Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Wij willen graag sex toys gebruiken. Waar te beginnen?”

24 oktober 2020,

geschreven door

Beste Talitha, mijn partner en ik hebben het fijn samen. Toch merken we dat de sleur in onze relatie begint te komen. En dan met name in ons seksleven. We hebben het er al over gehad en we willen graag gaan experimenteren met sex toys. We hebben daar echter totaal geen ervaring mee. Wat kunnen we allemaal gebruiken en hoe pakken we dat aan?

– Sander en Anouk

Beste Sander en Anouk,

Veel koppels in een langdurige relatie krijgen inderdaad te maken met sleur. Jullie kennen elkaar door en door en de nieuwigheid is ervan af. Dat leidt vaak tot gebrek aan spanning. Het toevoegen van seksspeeltjes aan jullie seksleven kan een perfecte manier zijn om het vuurtje in de slaapkamer weer wat aan te wakkeren. Er zijn diverse sex toys verkrijgbaar die gebruikt kunnen worden, naargelang jullie wensen!

Soorten sex toys

Er zijn ontzettend veel soorten speeltjes op de markt. Dat kan soms lastig zijn. Want waar begin je eigenlijk mee? Hoe weet je wat je prettig vindt en wat niet? Ik zal een aantal speeltjes bespreken, zodat jullie een idee krijgen. Natuurlijk zijn al deze mogelijkheden afhankelijk van waar jullie voorkeur naar uit gaat

Speeltjes voor haar

Dildo’s

De dildo is misschien wel de klassieker onder de seks toys. Verkrijgbaar in alle soorten en maten, en bedoeld om de vagina of anus mee te penetreren. Ze worden veelal gebruikt tijdens solo-seks, maar kunnen prima gebruikt worden door koppels. Zo kan het opwindend zijn om – tijdens het voorspel – de partner te bevredigen met een dildo. Indien jullie van anale seks houden, zou een dildo ook gebruikt kunnen worden voor een toevoeging om dubbele penetratie mogelijk te maken.

Vibrators

Ook met de vibrator kunnen jullie eindeloos variëren. Een mini-vibrator is handig en compact in gebruik om gerichte plekjes, zoals de clitoris, te voorzien van extra stimulatie.

Indien meer krachtige trillingen worden gewend, kan worden uitgeweken naar een wand vibrator. Dit speeltje heeft een vibrerende (massage)kop en kan onder andere gebruikt worden voor massages en clitorisstimulatie. Een voorbeeld waarbij de wand vibrator een prettige aanvulling is, is tijdens doggystyle. De wand vibrator kan dan tegen de clitoris worden gehouden voor een fijne sensatie.

Tip! Veel vrouwen hebben clitoris stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Een luchtdruk vibrator kan dan een unieke uitkomst zijn.

Willen jullie experimenteren met anale seks? Dan is het uitproberen van een butt plug, anale dildo of anale vibrator wellicht iets voor jullie.

Speeltjes voor hem

Tegenwoordig zijn er ook genoeg sex toys op de markt, speciaal voor de heren. De cockring is een goed voorbeeld waar menig man (of vrouw!) veel plezier aan kan beleven. Deze ring kan zorgen voor een langere en hardere erectie, met een intenser orgasme als gevolg. Wat minder bekend zijn de prostaat stimulators. Deze speeltjes worden anaal ingebracht en zijn bedoeld om de prostaat te masseren. Prostaat massage wordt door veel mannen als erg prettig ervaren en kan resulteren in een zeer intens orgasme. Er zijn speciale prostaat dildo’s en prostaat vibrators te verkrijgen.

Speeltjes voor jullie samen

Naast het feit dat een cockring erg prettig kan zijn voor een man, zijn er ook vibrerende cockringen te krijgen die perfect zijn om zowel de man als de partner extra te laten genieten. Aan de ring zit dan een mini vibrator. De trillingen daarvan zijn voor beide partners voelbaar. Sommige ringen zijn zelfs voorzien van stimulerende noppen, welke tijdens de penetratie tegen de clitoris aankomen.

Een populaire koppeltoy is de duo vibrator. De meeste duo vibrators hebben de vorm van een klem. Het ene deel wordt in de vagina gebracht en het andere deel rust tussen de schaamlippen, op de clitoris. Het deel dat de vagina wordt ingebracht, is smal genoeg om nog ruimte over te laten voor een penis. Zo kan de man alsnog de vagina penetreren én meegenieten van de vibraties die het speeltje geeft.

Seksualiteit = ontdekken

Seksualiteit is nou eenmaal een ontdekkingsreis die nooit eindigt. Binnen jullie relatie is het dus uitproberen wat jullie wel en niet fijn vinden. Ook wanneer jullie gaan experimenteren met sex toys. Het kan mogelijk zijn dat het gebruik van sommige speeltjes (één van) jullie niet bevalt. Neem daarom de tijd om uit te vogelen wat voor jullie beiden fijn werkt. Mochten jullie er bijvoorbeeld voor openstaan, dan kunnen jullie ook experimenteren met een beetje ‘Kink’ in de slaapkamer, door het gebruik van handboeien, een blinddoek of een kietelaar.

Komen jullie er niet uit over wat jullie nu moeten aanschaffen? Dan kunnen jullie kiezen voor een cadeauset waar voor jullie beiden genoeg plezier in zit. Ook zijn er kinky setjes te verkrijgen, waar perfect mee kan worden geëxperimenteerd.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de orgasmekloof en het feit dat vrouwen vaak wat meer moeite hebben om klaar te komen dan mannen. Een goede zaak, vind ik als seksuoloog, maar daardoor zou ook de indruk kunnen ontstaan dat mannen hier …
1.609 keer bekeken