door CheekyCharly

Waarom een rebound relatie helemaal geen slecht idee is

8 september 2020 door CheekyCharly

Een rebound relatie. In eerste instantie kleeft er een beetje een nare nasmaak aan dit woord, maar is een rebound relatie wel écht zo slecht? Als jij net uit een relatie komt kan een rebound je er makkelijker overheen helpen. The best way to get over someone is to get under someone zeggen ze toch? In dit artikel leg ik uit waarom een rebound relatie niet per definitie slecht hoeft te zijn.

Wat is een rebound relatie?

Een rebound betekent het aangaan van een nieuwe ‘relatie’ nog voordat je gevoelens voor de vorige partner (volledig) verdwenen of verwerkt zijn. Vaak is dit binnen weken/dagen na je break-up. Voor de nieuwe lover kan dit geen ideale situatie zijn, want hij/zij wordt eigenlijk gebruikt om jouw gebroken hart te helen. Maar is dat zo erg als je er eerlijk over bent? Het kan voor de rebound ook iets moois zijn, want hij/zij helpt iemand om ergens overheen te komen, zich beter te voelen. Het is eigenlijk heel dankbaar werk en jij hebt er als rebound natuurlijk ook wat aan want jullie vinden elkaar leuk en besteden veel tijd samen. En als je geluk hebt worden jullie verliefd op elkaar.

Voordelen van een rebound relatie

We zetten de voordelen van een rebound relatie even voor je op een rijtje. Zolang jij eerlijk bent naar je rebound, hoef jij je nergens schuldig over te voelen en dan kan je lekker genieten van jullie tijd samen.

 • Je bent niet meer obsessief met je ex bezig

  Misschien was je eerst wel de hele tijd bezig met je ex. “Wat doet hij nu, is hij met iemand anders samen, is hij gelukkig? Denkt hij nog aan me?” Als jij alweer aan het daten bent met iemand anders dan heb jij je hoofd niet meer constant bij je ex. En dat werkt heel verfrissend!

 • Je rebound is echt een perfecte afleiding

  In plaats van eenzaam in je kamer zitten terwijl je verdrietig luistert naar love songs, ga je nu op dates. Je kan uren appen met je nieuwe verovering en nadenken over leuke dates voor in de toekomst. A perfect distraction dus.

“Je hoeft niet meer eenzaam in je kamer te zitten terwijl je luistert naar verdrietige love songs.”

 • Nieuwe blik

  Vooral als je lang samen was met je ex kan het heel vernieuwend zijn om met een andere partner te zijn. Hoe denkt hij of zij over bepaalde dingen? Het biedt je nieuwe perspectieven die je kijk op het leven misschien veel beter maken. Daarnaast zal je hierdoor ook anders naar jezelf gaan kijken.

 • Je zelfvertrouwen krijgt een boost

  Iemand vindt je leuk, wil graag bij je zijn, geeft je complimentjes en wil leuke dingen met je doen. Dat móet je wel een heel goed gevoel geven.

Nadelen van een rebound relatie

Een rebound relatie heeft voor sommigen ook wat negatieve kanten. Dus deze lichten we ook nog even voor je uit.

 • Seks met een nieuw iemand

  Het eerste nadeel is voor sommigen juist een voordeel. Seks met een nieuw persoon is heel anders dan met een vertrouwd persoon. Het kan in het begin minder lekker en wat ongemakkelijk zijn omdat je nog geen emotionele band met elkaar hebt. Daarentegen is seks met een nieuw iemand heel spannend en die spanning kan juist weer voor extra opwinding zorgen.

“Seks met een nieuw persoon kan ongemakkelijk zijn óf juist extra spannend omdat je elkaar nog niet goed kent.”

 • Geen tijd voor jezelf

  Het kan heel fijn zijn om in alle rust te reflecteren op jezelf en je stukgelopen relatie. Als jij in een rebound relatie zit, verwerk je dingen misschien niet echt en stel je het alleen maar uit.

De Rebound Checklist

Weet jij niet zeker of je een rebound bent óf iemand gebruikt als rebound? Hieronder een paar tekenen van een typische rebound relatie. Maar onthoud wel dat een rebound relatie er voor iedereen anders uit kan zien.

 • Jullie hebben oppervlakkige gesprekken
  Jullie hebben het vooral leuk samen, leuke uitjes, veel seks. Geen diepe gesprekken over de meaning of life en zeker niet over jullie toekomst plannen samen.
 • De rebound is een compleet ander type dan de ex
  Als jij uit een vervelende break up komt met iemand die bijvoorbeeld heel veel van jou verwachtte en ontzettend druk in het leven was, voelt het als een verademing om met iemand te zijn die eigenlijk heel lui en chill is en geen hoge verwachtingen van jou heeft.

“Vaak is je rebound een compleet ander type dan je ex.”

 • Er is door een van jullie gezegd: ik wil niks serieus
  Er zijn ook mensen die gewoon geen vaste relatie willen, maar vaak wordt dit gezegd door iemand die net uit een relatie komt en die nu gewoon plezier wil maken en geen rekening wil houden met de gevoelens of wensen van een ander.
 • Er wordt gesproken over “de ex”
  De ex is nog regelmatig gespreksonderwerp.
 • Jullie zijn (nog) niet verliefd op elkaar en je denkt dat dat ook niet gaat komen
  Bij een rebound relatie gaat het vaak om lust, niet om liefde. Jullie geven niet echt om elkaars gevoelens, maar hebben het gewoon leuk samen. Jullie kijken ook nog om je heen en zijn zeker niet per definitie monogaam.

Ben jij voor- of tegen rebound relaties? En is je mening veranderd na het lezen van dit artikel?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid