NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Hoe pakken we seks na een besnijdenis aan?”

18 juni 2022,

geschreven door

Beste Talitha, na jarenlange klachten en ontstekingen heeft mijn man enkele maanden geleden een besnijdenis ondergaan.  Sinds de ingreep hebben we geen seks meer gehad. Mijn man durft dit niet, is bang dat het weer zo’n pijn gaat doen als voorheen. Toch willen we allebei dolgraag, maar onze huidige situatie frustreert ons beiden. Hoe kunnen we seks na een besnijdenis het beste aanpakken zodat we er beiden weer van kunnen genieten?

– Marlies, 35 jaar

Beste Marlies,

Het komt regelmatig voor dat mannen zich op volwassen leeftijd laten besnijden. In de meeste gevallen gebeurt dit om problemen met de voorhuid of bijkomende infecties bij de eikel of penis te voorkomen. Zoals ook het geval bleek te zijn bij jouw partner. Aanhoudende klachten en pijn hebben vanzelfsprekend invloed op jullie seksleven en de seksualiteitsbeleving. Zo’n besnijdenis kan dan een geweldige uitkomst zijn.

“Een besnijdenis vindt vaak plaats na aanhoudende klachten van de voorhuid of eikel. Neem na de besnijdenis samen de tijd en ruimte om jullie seksleven opnieuw te ontdekken.”

Seks na een besnijdenis

De ingreep heeft echter nog niet zo lang geleden plaatsgevonden. Het is niet gek dat er tijd nodig is om te wennen aan een besneden penis, zowel lichamelijk als mentaal. Waar vrijen voorheen veel geassocieerd werd met pijn, zal dat nu mogelijk niet meer zo zijn. Die associatie zal alleen niet zo snel uit zijn mentale systeem zijn, waardoor de angst voor hoe seks na een besnijdenis zal voelen nog duidelijk aanwezig is. Omdat met de besnijdenis de oorzaak van de klachten zeer waarschijnlijk is verholpen, zal de pijn waarschijnlijk uitblijven. Neem wel samen de tijd en ruimte om jullie seksleven opnieuw te ontdekken, zodat er ruimte komt voor een fijne seksualiteitsbeleving.

Verschillende manieren van seks en stimulatie

Seks is zoveel meer dan alleen de penetrerende daad. Jullie hoeven dan ook niet direct alles uit de kast te halen of all the way te gaan. Opbouwen is key, zeker als er sprake is van gevoelens van angst en onzekerheid. Begin bijvoorbeeld eerst rustig met wat strelen of een fijne massage. Tast wat af, of laat je partner eerst zelf ontdekken hoe stimulatie van de eikel of penis voelt via masturbatie. Solo-seks is bij uitstek de manier om te ervaren wat wel of niet werkt en wat je wel of niet lekker vindt. Hij leert opnieuw vertrouwd te raken met zijn lichaam en penis. De angst voor stimulatie neemt dan af.

“Laat je partner eerst zelf ontdekken hoe stimulatie van de eikel of penis voelt, via masturbatie.”

Seks na een besnijdenis: kans op minder gevoel

Wees er tevens van bewust dat seks na een besnijdenis sowieso anders zal aanvoelen dan voorheen. In de eerste periode na de besnijdenis merken veel mannen dat hun eikel eerst erg gevoelig is. Deze komt namelijk bloot te liggen en is daardoor onderhevig aan veel wrijving. In de loop der tijd neemt de gevoeligheid af en wordt de huid van de eikel wat harder en droger. Het kan zelfs zijn dat mannen daardoor wat minder gevoel ervaren tijdens de seks. Dit kan ook komen doordat de voorhuid niet of veel minder over het toompje schuift, wat bij onbesneden mannen bij stimulatie wel gebeurt. Het toompje is doorgaans het meest gevoelige plekje van de eikel. Indien er juist minder gevoel is, kan het toevoegen van een seksspeeltje of stimulerend glijmiddel een uitkomst zijn.

Een fijn seksleven met een besneden penis

Ontdek en neem de tijd. Bouw het langzaam op en experimenteer met verschillende soorten stimulaties, bijvoorbeeld met de handen of met de mond. Varieer ook met verschillende posities en ontdek wat voor jullie werkt om zonder pijn te kunnen vrijen. Seks moet opnieuw iets worden om van te genieten, iets waar geen pijn aan gelinkt is. Laat jullie echter niet te veel door angst leiden, maar onderneem dat wat kan, om weer een hoopvol seksleven op te bouwen.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, onlangs ben ik erachter gekomen dat mijn vriend, met wie ik een prille relatie heb, gay en biseksuele porno kijkt. Ook gebruikt hij speeltjes, waaronder een prostaat dildo én een dildo die hij zelf pijpt. Op onze seksuele relatie is e…
4.418 keer bekeken