door NaughtyNick

5 redenen waarom een gebroken hart goed voor je is

5 maart 2020 door NaughtyNick

Liefde is vaak geweldig maar kan soms ook voor de nodige problemen zorgen. Wanneer een relatie op de klippen loopt zijn we vaak ontroostbaar en sluiten we ons het liefste op met een doos tissues en een reep chocolade. Desondanks zijn er ook aantal positieve punten aan een relatie-breuk. Het is niet voor niets dat de beste nummers zijn voortgekomen uit een gebroken hart 😉 In deze blog lees je 5 redenen waarom een gebroken hart ook goed kan zijn!

1. Een moment voor zelfreflectie

Zodra de meest intense emoties zijn overgewaaid, is het moment daar om het één en ander voor jezelf op een rijtje te zetten. Je houdt jezelf als het ware een spiegel voor. Denk na over de relatie, over je eigen gedrag, wat er mis ging, maar ook over de dingen die goed gingen. Door te reflecteren vergroot je je zelfkennis en kan je werken aan het bijsturen van je gedrag om eventuele valkuilen in de toekomst uit de weg te gaan.

“Denk na over de relatie, over je eigen gedrag, wat er mis ging, maar ook over de dingen die goed gingen.”

2. Meer tijd voor vrienden

Wanneer je met een gebroken hart achterblijft, heb je gelukkig nog altijd je vrienden voor de nodige steun. Wanneer je eindelijk je droompartner hebt gevonden, zal je nog steeds terugdenken aan die mensen die je weer op de been hebben gekregen met een goede fles wijn of een luisterend oor. Zo kan je dus zelfs goede herinneringen overhouden aan een verbroken relatie! Een break-up kan er daarnaast voor zorgen dat je weer wat meer tijd met je beste vrienden kunt doorbrengen.

“Wanneer je eindelijk je droompartner hebt gevonden, zal je nog steeds terugdenken aan die mensen die je weer op de been hebben gekregen met een goede fles wijn of een luisterend oor.”

3. Investeer in jezelf

Wanneer je net uit een relatie komt, heb je ineens veel meer tijd om in jezelf te investeren. Je kunt je eindelijk volledig concentreren op je eigen doelen en verlangens. Ook is dit het perfecte moment om jezelf in het diepe te gooien. Heb je altijd al eens willen gitaar willen leren spelen of is er een bestemming waar je partner nooit heen wou? Kom dan nu in actie!

“Een break-up is het perfecte moment om jezelf in het diepe te gooien.”

4. Je komt er sterker uit

Waarschijnlijk denk je nog een aantal keer terug aan al het verdriet wat je na je break-up hebt moeten doorstaan. Wanneer dat voor het grootste gedeelte achter de rug is, ontstaat er echter een overweldigend gevoel van overwinning. Je hebt je liefdesverdriet doorstaan en bent hierdoor een sterker persoon geworden. Good for you!

5. Je leert wat je wil

Als tiener maakt je vaak lijstjes met punten waar jouw perfecte partner aan moet voldoen. Maar eigenlijk weet je pas echt wat je nodig hebt, wanneer je net uit een relatie komt. Een gebroken relatie leert ons meer over welke partner we zelf zijn en wat we zoeken in een nieuwe partner.

Welke lessen heb jij geleerd nadat je uit een relatie kwam? Deel het met ons in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid