Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

5.719 keer bekeken

Bondage regels – Hoe houd je het veilig?

30 december 2015,

geschreven door

Je houdt je misschien nog niet bezig met de geavanceerdere of extremere vormen van bondage, zoals zelfbondage, maar je moet alsnog voorzichtig zijn met zelfs de simpelste praktijken. Een stel tepelklemmen ziet er misschien onschuldig uit, maar als ze langer aangebracht worden dan de aangeraden 20 minuten kunnen ze verkleuring van de tepel, gebarsten haarvaatjes of bloedblaren veroorzaken. Wil je sexy en veilig te werk gaan? Dan zijn er een aantal bondage regels waar jij en je partner je aan moeten houden. Wij hebben hieronder de belangrijkste regels voor je op een rij gezet!

Bondage regels – veiligheid in woorden

Communicatie is ontzettend belangrijk wanneer jij en je partner je in BDSM-activiteiten willen storten. Zeker wanneer je elkaar gaat vastbinden en dus de beweeglijkheid en reflexen beperkt. Met dat in je achterhoofd moet je je partner laten weten waar je wel en geen moeite mee hebt voordat je begint met je bondagesessie, wat je wil proberen en waar je onzeker over bent. Je kunt niet weten hoeveel je ervan kunt genieten totdat je het probeert, maar wees niet bang om het te zeggen wanneer iets pijnlijk of oncomfortabel is.

Het zelfde geldt wanneer je partner zich niet lekker voelt bij iets wat jij doet, stop dan meteen totdat ze je zeggen dat je verder mag gaan. Wat jou fantasie is, is natuurlijk niet automatisch ook hun fantasie. Alleen maar omdat je partner ervan houdt om geblinddoekt te worden tijdens het zoenen of orale seks wil niet zeggen dat ze ook graag vastgebonden worden; het gevoel van geblinddoekt en vastgebonden zijn kan in het begin nogal eng zijn, dus neem de tijd en haast je niet.

bondage touw

BDSM safe words

Een van de beste manieren om jou en je partner de mogelijkheid te geven om tijdens bondage onmiddellijk te stoppen, is een veiligheidswoord. Een veiligheidswoord is, simpel gezegd, een verbale manier ontwikkeld door liefhebbers van bondage om meteen het gevoel over te brengen dat iets niet goed gaat. Omdat BDSM ook om pijn gaat, is een simpel “nee, nee” of “stop, stop” niet genoeg om te stoppen wanneer iets niet prettig is. Deze zinnen kunnen namelijk geïnterpreteerd worden als rollenspel. Kies daarom in plaats daarvan een woord wat niets te maken heeft met seks zodat je zeker weet wat het betekent als het gezegd wordt tijdens een bondage- of SM-sessie.

Sommige stelletjes kiezen ervoor om een ‘stoplichtsysteem’ te gebruiken. Dit houdt het gebruik van drie woorden in: rood voor ‘stop’, oranje voor ‘wordt pijnlijk’ en groen voor ‘gaan’. Als dit een beetje moeilijk lijkt kun je kiezen voor een woord als ‘aardappel’ of ‘stoomlocomotief’ zodat je je niet kunt vergissen in de betekenis wanneer dit woord gebruikt wordt.

bondage

BDSM regels – fysieke veiligheid 

Naast woorden om veiligheid bij bondage te garanderen zijn er ook fysieke manieren om de veiligheid van je partner (of ‘bottom’) te garanderen, of je eigen veiligheid wanneer jij de onderdanige bent:

 • Praat vooraf over wat je van plan bent en wissel de rollen af.
 • Spreek een veiligheidswoord af en gebruik het als je je niet op je gemak voelt of pijn hebt.
 • Als je partner gekneveld is en niet verbaal kan communiceren en dus het veiligheidswoord niet kan zeggen, geef hem/haar dan een object om te laten vallen wanneer ze de sessie willen onderbreken, waarom dan ook. Een bal, bel of boek werkt goed in zulke situaties.
 • Doe nooit een touw of koord om iemands nek tenzij het daarvoor ontworpen is, zoals de Shibari Bondage Collar of de Boeienset van leer.
 • Vermijd alles wat de ademhaling van je partner in gevaar kan brengen.
 • Blijf controleren of de handen en voeten van je partner niet koud of blauw worden, dit is namelijk een teken van een slechte bloedsomloop en je moet dan stoppen.
 • Laat je partner nooit alleen als hij/zij vastgebonden zit.
 • Maak kopieën van elke sleutel die je gebruikt tijdens je bondagesessie voor wanneer je de originelen kwijtraakt.
 • Test alle “quick-release”-mechanismen van tevoren zodat je partner snel los kan komen als er een noodgeval is.
 • Gebruik geen moeilijke speeltjes als je nog nooit aan bondage hebt gedaan.
 • Gebruik Sex Toy Cleaner voor al je seksspeeltjes wanneer je ze hebt gebruikt, om een opeenhoping van bacteriën te vermijden en het risico op infectie te verminderen, vooral wanneer je aan S&M hebt gedaan.
 • Ten slotte is het de moeite waard om een EHBO-kit samen te stellen met alle gekopieerde sleutels, veiligheidsinstructies voor je bondage- en S&M-speeltjes, maar ook een schaar met een platte kant en de standaard EHBO-dingen, en ten slotte Sex Toy Cleaner en glijmiddel.

1 reactie

 1. Een belangrijk onderdeel ontbreekt in dit verhaal, de safe call.
  Geef iemand die je vertrouwd een sleutel van de voordeur en spreek met die persoon af dat hij of zij in actie komt als hij of zij voor een afgesproken tijd geen boodschap krijgt dat alles OK is.
  Dit voor het geval er iets gebeurd met de dom en de sub geïmmobiliseerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

11.512 keer bekeken

Geschreven door

Seksscènes in films; we hebben er al veel gezien. Maar welke films zijn nou echt met vlag en wimpel geslaagd en hebben de heetste scènes? Plof samen met je lover (of alleen) op de bank, want met deze opwindende films maak je je klaar voor een hot e…
11.512 keer bekeken