Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

28.805 keer bekeken

Trio regelen? 6 onmisbare tips!

28 september 2022,

geschreven door

Geïnteresseerd in een trio, maar geen idee waar je de geschikte persoon vindt? Of weet je gewoonweg niet zeker hoe je er een prettige ervaring van maakt? Geen zorgen, je bent niet de enige die met deze spannende vragen rondloopt! Daarom hebben we 6 onmisbare tips verzameld, zodat jouw eerste trio een succesvolle wordt.

Hoe regel je een trio?

1. Open communicatie

Open communicatie. Het lijkt erg logisch, toch? Dat is het ook, maar bij veel stelletjes is het niet altijd vanzelfsprekend, vooral wanneer het om seks gaat.

Voordat je aan een triootje begint is het belangrijk dat je het overal zo eerlijk mogelijk over kunt hebben. Alleen zo kom je achter elkaars behoeften, verlangens en eventuele zorgen.

“Het is belangrijk dat je overal eerlijk over kunt praten.”

Transparant zijn is nodig voor iedereen die bij een trio betrokken is. Wanneer jij en je partner op zoek zijn naar een geschikte derde kandidaat, is het van belang dat hij of zij open en respectvol is.

Voor je het weet overschrijdt diegene één of meerdere grenzen en valt jullie avontuur helemaal in het water. Daarom is goede communicatie onmisbaar. Voor, tijdens en na jullie trio!

2. Waar moet de ‘perfecte match’ aan voldoen?

Met wat voor iemand zou jij een trio willen?

De eerste stap om een geschikt persoon te vinden is: weten wat jullie willen. Pak samen pen en papier en maak een lijstje van alles wat je zoekt in je toekomstige trio partner.

Voorbeelden van eisen waar je trio partner aan kan voldoen:

 • Aantrekkelijk – iemand waartoe we ons beiden seksueel aangetrokken voelen
 • Liefhebbend en respectvol
 • Zelfverzekerd, open en eerlijk
 • Iemand die onze relatie respecteert

Schrijf al je voorkeuren (en fantasieën) op en vergelijk jouw lijstje met dat van je partner. Het is niet veel werk en je weet gelijk van elkaar waar jullie waarde aan hechten. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om een geschikt persoon voor jullie threesome te vinden.

3. Wat mag wel en wat niet bij jullie trio?

Als jullie eenmaal de geschikte partner hebben gevonden, betekent dit nog niet dat jullie gelijk een trio date kunnen inplannen. Zorg dat jullie van tevoren altijd duidelijke afspraken hebben gemaakt over wat wel en wat vooral niet kan tijdens een trio.

Alle drie de personen moeten voorafgaand duidelijk hebben gemaakt welke grenzen zij seksueel en emotioneel hebben. Wanneer je dit duidelijk hebt vastgelegd, zal iedereen zich voorafgaand aan het trio een stuk veiliger voelen.

Hier zijn enkele voorbeelden van grenzen en afspraken:

 • Ik voel me niet comfortabel bij anale stimulatie. Mijn vagina mag echter wel aangeraakt worden.
 • Ik heb liever geen penetratie de eerste keer dat we met zijn drieën samenkomen. Ik voel me wel comfortabel bij orale seks.
 • Mijn persoonlijke grens is dat jullie elkaar niet kussen, tenzij ik tijdens het trio toestemming geef.
 • Wanneer het voor mij niet goed voelt, wil ik op elk moment kunnen stoppen. Dit verzoek dient door iedereen geaccepteerd te worden.

4. Denk buiten de kaders

Maar waar vind je de perfecte persoon voor jullie trio? Er zijn zoveel verschillende manieren om iemand te vinden, dat het meer een kwestie is van waar te beginnen.

De eerste stap is dat jullie beiden precies weten waar de persoon aan moet voldoen (zie tip 2). Wanneer jullie een geschikte persoon hebben gevonden, is het zaak dat beide partners bij de eerste ontmoeting betrokken zijn.

Op deze manier voorkom je dat iemand zich gepasseerd voelt en weet je zeker dat alles duidelijk en transparant gecommuniceerd wordt.

“Let op dat beide partners bij de eerste ontmoeting betrokken zijn, zodat niemand zich gepasseerd voelt.”

Voorbeelden van plekken waar je een geschikt persoon kunt vinden:

 • Tinder en andere dating apps
 • Feestjes
 • De lokale sportschool of dansles
 • Bewuste communities, met name tantrische groepen of workshops
 • Vrienden of vrienden van vrienden

5. Bescherming tijdens een trio

Het gebruiken van een condoom is essentieel bij een trio. Ook wanneer je seksspeeltjes met elkaar uitwisselt, is een condoom nodig.

Een soa heb je met al dat seksuele verkeer namelijk zo opgelopen. Een andere optie is dat jullie drietjes van tevoren een soa-test laten doen, om risico’s uit te sluiten.

6. Just have fun!

Jullie hebben inmiddels een partner gevonden en ook alle bovenstaande tips opgevolgd. Nu is het tijd om je helemaal over te geven aan het moment.

Maak jullie fantasieën waar! Misschien valt het tegen en blijft het bij een eenmalig experiment, of misschien wordt het juist jullie beste ervaring ooit…

Als je het niet probeert, zal je het immers ook niet weten. En stel, het valt een beetje tegen, dan weet je dat ook weer. Het maakt allemaal deel uit je van seksuele ontdekkingsreis!

Overweeg jij samen met je partner een trio? Of heb je al ervaring met een derde persoon in de slaapkamer? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

13 reacties

 1. ook wij hebben een trio gedaan.
  Altijd een stille wens geweest maar nooit naar op zoek gegaan. En daar was ze eigenlijk out of the blue … ik kende haar al een tijdje maar nooit op dit gebied er zo naar gekeken. Door wat licht seksuele opmerkingen naar elkaar elkaars wensen uit gesproken. hier boven staan eigenlijk al hele goeie tips. Het was wennen en zoeken maar o zo fijn.
  Meerdere keren daarna nog gedaan. Heel fijn om de liefde samen te delen!

 2. Ik (man) ben tot de ontdekking gekomen dat ik bi-sexuele gevoelens heb. Ik kan waanzinnig genieten van een goede prostaat stimulatie. Toch zou ik mijn vriendin niet willen missen. Mijn vriendin heeft mij al met voorbinddildo gepenetreerd wat al een hele bijzondere en fijne ervaring is. Langzaam toch zeker ontstaat de behoefte om met een extra (bi) man sex te hebben. Maar is het verstandig om daar een bekende voor te benaderen ? Ik wil dit graag samen met mijn vriendin ondernemen. Of zal het een bekende van mijn vriendin moeten zijn ? Of is het verstandiger om een bi-koppel te zoeken ?

 3. Ons eerste trio was meteen een hele goeie ervaring en hebben nu nog een keer afgesproken met diezelfde persoon voor een trio. Het is het belangrijkst dat iedereeen zich ontspannen en op zijn gemak voelt. En je elkaars grenzen altijd respecteerd

 4. Mijn vriend en ik zijn al lange tijd op zoek naar een vrouw om ons 1e trio mee te ervaren, maar dit blijkt erg lastig… iemand tips qua plekken/apps waarmee qe dit makkelijker/sneller aan kunnen pakken??

 5. Hallo iedereen,

  Ik en mijn vriendin hadden graag een trio gedaan maar we vinden maar geen 2de bedpartner. Iemand die weet waar je dat kan vinden ?

  Mvg.

  1. Hi Np! Op het internet zijn verschillende forums die je misschien kunnen helpen in de zoektocht naar deze partner? Succes!

  2. Er zijn genoeg mogelijkheden qua sites om als stel een partner te vinden of als individu een stel: Nova Mora / Ondeugend daten, Adult Match Maker, PAIQ (al verwacht je het niet), Feeld, second love, SDC, twitter, bdsmzaken …
   Ik heb met de eerste 3 genoemde sites ervaring in het vinden van een 3e partner.

 6. Mijn vriend en ik zitten er nu al een tijdje aan te denken om een trio te doen, maar ik ben een beetje bang dat het in het begin ongemakkelijk zal zijn. Tips om het minder awkward te maken?

  1. Hoi anoniem,

   Rustig aan beginnen. Liefst in een huiselijke setting. Wat eten of drinken en dan langzaam opbouwen. Eerst ontspannen en dan langzaam verder gaan.

   Het helpt om met je partner een signaal af te spreken dat je wil stoppen maar het niet durft te zeggen.

  2. Maak het sfeervol of idd bij jou thuis. Het is toch een beetje zoeken hoor. Maar het komt vast goed. En vergeet ook niet te genieten !

   En wees vooral open en doe het alleen als jullie er allemaal oke mee zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

10.699 keer bekeken

Geschreven door

Kerst staat voor de deur en dat betekent maar één ding: inkopen doen! Ontzettend leuk, maar voor velen knap lastig om originele kerstcadeaus op de kop te tikken. Wij versimpelen die zoektocht door de spannendste kerstcadeaus voor hem en haar op te …
10.699 keer bekeken