Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

258.605 keer bekeken

Tantra seks voor beginners – In 6 stappen uitgelicht

20 oktober 2020,

geschreven door

Op zoek naar meer spanning in de slaapkamer? Tantra seks is een manier om diepe gevoelens, intimiteit en energie terug te brengen in je seksleven. Vergeet vluggertjes, het overslaan van voorspel en het zo snel mogelijk tot een hoogtepunt willen komen. Met tantra seks beleef jij langzame seks waarbij liefde, energie en verbondenheid centraal staan. Maar waar moet je beginnen? Dat vertellen wij je!

Tantra seks

Tantra is een oude Oosterse leefstijl waarbij je bewust wordt van je eigen energie en meer verbonden raakt met anderen. In deze leer is het belangrijk dat jij je gevoelens niet ontkent, maar juist omarmt. Van woede tot verlangen en lust, alles accepteer je en dit kan heel bevrijdend zijn.

Het doel van tantra seks

Bij tantra seks is niet het doel om klaar te komen. Volgens de tantraleer stoot jij met een orgasme waardevolle energie af. Tijdens tantra seks is het juist de bedoeling dat jij je verlangen en lust koestert. Deze sterke seksuele gevoelens vallen onder seksuele energie. Door die energie op te bouwen en te bewaren, ben jij in staat je je zenuwstelsel wakker te schudden en uiteindelijk meer te voelen. De weg ernaartoe is dus belangrijker dan het eindstation. Wanneer je dan ten slotte tot een hoogtepunt komt, is je orgasme heftiger, lekkerder en specialer!

Diepere verbinding aangaan met je partner

Veel mensen hebben ervaren dat ze na tantra seks meer verbonden waren met elkaar. Maar ook hadden ze veel lichamelijke energie, heldere dromen, meer creativiteit en een vergrote aantrekkingskracht naar anderen toe. Tevens voelden velen tijdens de tantra seks tintelingen van de huid. Het klinkt jou misschien allemaal wat vreemd in de oren, maar geen zorgen. Ook jij kunt met tantra seks in hogere seksuele sferen terecht komen! Hieronder lees je hoe je met tantra seks kan beginnen.

Zelf aan de slag

Tijdens de tantra seks is het de bedoeling dat je zelfbewust bent op een positieve manier. Dat wil zeggen dat alles wat je voelt moet verwelkomen en niet moet wegstoppen. Ook doe je alles in uiterste concentratie om de seksuele energie niet kwijt te raken. Je gaat langzaam te werk en met je geliefde communiceer je door middel van oogcontact en tedere aanrakingen. Dat is niet alleen heel intiem, maar kan er ook voor zorgen dat jullie band sterker wordt.

De Voorbereiding

Ten eerste is het belangrijk dat je open staat voor een next level verbinding met elkaar. Praat er samen over voor je eraan begint. Zorg ervoor dat jullie samen duidelijk voor ogen hebben wat tantra seks is en wat het doel ervan is. Wanneer jullie op één lijn zitten, kunnen jullie een moment kiezen waarop jullie het gaan doen. Dat is nodig, want tantra seks kan uren duren. Bovendien kan het helpen om je vrijer te voelen door je er van tevoren mentaal op voor te bereiden. Als het moment is aangebroken, is het tijd om eerst de ruimte – waar jullie gaan vrijen – comfortabel te maken. Denk aan zachte kussens en sfeervolle kaarsjes. Doe kleding aan waar jullie je lekker in voelen.

Het Stappenplan

Nadat jullie alles hebben klaargezet voor jullie tantra ervaring kunnen jullie de volgende stappen volgen.

Stap 1: Ga tegenover elkaar zitten

Je kunt op verschillende manieren tegenover elkaar zitten. Het is daarbij wel belangrijk dat je elkaar aan kunt kijken. Ga bijvoorbeeld met gekruiste benen tegenover elkaar zitten met jullie knieën tegen elkaar. Een intiemere positie is er één waarbij jullie je enkels om het lichaam van de ander vouwen. De meest populaire en gewenste houding is echter de houding waarbij de man een kleermakerszit aanneemt en de vrouw op zijn schoot gaat zitten met haar benen om zijn lichaam.

Stap 2: Maak oogcontact

Voor jullie elkaar aan gaan raken is oogcontact van essentieel belang. Het zorgt ervoor dat jullie met elkaar verbonden raken. In het begin zal dat misschien wat lachwekkend of ongemakkelijk aanvoelen, maar je zult zien dat het went en later beter wordt. Blijf oogcontact houden tot jullie allebei het gevoel hebben dat jullie een connectie hebben gemaakt met elkaar.

Stap 3: Controleer je ademhaling

Vervolgens gaan jullie je focussen op je ademhaling. Haal adem vanuit je onderbuik en laat de lucht ontsnappen via je neus. Zorg ervoor dat jullie ademhalingsritme synchroon wordt. Probeer eventueel een tantra kus. Deze gaat als volgt: open je mond een klein beetje en plaats je lippen op die van je geliefde. Adem in en uit op hetzelfde moment.

Stap 4: Raak elkaar aan

Nu is het tijd om elkaars lichaam door middel van aanrakingen te verkennen. Beweeg je vingertoppen bijvoorbeeld over het lichaam van je partner om de zenuwen wakker te schudden. Ook kun je vlakbij de genitaliën strelen om het verlangen van je geliefde meer aan te wakkeren. Alles mag, behalve penetratie. Het is hierbij van belang dat je niet tot een hoogtepunt komt! Wanneer je het gevoel hebt dat je een orgasme nadert, kan het helpen om je te focussen op je ademhaling. Dat kan ervoor zorgen dat jij de controle over je lichaam weer terug krijgt.

Stap 5: Tantra massages

Na de strelingen kun je een stapje verder gaan met een massage. Begin op de rug en ga uiterst langzaam te werk. Massage olie kan hierbij van pas komen. Laat je handen over het lichaam van je partner glijden. Draai vervolgens je partner om en ga aan de voorkant verder met masseren. Eindig bij erogene zones zoals tepels, de penis of de vagina. Onthoud: het is niet je doel om je partner klaar te laten komen.

Stap 6: Seks en afronding

Tantra seks kan zo lang duren als jullie willen en nodig achten. Je kunt jullie tantra ervaring afsluiten zonder überhaupt seks te hebben gehad. De energie blijft dan volgens de tantra leer in je lichaam waardoor jij je energieker en relaxter kan voelen. Maar het kan ook zijn dat jullie zo opgewonden zijn geworden dat jullie seks niet langer kunnen weerstaan. Wanneer je overgaat op penetratie kunnen jullie het beste een standje kiezen waarbij jullie oogcontact met elkaar kunnen houden. Ook is het van belang dat je het langzame ritme en de concentratie aanhoudt. Wanneer het orgasme dan komt, zal het een onvergetelijk hoogtepunt zijn!

Goed onthouden!

Tantra seks lijkt makkelijk, maar vereist best wat tijd en oefening. De kans is groot dat het verlangen het onderweg overneemt van je beheersing wanneer je een beginner bent. Daarom is het raadzaam tantra seks vaker te proberen. Wanneer je het vaker doet, zul je zien dat je seksuele energie sneller en sterker wordt opgebouwd. Ook is de kans groot dat je dan minder snel toegeeft aan je seksuele drang. Last but not least en misschien wel het belangrijkste: jij kunt met tantra seks meer plezier krijgen in het vrijen!

Bekijk ook: Marith Iedema ontdekt de link tussen tantra en seks

Heb je nog vragen over tantra seks of wil je graag je tantra ervaringen met ons delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

10 reacties

 1. Ik vind/vond tantra altijd wat zweverig maar na het filmpje gezien te hebben denk ik wel dat het mooiste is wanneer je een vaste partner hebt om het mee te doen.
  Mijn broer/zus huwelijk vind ik niet geschikt maar een vrouw die ik niet ken en het daar bij regelmaat, evt voor de oefeningen, zou ik wel willen maar jammer genoeg doen de meesten het alleen voor het geld 😏

 2. Beoefen de tantra manier van leven en liefhebben nu zo’n 20 jaar. Door te leren sturen naar dal orgasmes “blijft het vuur branden, zonder snel met de sintels te zitten”. Gewoonlijk vermijden te ejaculeren schept het vermogen tot frequent blijven vrijen, ook tijdens het ouder worden, en zelfs tijdens het “oud” zijn, is mijn ervaring. Dit, doordat fysiek geen hersteltijd nodig is. Een tijdloos intiem (samen) zijn kan zomaar enkele uren doen verstrijken, of zelfs meer dan een halve nacht. Seks is overigens slechts een integraal onderdeel van de levensstijl die tantra is.

  1. ik stelde tantra seks zojuist voor aan mijn partner! Hij was enorm enthousiast en rende gelijk naar de slaapkamer. Toen ik binnenkwam vertelde hij mij dat ik op bed moest gaan liggen en mijn ogen dicht moest doen. Hij zei dat hij een verassing had….. Vervolgens voelde ik allemaal kleine tintelingen alsof er een beest over me heen liep. Bleek het dat ie een enorme tarantula spin op mn rug had gezet en me op deze manier wilde nemen…….

   mannen uhhhg 🙁

  1. Hoi Albert,

   Helaas is het niet mogelijk een afspraak met mij in te plannen, maar ik denk dat er vast veel vrouwen zijn die wel tantra seks met je zouden willen proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Je hoort het vast wel eens om je heen. Een van je vriendinnen (of vrienden) – of misschien jijzelf wel – is (weer) voor de charmes gevallen van iemand die achteraf niet dezelfde intenties had. Vooral vrouwen lijken makkelijk ten prooi te vallen aan w…
1.440 keer bekeken