Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

4.169 keer bekeken

Mediteren TIJDENS de seks doe je zó!

18 februari 2018,

geschreven door

Je seksleven naar ongekende hoogtes brengen, wil jij dat ook!? Dan is mediteren misschien wel de sleutel. Niet alleen is mediteren goed om stressvolle gedachten te verbannen, het kan ook een verrijking zijn voor je seksleven. En hoe geweldig is het om mediteren én seks te combineren!? Mediteren tijdens de seks: zo doe je dat!

Seks meets meditatie: tantra!

Simpel gezegd is tantra de combinatie tussen mediteren en seks. Met tantrische seks kan jij diepe gevoelens, intimiteit én energie ervaren. Tantra is oeroud en is een Oosterse leefstijl waarbij je bewust wordt van je eigen gevoelens en energie. Je raakt hierbij ook meer verbonden met anderen. Jouw verlangens en lusten worden gebundeld en vormen samen jouw seksuele energie. Hoe meer je deze energie kan bewaren en opbouwen, hoe intenser een uiteindelijk orgasme zal zijn.

Meditatie kan dus een belangrijke sleutel zijn om seksueel nog meer in verbinding te staan met je partner. Om samen de seksuele energie te beleven én te komen tot een ongekend hoogtepunt, kunnen jullie gaan mediteren tijdens de seks. Seksmeditatie dus!

“Hoe meer jij jouw seksuele energie kan bewaren en opbouwen, hoe intenser het orgasme zal zijn.”

Mediteren tijdens de seks

Mediteren tijdens de seks kan eigenlijk op verschillende manieren. Je hoeft niet per sé een partner te hebben om dit samen mee te beleven. Seksmeditatie kan je ook in je eentje doen!

Seksmeditatie zonder partner

Mediteren tijdens de seks met jezelf heeft veel raakvlakken met het krijgen van een orgasme zonder aanraking. In beide gevallen staat de kracht van je geest centraal. Het doel van seksmeditatie zonder een partner is om volledig bewust te worden van jouw eigen seksuele energie. Deze bewustwording zal van groot voordeel zijn tijdens de seks met een partner. Om dit te realiseren, kan jij je de volgende stappen opvolgen:

  1. Ga in een comfortabele houding op bed of op de bank liggen. Het liefst in een wat donkere ruimte, waarin je niet gestoord kan worden.
  2. Ontspan, adem in en adem uit.
  3. Haal de persoon met wie jij het liefst seks zou willen hebben voor de geest. Doe dit zo gedetailleerd mogelijk.
  4. Fantaseer over hoe jij seks hebt met deze persoon. Speel het als een film af in je hoofd, van A tot Z. Je hoeft niet te snel te gaan, je hebt namelijk alle tijd! Beeld je in hoe zijn of haar aanrakingen zullen zijn. Visualiseer de sensaties. Jíj bent de regisseur van deze film. Je mag jezelf aanraken om jouw film levendig te maken.

Richt al je aandacht op jouw film. Voor je het weet ga je volledig op in je eigen fantasie en kom je in contact met jouw seksuele energie. Hierdoor ontdek je wat jij fijn vindt (en wat niet).

Seksmeditatie mét partner

Mediteren tijdens de seks kan je dus ook samen met je partner beleven. Willen jullie dit een keer proberen? Zorg dan voor een goede voorbereiding! Dat wil zeggen: kies een rustige plek uit waar jullie in alle rust kunnen genieten van het mediteren én de seks. Dim de lichten, zet mobiele telefoons uit en schakel de tv en/of computer uit. Zorg voor een aangename temperatuur: niet te koud, maar ook niet te warm.

Tip! Leg een aantal kussens op de vloer waar jullie op kunnen zitten.

Seksmeditatie is opgebouwd uit verschillende fasen. Eerst zal de focus liggen op een bewustwording van jouw eigen ‘ik’. Daarna zullen jullie de aandacht verschuiven naar elkaar, om vervolgens bewust samen te smelten tot seks.

Fase 1: bewustwording van jezelf

  1. Neem een comfortabele houding aan. De houding is aan jullie: liggend, in kleermakerszit etc. De keuze is ook aan jullie of jullie loszittende kleding dragen of niets. Let wel op een rechte ruggengraat, waarbij je hoofd één lijn met je ruggengraat vormt.
  2. Sluit de ogen en focus je op het heden. Probeer eventuele gedachten te negeren. Komen ze toch in je op? Laat ze dan even passeren en focus je vervolgens weer op het hier-en-nu.
  3. Breng je aandacht naar jouw eigen lichaam en ademhaling. Word bewust van wat en hoe jij je voelt.
  4. Visualiseer je eigen lichaam. Hoe ziet je lichaam eruit? Zowel van binnen als van buiten. Beeld je hierbij in hoe jouw seksuele energie eruit ziet. Hoe meer je bewust wordt van jouw eigen lichaamssensaties, hoe meer je opgewonden raakt.

Fase 2: de aandacht richten op de ander

Nu wordt het tijd om de aandacht naar je partner te richten. Kijk naar je geliefde partner voor je en probeer hem/haar echt te zien. Je mag elkaar hier subtiel bij aanraken. Neem gerust de tijd en waardeer elkaars ‘zijn’ en aanwezigheid. Beetje bij beetje word je bewust van de ademhaling van jouw partner. Uiteindelijk zullen jullie synchroon ademen. En dit is een hele fijne manier om samen intiem te worden.

“Word bewust van iedere aanraking, ook als jullie besluiten om over te gaan tot seks.”

Fase 3: de samensmelting

Wanneer de aandacht volledig op de partner is gericht, zullen jullie meer en meer gaan samensmelten. Raak elkaar steeds meer en verder aan. Voel bewust hoe jouw huid aanvoelt op de huid van je lief. Hoe voelen jouw lippen op de lippen van je partner? Wees dus bewust van iedere aanraking, ook als jullie overgaan tot seks(penetratie). Het is aan jullie hoe ver jullie hierin gaan. De samensmelting tot seks zal volledig volgens jullie tempo gebeuren.

Bekijk ook: Marith Iedema ontdekt de link tussen tantra en seks

En? Ben je er klaar voor om jouw seksleven naar hogere sferen te leiden? Schroom niet om je mening met ons te delen in een reactie hieronder!

1 reactie

  1. Ja ik ben wel klaar voor een meditatie en tantra gevoelens te handelen. Het lijkt mij geweldig, om op deze manier sex te hebben. Leer het mij???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

56.373 keer bekeken

Geschreven door

Kerst duurt echt nog wel even, maar tóch zijn we in de periode van het jaar gekomen dat aftellen echt al wel geoorloofd is! Tijd om weer uit te kijken naar een periode van samenzijn, liefdevolle herinneringen maken en veel cadeautjes geven en ontvan…
56.373 keer bekeken