NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Hoe kan ik mijn vriendin overhalen sextoys te gebruiken?”

28 september 2019,

geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendin en ik hebben een geweldig seksleven. We hebben al twee jaar een relatie en regelmatig seks, maar ik zou ook weleens wat seksspeeltjes willen uitproberen. Zij denkt hier echter anders over en vindt ze vies. Hoe kan ik haar ervan overtuigen dat dit niet zo is en haar overhalen om ze toch te proberen?

– Nicolai

Beste Nicolai,

Hoewel er steeds minder taboe rust op het onderwerp ‘seksspeeltjes’,  is het zeker nog lang niet voor iedereen een normaal besproken onderwerp. Bij sommige stellen zijn seksspeeltjes niet meer weg te denken, maar er zijn nog genoeg mensen die hier geen ervaring mee hebben of zelfs er (nog) niet voor open staan.

Seksspeeltjes bespreekbaar maken

Het is nooit de bedoeling om je vriendin over te halen tot iets waar ze echt niets van moet weten. Seks moet voor jullie beiden een plezierige ervaring blijven. Wel kan het waardevol zijn om (nogmaals) het gesprek aan te gaan. Houd het eerst wat algemeen, door bijvoorbeeld te peilen hoe zij jullie seksleven op dit moment ervaart. Is ze tevreden? Of loopt zij ook tegen dingen aan?

Door eerst naar haar beleving te vragen, creëer je vanzelf ruimte om ook jouw mening met haar te delen. Geef daarbij aan dat je vindt dat jullie een geweldig seksleven hebben, maar dat het je gewoon erg spannend lijkt om eens wat nieuws te proberen.

Omgaan met weerstand

Natuurlijk kan je direct op weerstand rekenen. Je vriendin staat er immers niet voor open en geeft zelfs aan seksspeeltjes ‘vies’ te vinden. Dat is haar mening en die mag net zo goed tellen. Vraag haar waarom ze seksspeeltjes vies vindt. Mogelijk is dat gebaseerd op een negatieve ervaring in het verleden. Maar misschien heeft je vriendin geen goed beeld van wat de markt der seksspeeltjes precies aanbiedt.

Seksspeeltjes in alle soorten en maten

Het klassieke beeld van een seksspeeltje is voor velen nog een ‘flubberige’ dildo in de vorm van een stevige penis. Niet iedere vrouw vindt dit inderdaad een opwindend uiterlijk voor een erotisch speeltje. Toch heeft de markt van de sextoys zoveel meer te bieden. Er zijn kleine, schattige speeltjes verkrijgbaar in de meest vrouwvriendelijke kleuren, of speeltjes die in de verste verte niet lijken op iets dat met seks te maken heeft.

Wellicht is het een idee om eens samen met je vriendin online te kijken naar wat voor seksspeeltjes allemaal verkrijgbaar zijn. Laat haar mening hierbij tellen. Ziet zij een speeltje dat er volgens haar niet aanstootgevend uitziet? Bespreek het dan nog eens, of ze misschien wél openstaat voor het experimenteren met speeltjes die zij uitkiest.

Tip! Als een seksspeeltje nog een te grote stap is, kan je aftasten of het gebruik van massage olie of bodypaint producten een prettige toevoeging is.

Forceer niks

Staat je vriendin er écht niet voor open, dat dien je haar grens toch echt te respecteren. Blijf dan niet aandringen en forceer niets. Ze geeft duidelijk haar grens aan, waarbij het nooit de bedoeling is dat jij deze overschrijdt.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.064 keer bekeken

Geschreven door

Een drukke baan of studie, sociale contacten onderhouden en daarnaast ook nog eens het huishouden op orde houden. Soms ben je simpelweg te moe voor seks. Heel begrijpelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je ondanks je vermoeidheid toch de energie kan vi…
3.064 keer bekeken