door NaughtyNick

De 12 beste tips voor meer zelfvertrouwen in bed

20 september 2017 door NaughtyNick

Iedereen raakt wel een beetje onzeker wanneer een nieuwe vlam voor de eerste keer blijft slapen. Het enige vervelende hieraan is dat dit onze seksuele prestaties niet altijd ten goede komt. Wanneer je angstig bent dat je een opmerking krijgt over je bierbuikje, verdwijnt die stijve piemel als sneeuw voor de zon. Of misschien ben je wel bang dat hij je vagina niet lekker vindt ruiken en kun je niet meer echt genieten wanneer hij tussen je benen duikt. Hoe dan ook, er zijn genoeg onzekerheden die je behoorlijk uit de mood kunnen brengen tijdens de seks. Om die reden hebben we een aantal tips verzameld die ervoor moeten zorgen dat je zelfvertrouwen toeneemt in bed!

1. Dim het licht

Ben je onzeker over bepaalde lichaamsdelen? Probeer het een keertje met iets minder licht te doen. Door het licht een beetje te dimmen kun je nog steeds zien wat je aan het doen bent, maar vallen de lichaamsdelen waar je minder tevreden over bent minder op. Het zorgt ervoor dat je beter je hoofd erbij kunt houden, wat de seks zeker ten goede zal komen. Met een dimschakelaar voel jij je binnen enkele seconden een stuk vertrouwder en heb je zo de perfecte sfeer gecreëerd.

2. Laat je zien

Laat je gewoon zien! Wanneer hij of zij alles van jou naakte lichaam gezien heeft en nog steeds in de slaapkamer staat, is er geen reden om ergens onzeker over te zijn. Bedenk dat die persoon jou uitgekozen heeft om seks mee te hebben en niet iemand anders. Wanneer hij of zij alles heeft gezien, is er ook niks meer om te verbergen.

3. Sexy lingerie

Met een sexy lingeriesetje onder je normale kleding stap je een stuk zelfverzekerder de slaapkamer binnen. Je weet bijna zeker dat hij positief verrast zal zijn wanneer jij je van je kleren ontdoet. Het uitrekken van je kleding wordt daardoor al een stuk minder eng. Waarschijnlijk heb je daarnaast over aandacht niets meer te klagen, wat ook positief werkt voor je zelfvertrouwen.

4. Doe het rustig aan

Wanneer we zenuwachtig zijn voor iets hebben we nog weleens de neiging dingen te versnellen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoontje, een presentatie op het werk of wanneer je aan de politie moet verklaren waarom zo hard door die 30 km-zone scheurde. Wanneer jij voor het eerst die ene leuke jongen of meid mee naar huis neemt, is de kans aanwezig dat je ook hier te snel doorheen wil. Dat dit niet ten goede komt van de seks hoeven we je vast niet uit te leggen.

Vrouwen hebben bijvoorbeeld langer de tijd nodig om klaar te zijn voor penetratie dan mannen. Begin daarom langzaam en houd haar reacties goed in de gaten. Vindt ze het fijn als je haar in haar nek kust? Gaat haar hartslag omhoog wanneer je de binnenkant van haar dijen streelt? Door je hier op te focussen verhoog je niet alleen je eigen opwinding (en zelfvertrouwen!), ook je partner zal steeds meer naar penetratie verlangen.

5. Massage olie

Massage olie maakt de huid glad en geeft een mooi en glanzend effect. Een uitstekend alternatief voor sexy lingerie en ook nog eens goedkoper. Wrijf een klein beetje over je lichaam en neem eens een kijkje in de spiegel. Het resultaat mag er zijn!

6. Wees aanwezig

Wanneer je met andere dingen bezig bent tijdens de seks, zal dit je prestaties zeker beïnvloeden. Je kunt je zorgen maken over je uiterlijk, een toets die je binnenkort moet maken of de drukte die momenteel op je werk heerst. Je kunnen verplaatsen in het hier en nu is één van de belangrijkste punten bij het verbeteren van je zelfvertrouwen in bed. Mindfulness of yoga kunnen bijvoorbeeld helpen je bewuster en gerichter met lichamelijke ervaringen om te laten gaan, waardoor je angsten en andere gedachtes die op dat moment helemaal niet belangrijk zijn makkelijker los kunt laten.

7. Meer lachen

Seks draait vooral om plezier en dat moeten jullie ook vooral hebben. Durf een keer hardop te lachen of een dolletje te maken. Lachen zorgt voor ontspanning, vermindert de productie van stresshormonen en zorgt ervoor dat mensen een band met elkaar ontwikkelen. Dit betekent niet dat je de hele tijd grappen moet maken tijdens de seks of geforceerd moet gaan lachen, maar wees vooral niet bang om het NIET te doen.

8. Visualiseer succes

Voor mannen die zich liever niet op het ergste voorbereiden, is een zie-het-en-bereik-het aanpak een beter alternatief. Je visualiseert dan hoe de seks zou moeten zijn als alles perfect verloopt en gaat met vervolgens met die instelling de slaapkamer tegemoet. Je doorloopt als het ware alle stappen die je verwacht te moeten nemen en hoeft het dan eigenlijk alleen nog maar uit te voeren!

9. Neem de leiding

Neem een keer de leiding in de slaapkamer, hoe lastig dat ook kan zijn wanneer je juist op zoek bent naar wat extra vertrouwen in de slaapkamer. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld eens bovenop gaan. Wanneer jij de leiding neemt en doorhebt hoeveel genot jij je partner geeft, zorgt dit voor een flinke boost aan vertrouwen.

10. Meer lichaamsbeweging

Wanneer je onzeker bent over je eigen voorkomen helpt regelmatig sporten natuurlijk ook. Afvallen zorgt voor een boost aan vertrouwen, maar is niet het belangrijkste. De gelukshormonen endorfine en dopamine, die vrijkomen tijdens intensief sporten, zorgen bijvoorbeeld ook al voor een toename aan zelfvertrouwen.

11. Varieer

Maar je kunt bijvoorbeeld ook een ander standje voorstellen. Het doorbreken van bepaalde routines in de slaapkamer is een simpele maar effectieve manier om je beter te voelen over je seksuele competenties. Waak echter voor te extreme veranderingen. Vaak kun je de routine ook al doorbreken door bijvoorbeeld een massage te betrekken in het voorspel.

12. Zet libido verhogende muziek op

Het hoeft niet gelijk zo langzaam en romantisch als John Legend te zijn. Waarschijnlijk kun je zo een paar nummers opnoemen die jou in de stemming weten te brengen. Het luisteren van je favoriete muziek zorgt ervoor dat je meer ontspant en kan daarnaast ook stemmingsverhogend werken!

Is het jou gelukt om met bovenstaande tips je zelfvertrouwen te vergroten? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid