Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

8.790 keer bekeken

How to… veilig en verantwoord sexting!

20 september 2022,

geschreven door

Het sturen en ontvangen van een nude: het gebeurt wereldwijd op dagelijkse basis. De drempel is natuurlijk ook een stuk lager geworden dankzij apps zoals Snapchat en Instagram. Sexting is spannend, leuk en absoluut goed voor je seksleven, maar heeft ook zo zijn risico’s en gevaren. Wij vertellen jou hoe je veilig kan sexten! 

Wist je dat… 1 op de 4 jongeren wel eens een pikante foto ontvangt?

Het gevaar van sexting

Niet alleen pikant beeldmateriaal, maar ook het versturen van erotisch getinte tekstberichten is een vorm van sexting. De intensiteit van sexting kan behoorlijk verschillen. Het gevaar van het versturen van een nude is dat het gemakkelijk doorgestuurd kan worden naar derden. Het komt regelmatig voor dat pikant beeldmateriaal wordt gedeeld in groepsgesprekken op Whatsapp of op internet communities. Uitgelekte naaktfoto’s of video’s kunnen een hoop (psychische) schade aanrichten, bij zowel het slachtoffer als de naaste omgeving. Om sexting leuk te houden, is het dus belangrijk om de gevaren onder ogen te zien, zodat negatieve gevolgen vermeden kunnen worden.

Sexting is… alles dat als opwindend wordt ervaren. Niet alleen spannend beeldmateriaal, maar ook erotisch getinte tekstberichten.

Onthoud! Het doorsturen van naaktfoto’s en video’s naar derden zonder toestemming is strafbaar.

Een naaktfoto verantwoord versturen

Wees alert naar wie je wat stuurt

Een naaktfoto sturen naar een random persoon op Snapchat, is iets anders dan jouw vaste partner een foto sturen van je billen. Bij sexting gaat het voor een deel om vertrouwen. De foto of het filmpje dat je stuurt, is voornamelijk enkel bedoeld voor degene aan wie jij het stuurt. Bedenk daarom heel goed of jij de ontvanger genoeg vertrouwt, voordat jij een spannende foto stuurt.

Houd je gezicht uit beeld

De grootste schade wordt aangericht wanneer op een uitgelekte foto of video een herkenbaar gezicht te zien is. Dat kan makkelijk voorkomen worden wanneer jij je hoofd buiten beeld laat. Niets mis met sexten dus, maar doe het zonder zichtbaar gezicht. Houdt daarnaast ook rekening met de zichtbaarheid van tattoos.

Wist je dat… het ook belangrijk is om foto’s zonder hoofd te sturen naar je vaste partner? Er zijn genoeg gevallen bekend waarbij een ex-partner alsnog privé-beelden de wereld in heeft gebracht uit wraak of als chantagemiddel.

Neutrale achtergrond

Wil jij jezelf nog meer onherkenbaar maken, dan is het raadzaam om het plaatje te schieten met een neutrale achtergrond. Ook al staat jouw hoofd er niet op, als jij een foto maakt in bed met een zeer herkenbare muurschildering, kan jij alsnog worden geïdentificeerd. Kies daarom voor bijvoorbeeld een volledig witte achtergrond en haal herkenbare voorwerpen uit beeld.

Let op! Wees heel voorzichtig met erotische handelingen uitvoeren voor de webcam. Er zijn namelijk diverse screenrecorders te downloaden, waarbij iemand met één druk op de knop jullie webcamsessie onopgemerkt registreert.

Foto’s beveiligen

Naast het risico dat je loopt dat jouw naakt selfie wordt doorgestuurd, kan een hacker toegang krijgen tot jouw privé-bestanden. Een handige manier om je foto’s te beveiligen is door ze te vergrendelen met de app Cryptomator. Vervolgens kan je de foto’s naar je cloud sturen (iCloud, Dropbox, Google Foto’s). Wanneer een hacker in jouw cloud wil rondsnuffelen, kan hij deze vergrendelde bestanden niet openen.

Met de app eZy Watermark kan je heel handig een watermerk plaatsen met de naam van de ontvanger. Mocht de foto uitlekken, dan staat de naam van de ontvanger op deze foto. Dit kan een handige manier zijn om de dader op te sporen en aan te klagen.

Bekijk ook: Marith Iedema legt sexting uit


Heb jij wel eens aan sexting gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

676 keer bekeken

Geschreven door

Lig je na triljoenen swipes, duizenden dates en verschillende hard-to-get games eindelijk bij je scharrel in bed; lig je uren wakker door de vreemde slaapgewoontes die je partner heeft. De eerste periode vergeef je dit je liefje maar al te graag, maa…
676 keer bekeken