Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

21.317 keer bekeken

Seks zonder penetratie – dít zijn de alternatieven

6 mei 2018,

geschreven door

Denk je aan seks, dan denk je vaak aan seks met penetratie. Penis-in-vagina-seks. Of zelfs anale seks. In ieder geval, seks waarbij de penis ergens ingaat. Maar seks is eigenlijk veel breder dan dat. Wat als penetratie niet mogelijk is? Of als je op zoek bent naar meer variatie in de slaapkamer? Genoeg alternatieven!

Seks zonder penetratie

Goede seks is voor veel mensen seks waarbij de penis in de vagina of anus gaat, dat eindigt met het orgasme van de man. Toch kan seks op heel veel andere manieren ontzettend fijn en bevredigend zijn. Penetratie is niet per sé nodig om een tevreden seksleven te hebben.

Penis in vagina (of anus) seks is niet per sé nodig om een bevredigend seksleven te hebben.

Voor wie is seks zonder penetratie geschikt?

Eigenlijk is seks zonder penetratie voor iedereen geschikt. In ieder geval voor koppels die op zoek zijn naar variatie in de slaapkamer, of stelletjes die op seksueel vlak in een sleur terecht zijn gekomen. Daarnaast zijn de alternatieven erg geschikt voor koppels die te maken hebben seksuele problemen, zoals pijn bij het vrijen, vaginisme of erectieproblemen.

penis in vagina seks

Alternatieven van penis in vagina (of anus) seks

Orale seks

Orale seks is voor velen onderdeel van het voorspel, al zijn er ook genoeg koppels die dit overslaan. Maar elkaar met de mond verwennen kan bijzonder aangenaam, intiem en voldoende zijn om te seksueel te genieten van elkaar. Jullie kunnen van het pijpen of beffen zelfs een uitgebreide sessie van maken, waarbij jullie elkaars intieme plekjes nog beter leren kennen.

Wist je dat… sommige vrouwen orale seks ontvangen zelfs fijner vinden dan penetrerende seks?

Met de handen!

De handen kunnen ook veel wonderen verrichten. Sterker nog, je kan met de handen eigenlijk het hele lichaam van jouw partner verwennen, van top tot teen. Je kan natuurlijk je partner vingeren of aftrekken, maar er zijn meer manieren om hem of haar met de handen te bevredigen: van full body massage tot aan massages van de intieme plekken.

Tip! Gebruik een wand vibrator om je partner mee te masseren. Dit is een krachtige vibrator, bedoeld voor massages, maar ook zeer geschikt voor intieme stimulatie.

Het ontdekken van de erogene zones

Om te genieten van seks zonder penetratie, gaat het vooral om het ontdekken van elkaars lichaam. Welke plekjes zijn gevoelig? En welke juist niet? Het lichaam is veel meer dan alleen de penis, vagina of anus. Veel koppels kennen elkaars erogene zones niet, terwijl het stimuleren van deze plekken juist heel opwindend en bevredigend kan zijn. Er zijn zelfs vrouwen die tot een orgasme komen door tepelstimulatie.

erogene zones

Tantra seks

Tantra seks is een zeer intieme manier om samen tot een diepe connectie te komen. En daar is niet eens per sé penetratie voor nodig. Met tantra word je namelijk meer bewust van je eigen (seksuele) energie en de connectie die je hebt met je partner. Het gaat hierbij vooral om oogcontact en wederzijdse aanrakingen.

Een bijzondere manier om tot een orgasme te komen, is door middel van meditatie. Door middel van jouw eigen ademhaling en focus kan je een seksuele energie aanwakkeren en aansturen. Ook naar jouw intieme plekjes. Zo kan je klaarkomen zonder aanraking: een energygasme. Deze seks meditatie kan je alleen doen, maar ook samen met je partner.

Experimenteer met een seksspeeltje

De wereld van de seksspeeltjes is enorm groot en bestaat allang niet meer uit enkel klassieke dildo’s. Zo zijn er speeltjes die perfect geschikt zijn om de intieme delen te bevredigen, zonder dat daar penetratie voor nodig is. Zoals speeltje die speciaal ontwikkeld zijn voor clitorisstimulatie. Voorbeelden zijn de mini vibrator, een oplegvibrator of de luchtdruk vibrator.

Een bijzonder speeltje is de Oralee Oral Sex Vibe, die gebruikt kan worden tijdens de orale seks. Dit speeltje geeft jouw partner tijdens het pijpen of beffen een intense extra stimulatie.

Tip! Hoewel veel speeltjes gebruikt worden tijdens solo-seks, kunnen ze ook makkelijk bediend worden door een partner!

Hoe gaan jij en je lief seks hebben zonder penetratie?

1 reactie

  1. ik vind het erg moeilijk zeker na een week geen sex een heerlijke massage te geven en niet te penetreren is lastig ik sta op knappen en dan een lange massage oei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.640 keer bekeken

Geschreven door

De temperaturen stijgen en de kleren vliegen van het lichaam; de Summer of Love is hier! Naast een verhoogd geluksgevoel, ervaren we ook ieder een boost in seksdrive, en daar moeten we wat mee. Maar hoe maak je er dit jaar écht een hete zomer van? S…
2.640 keer bekeken