NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.701 keer bekeken

Mannen hebben meer last van een gebroken hart dan vrouwen na een break-up!

18 februari 2019,

geschreven door

Niemand houdt van een break-up en het liefst vermijden we het; ze doen namelijk enorm veel pijn en gooien je leven overhoop. Helaas is het onontkoombaar. Wij vrouwen staan er toch nog steeds om bekend dat wij de gevoelige en emotionele partij zijn. Het is dan eigenlijk ook niet verrassend dat men ervan uitgaat dat wij meer moeite hebben met een break-up, maar klopt dit eigenlijk wel? Of je het nou wilt geloven of niet: mannen zouden meer last hebben van een break-up dan vrouwen!

Wat is een gebroken hart?

Bij een gebroken hart onderga je zowel mentaal als fysiek een extreme vlaag van stress. Dit verschilt natuurlijk per persoon en per situatie maar meestal gaat het gepaard met pijn, verdriet en een gekrenkt zelfvertrouwen. De hormonen die je geliefde gevoelens gaven brengen je niet langer euforie. Het leven kan uitzichtloos lijken, je wordt snel moe, hebt hoofdpijn en kunt niet meer slapen. Het gebroken hart is niet zomaar te repareren en dit kost vaak tijd. En hier stuiten we op het grote verschil tussen mannen en vrouwen.

Tijd om te helen

Vrouwen zijn gevoeliger voor stress en krijgen dan ook sneller last van een gebroken hart. Dit klopt, maar wat ze een voorsprong geeft is dat ze ook sneller genezen van een gebroken hart. Liefdesverdriet is namelijk net als rouwen. Het is een proces waar je doorheen moet. Vrouwen nemen vaak de tijd om te voelen, te herstellen en te accepteren. Hierdoor komen ze sterker uit de break-up. Mannen daarentegen herstellen nooit helemaal. Zijn staan zichzelf vaak niet toe om te herstellen en kiezen ervoor om vooral “door” te gaan met het leven. Wat uiteindelijk leidt tot opkropping van gevoelens, waardoor op langer termijn mannen langer last hebben van een break-up dan vrouwen.

5 tips voor de heren

Lees je dit en denk je: hoe kan ik sneller herstellen? No worries! Hier zijn 5 tips zodat ook jij beter kan leren omgaan met een break-up.

1. Neem tijd voor jezelf

Het klinkt verleidelijk om direct weer in je routine te springen. Maar tijd voor jezelf nemen is essentieel. Laat je routine even achter, doe rustig aan en zorg ervoor dat je goed slaapt.

2. Blijf leven

Nu je tijd voor jezelf hebt moet je niet vergeten om te eten en te drinken! Misschien deal je goed met een break-up door te schrijven of te schilderen. Of misschien ben je meer een sporter? Doe iets wat je leuk vind en gooi alles wat je voelt eruit.

3. Zoek steun

Vrienden en familie kunnen veel steun bieden in deze periode. Ga eens uit met je vrienden, praat met iemand die je vertrouwd wanneer je eraan toe bent. Je bent niet alleen!

4. Geen contact zoeken

Je komt misschien in de verleiding om contact te zoeken met je ex. Doe dit niet. Laat social media even terzijde, en zorg ervoor dat je geen contact met je ex kunt krijgen. Want net zoals met een korstje: als je eraan pulkt dan duurt het alleen maar langer tot het heelt. En dan krijg je ook nog een litteken erbij.

5. Geef het tijd

Direct weer met iemand het bed in duiken kan verleidelijk zijn. Maar het zal je hartzeer niet laten verdwijnen. Tijd is de beste heel meester. Sta open voor nieuwe ervaringen, vrienden en relaties. Leer van de fouten uit je vorige relatie en voor je het weet ben je over je ex heen.

Hoe kom jij over een gebroken hart heen? Laat het ons in de reacties weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.325 keer bekeken

Geschreven door

Het hebben van een lekker kontje is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Kijk maar naar alle vrouwen die elke week uren in de sportschool spenderen voor een voller achterwerk. Maar als iedereen straks een dikke kont heeft, hoe val je dan nog op? Wij…
4.325 keer bekeken