Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

306 keer bekeken

Seks & alcohol – Aanrader of niet?

28 december 2015,

geschreven door

Seks en alcohol is voor sommige mensen de ultieme combinatie! Toch kan niet iedereen zich beroepen op goede ervaringen als het aankomt op seks onder invloed. Alcohol vervaagt namelijk niet alleen je grenzen (waardoor je makkelijk aanspraak maakt en vlotter overkomt) maar beïnvloedt je ook mentaal en lichamelijk.

Gevolgen van alcohol

Alcohol doe van alles met je! Het tast bijvoorbeeld je zenuwstelsel aan, het drijft vocht af en het werkt als een gif op je organen. Naast dat verlaagt het ook je bloedsuikerspiegel, irriteert het je maagslijmvlied en ga zo maar door…

Alcohol & zenuwstelsel

Vooral de eerste uitwerking in het bovenstaande rijtje (uitwerking op de zenuwfuncties) is boeiend te noemen. Doordat alcohol je centrale zenuwstelsel (cortex en hersenschors) aantast, veranderen je emoties, je vermogen tot handelen en je vermogen tot het maken van verstandige afwegingen. Dit heeft onder meer de volgende gevolgen:

  • Je grenzen, remmingen en zelfbeheersing verdwijnen.
  • Je weegt beslissingen niet meer (welbewust) af.
  • Je wordt vrolijk, euforisch, spraakzaam en/of luidruchtig.
  • Je emoties versterken of zwakken af .

Alle remmen los!

Voor mensen die uit zijn op seks, maar niet sociaal vaardig of stoutmoedig zijn, kan alcohol in het voordeel werken. Ze worden losser, durven meer, gedragen zich vrijer en stappen makkelijker op iemand af. De kans om te “scoren” kan zodoende toenemen. Let wel: “met mate” is hierbij het sleutelwoord.

Desastreuze gevolgen

Voor mensen die niet uit zijn op seks kan alcohol desastreuze gevolgen hebben. Grenzen vervagen, beslissingen kunnen niet meer weloverwogen worden genomen en de kans op een blunder neemt toe. “Per ongeluk” vreemdgaan is een bekend gevolg van overmatig alcoholgebruik. Ook tijdelijke impotentie, verlies van lichamelijke controle en braken zijn bekende gevolgen van alcohol. Je kunt je wellicht voorstellen dat deze factoren een vrijpartij niet ten goede komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.396 keer bekeken

Geschreven door

Wanneer je hebt besloten om zwanger te worden, wil je dat het liefst zo snel mogelijk. Rond je ovulatie ben je maar met één ding bezig en dat is raak schieten. Onder het motto: “alle beetjes helpen”. Zes simpele manieren om je vruchtbaarheid ei…
4.396 keer bekeken