Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

Meditatie en tantra voor een beter seksleven!

24 juli 2023,

geschreven door

We kennen allemaal wel de vele voordelen van mediteren. Het vermindert stress en zorgt voor innerlijke rust, kortom: het levert een hoop helderheid op. Maar wist je dat meditatie zowaar jouw seksleven een enorme boost kan geven? Een hoofd zonder zorgen en onzekerheden kan namelijk behoorlijk gunstig zijn als jij je helemaal wil laten gaan in de slaapkamer. Beleef de seks nóg intenser met meditatie!

Waarom meditatie goed is voor jouw seksleven

Meditatie wordt al gauw gezien als iets zweverigs dat totaal niet iets met seks te maken heeft. Toch is er een duidelijke link tussen meditatie en seks! We kunnen het niet ontkennen. Stress is een veelvoorkomend probleem in onze huidige maatschappij. Dat kan komen door werk, relaties, geldzaken en vele andere oorzaken. Het is dan ook niet heel gek dat een burn-out beroepsziekte nummer één is. En onderzoek wijst uit dat stress ons seksleven niet altijd ten goede komt.

Feit: Stress verhoogd ons cortisol level in het bloed. Ook wel het ‘stresshormoon’ genoemd. Dit kan leiden tot een verminderd libido, erectieproblemen en problemen met het klaarkomen.

We willen dus stress liever uit de slaapkamer houden. Een manier om meer rust en ruimte te creëren is meditatie! Meerdere onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat meditatie stress kan verminderen. Het zal je dan vast niet verbazen dat dat een positieve invloed heeft op jouw seksleven. Om wat specifieker te zijn:

 • Meditatie geeft een diepe rust. Dat betekent: meer energie voor seks! Tijdens meditatie krijgt ons lichaam een diepere rust dan wanneer we slapen. Na een meditatie-sessie kan jij je dus volledig uitgerust voelen! Perfect dus om na een lange werkdag toch nog de energie te hebben voor een fijne afsluiter in de slaapkamer.
 • Verminderde stress resulteert in een beter orgasme. Een verhoogde cortisol-waarde kan resulteren in problemen met het vrouwelijk orgasme en de erectie. Eigenlijk ook best logisch. Kan jij je namelijk opgewonden voelen als jij je gestrest voelt?
 • Meditatie zorgt er voor dat jij minder snel bent afgeleid tijdens de seks. Je kan daardoor volop genieten van het intieme moment met jouw partner.
 • Regelmatig mediteren geeft jouw zelfvertrouwen een boost, maakt je gelukkiger én gezonder!

Een diepere connectie met je partner

Seks is een manier om twee mensen dichter bij elkaar te brengen. Toch lijkt het voor velen van ons lastig te zijn om daadwerkelijk een diepe connectie te krijgen met zijn of haar geliefde. De boosdoener? Mobiele telefoons, een televisie in de slaapkamer en – daar hem je ‘m weer – stress. Om toch die diepere band te voelen met je partner, is het belangrijk om bewust te worden van je eigen lichaam en geest. Hoe meer jij je openstelt tijdens de seks, hoe sterker de emotionele connectie met jouw partner wordt. Daar kan meditatie dus een perfecte methode voor zijn.

meditatie

Hoe meer jij je openstelt tijdens de seks, hoe sterker de emotionele connectie met jouw partner wordt.

Meditatie: zo doe je dat!

Dat klinkt ideaal, hè? Even mediteren en je hebt geweldige seks. Toch is het belangrijk om bij meditatie aan een aantal zaken te denken. Hier volgen enkele tips die jou kunnen helpen als je besluit om te beginnen met meditatie:

 1. Kies een fijne en comfortabele plek, waar jij in alle rust lekker kan zitten.
 2. Bedenk voor jezelf op welk moment van de dag je het liefst wil gaan mediteren. Veel mensen hebben een voorkeur voor de ochtend, maar dit kan per persoon verschillen!
 3. Experimenteer met geluiden. Bij welk geluid voel jij je prettig om te gaan mediteren? Watergeluiden, natuurgeluiden of misschien wel doodse stilte?
 4. Experimenteer met verschillende houdingen. Zo kun je gaan liggen, zitten of zelfs staan. Uiteraard mag je ook van houding wisselen.
 5. Probeer te focussen op iets. De meesten zullen de aandacht richten op hun eigen ademhaling, maar je kunt ook een kaars voor je zetten en focussen op het vlammetje.
 6. Bepaal waarom je mediteert. Vaak bereik je meer effect wanneer het brein een bepaald doel heeft.

Tip: als jij seks op eenzelfde manier als meditatie benadert, is het mogelijk om in een diepe erotische staat te komen en levert dat nóg betere seks op.

Oefening baart kunst

Meditatie lijkt simpel, maar je zult merken dat het niet zo eenvoudig is om direct de rust in je hoofd te krijgen. Wees niet te streng voor jezelf door gedachten te verbannen en jezelf te dwingen om nergens aan te denken. Zeker wanneer je net begint! Geef niet te snel op: hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt!

Mocht je het toch lastig vinden om zonder hulpmiddelen te mediteren, dan kan je ook gebruik maken van een app op je mobiel. Een fijne én gratis app is Insight Timer. Bij deze app heb je keuze uit veel verschillende meditaties: er staan wel meer dan 6000 uur aan gratis begeleidende meditaties op!

Hoe helpt tantra seks hierbij?

Wat is tantra seks?

Tantra is een oude, Oosterse leefstijl waarbij je bewust wordt van je eigen energie (net als meditatie dus!) en meer verbonden raakt met anderen. Je vermijdt je gevoelens niet, maar je gaat ze tegemoet en accepteert ze zoals ze zijn. Hoe bevrijdend klinkt dat? Meditatie is niet per se seksueel, maar tijdens tantra kun je al deze seksuele verlangens rustig ontdekken op jouw tempo.

Hoe werkt tantra seks?

Ten eerste, en laat je niet afschrikken, is het doel niet om klaar te komen. Wanneer jij namelijk een orgasme hebt, komt al jouw seksuele energie volgens de tantra-leer vrij, terwijl je deze energie wilt bewaren. Door die energie op te bouwen en te bewaren, ben je in staat je zenuwstelsel wakker te schudden en uiteindelijk meer te voelen. De weg naar het orgasme is dus een stuk belangrijker dan het hoogtepunt zelf. Maar als je eenmaal je piek hebt bereikt? Dat wordt dan een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Het lijkt makkelijk, maar vergt wel wat oefening. Als je begint kan het moeilijk zijn om je hoogtepunt uit te stellen, dus probeer tantra seks vaak om steeds beter te worden in het beheersen van jouw seksuele gevoelens. Oefening baart uiteindelijk kunst!

Bekijk ook: Marith Iedema ontdekt de link tussen tantra en seks

Lijkt het jou geweldig om te mediteren voor een beter seksleven? Of  mediteer je al en zie jij de voordelen ervan terug in de slaapkamer? Deel hieronder je reactie met ons!

2 reacties

 1. Wat een leuk artikel dit, ik had wel eens gehoord van tantra, maar niet dat het op deze manier gebruikt werd. Ik ga dit zeker eens uit proberen, m’n meditatie es wat verschuiven naar een later tijdstip 😉 wat ik nog wel wil vermelden, want dat is vaak de misvatting, je hoofd hoeft niet leeg te zijn of te worden, bij veel gedachten heb je nog veel te verwerken van die dag. Als je vaker mediteert komt er van zelf meer rust in je hoofd 😉
  kiss D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

62.828 keer bekeken

Geschreven door

In erectie is de gemiddelde penis van een volwassen man tussen de 13 en 14 centimeter lang. Veel mannen kunnen zich echter onzeker voelen over de lengte van hun geslacht. Nergens voor nodig heren. Ook wanneer je iets onder het gemiddelde zit, kunnen …
62.828 keer bekeken