen. Wil je een stapje verder gaan? Probeer dan de zijwaartse plank, waarbij je op één hand steunt.

6. De kameel

Bij ‘de kameel’ zit je hoog op je knieën en leun je met je bovenrug naar achteren. Met je handen kun je op je onderrug steunen. Naarmate je leniger wordt, kan je jouw hielen of enkels vastpakken. Deze positie kan een beetje eng zijn. Je laat je immers wat naar achteren vallen. De kameel is daarom perfect om vertrouwen in je eigen lichaam op te bouwen. Daarnaast opent het je borst- en buikspieren, je heupen en de spieren in je bovenbenen. Deze houding zorgt voor vuurwerk in de slaapkamer!

Wist je dat… je de kameel-houding ook perfect kan doen tíjdens de seks? Deze houding kan jouw orgasme en de weg er naartoe intenser maken!

7. De boot


Urenlange seks. Zouden we dat niet allemaal wel eens willen? Om dat te kunnen heb je wel een flink uithoudingsvermogen nodig. ‘De boot’ is een uitstekende houding om dit te trainen. Let op, dit kan een intensieve positie voor je zijn. Je core met onder andere je buikspieren wordt met ‘de boot’ aanzienlijk sterker. Voor in de slaapkamer is dat zeker mooi meegenomen.

Bekijk ook: Marith Iedema ontdekt de link tussen tantra en seks

Ben jij van plan om deze oefeningen uit te proberen? Of doe jij al aan yoga? Vertel het ons in een reactie die je hieronder kan plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.582 keer bekeken

Geschreven door

Je hebt er vast wel eens van gehoord: feromonen. Iets met geuren, aantrekking en nog wat dingetjes. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Wij leggen het je uit in een spoedcursus feromonen en hun invloed op aantrekkingskracht. Eerst even terug de sch…
4.582 keer bekeken