NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Beginnen met BDSM, hoe doen wij dat?”

16 juni 2023,

geschreven door

Beste Talitha, wij zijn erg nieuwsgierig naar BDSM. We willen dit dan ook graag introduceren in de slaapkamer! We weten alleen niet zo goed waar we moeten beginnen met BDSM. Kan je ons hierin adviseren?

– Thomas en Nienke, 38 en 34 jaar

Beste Thomas en Nienke,

De wereld van BDSM is bijzonder divers en bestaat uit allerlei verschillende vormen, genres en categorieën. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om de juiste weg erin te vinden als jullie het voor het eerst willen beginnen met BDSM. Ik zal jullie wat informatie en tips geven om jullie op weg te helpen.

Beginnen met BDSM

BDSM is de afkorting voor de Bondage en Discipline (BD), Dominance en Submission (DS) en Sado-Masochisme (SM). Deze verschillende termen vertegenwoordigen verschillende doeleinden:

  • Bondage gaat over het beperken van de bewegingsvrijheid van de partner.
  • Bij Discipline draait het voornamelijk om het opleggen van regels en het toepassen van straffen wanneer deze regels worden overtreden.
  • Dominance en submission zijn veelvoorkomende termen in de BDSM. Ze zeggen iets over de rolverdeling binnen BDSM-spellen. De Dominant (Dom) is de baas over de submissive (sub) tijdens het spel.
  • Sado-masochisme heeft te maken met het genot van iemand pijnigen of zelf gepijnigd worden.

Mensen die willen beginnen met BDSM, voelen vaak een bepaalde aantrekking tot het gevoel van macht en onderdanigheid. Als je voorkeur uitgaat naar een bepaald soort genre, betekent het niet dat je van álle soorten BDSM hoeft te houden. Bespreek daarom samen waar jullie voorkeur naar uit gaat. Wat willen jullie graag proberen? En wat juist niet?

Veiligheid voorop

Wanneer jullie starten met BDSM-activiteiten, is het zeer belangrijk om dit op een veilige en verantwoorde manier te doen. Om de veiligheid te waarborgen, dienen jullie rekening te houden met een aantal dingen.

Verstand en kennis

Voordat jullie beginnen met BDSM, is het verstandig om jullie te verdiepen in bepaalde BDSM-technieken, zodat jullie op een juiste en veilige manier kunnen genieten van de activiteiten. Bijvoorbeeld als jullie geïnteresseerd zijn in bondage. Verkeerd knopen of binden kan namelijk leiden tot problemen met de bloedcirculatie of ademhaling. Ook activiteiten waarbij het gaat om het pijnigen van de sub, is het belangrijk om te weten waar de grens ligt tussen onschuldig en schadelijk.

Stopwoord of -teken

Om ervoor te zorgen dat jullie beiden kunnen blijven genieten van het BDSM-spel, is het belangrijk om vóórdat je gaat starten met BDSM een stopwoord of -teken te kiezen. Dit woord of teken wordt door de sub gebruikt om aan te geven dat een bepaalde situatie te heftig, te pijnlijk of te oncomfortabel wordt. Het kan dus vervelende of zelfs gevaarlijke situaties voorkomen. De Dom zal nooit een stopteken negeren.

Wist je dat… een stopwoord als ‘nee’ of ‘stop’ niet handig in gebruik is? Gebruik liever kleuren (‘groen’, ‘rood’) of zelfstandige naamwoorden zoals ‘lolly’.

Communicatie

Communicatie is dé key om BDSM prettig en veilig te houden. Spreek naar elkaar uit wat jullie wensen én grenzen zijn. Bij beginnen met BDSM gaat het daarbij om een consensus in hoe jullie spel eruit zal zien. Dat betekent dat jullie er beiden volledig achter staan en dat jullie elkaar hierin vertrouwen. Het is absoluut niet de bedoeling dat jullie over jullie eigen en elkaars grenzen gaan.

Beginnen met BDSM: producten om te gebruiken

Afhankelijk van wat jullie wensen zijn, kunnen jullie verschillende producten gebruiken als je wil starten met BDSM.

Bondage en totale controle

Bij bondage draait het allemaal om het erotische spel waarbij de bewegingsvrijheid van de sub wordt ontnomen door de Dom. Controle staat hierbij centraal: de Dominant heeft (totale) controle over de submissive. Om de sub vast te binden, kan gebruik worden gemaakt van bondage tape. Dit is zeer vriendelijk in gebruik en perfect om mee te beginnen, omdat je daarvoor geen ingewikkelde knooptechnieken hoeft te leren. Een bondage set is ook erg geschikt voor de beginnende BDSM’er. Daarnaast kunnen jullie experimenteren met handboeien, oogmaskers (om het zicht mee te beperken) en bondage halsbanden.

Pijn en plezier

De producten binnen de SM-categorie zijn voornamelijk bedoeld om de sub te pijnigen. Deze speeltjes zijn tevens geschikt om een bepaalde machtsverhouding uit te oefenen. Zo kunnen jullie gebruik maken van een flogger: een zweep met meerdere stroken. Voor beginners is het verstandig om een korte of kleinere zweep te gebruiken. Verder kunnen jullie gebruik maken van een paddle (voor het slaan op de billen), tepelklemmen of een kietelaar. Dit laatste is een veelzijdig speeltje waarmee de partner gestreeld, verleid of verwend kan worden.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Ik zoek een stel met ervaring waar de vrouw de sleutel beheerder is en de man onderdanig . Ik heb hier ook belangsteling voor alleen ik moet het nog overbrengen aan mijn vrouw en zij heeft gee ervaring (wie kan ons hier mee helpen ?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, seks is voor mij soms echt onmogelijk, doordat ik vaak pijn bij het vrijen ervaar. Dit maakt mij erg onzeker en bovendien leidt het tot frustraties bij zowel mij als mijn partner. Ik zou zo graag weer meer willen genieten van seks, zon…
2.352 keer bekeken