NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

“Mijn vriend krijgt geen erectie. Hoe zorgen we voor een goed seksleven?”

21 november 2020,

geschreven door

Beste Talitha, enige tijd geleden heb ik een geweldige man ontmoet, die meerdere jaren ouder is dan ik. Door ziekte krijgt hij eigenlijk moeilijk tot geen erectie. Zijn huisarts heeft de welbekende blauwe pilletjes voorgeschreven, maar helaas nog met weinig resultaat. Seks is voor ons beiden wel belangrijk, dus hoe kunnen we, ondanks zijn erectieprobleem, toch zorgen voor een goed seksleven?

– Madelon

Beste Madelon,

Problemen rondom het krijgen of behouden van de erectie, is een veelgehoorde klacht onder mannen. Geen erectie kunnen krijgen of houden kan een behoorlijke impact hebben op iemands seksleven. Niet alleen op die van mannen, maar ook op die van hun partners.

Als je partner geen erectie kan krijgen

Voor veel mensen maakt penetrerende seks essentieel onderdeel uit van een (goed) seksleven. Wanneer penetratie om wat voor reden dan ook, bijvoorbeeld door erectieproblemen, niet of lastig mogelijk is, heeft dat meestal direct gevolgen voor het seksueel welbevinden van eén beide partners.

“Een erectieprobleem heeft niet alleen impact op de man zelf, maar vaak ook op zijn partner.”

Zo kan een erectieprobleem resulteren in het ervaren van faalangst en prestatiedruk, gevoelens van onzekerheid, schaamte en stress bij mannen. Maar ook hun partners kunnen zich onzeker of gefrustreerd gaan voelen. Seks heb je immers met elkaar.

Samen genieten van seks: tips bij de mogelijkheden

Dat jouw vriend geen erectie kan krijgen, hoeft niet direct een einde te zijn voor jullie seksleven. Er zijn namelijk  verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jullie allebei genieten in de slaapkamer.

1. Gebruik een penispomp en penisring

Het gebruik van het ‘blauwe pilletje’ is niet de enige manier om ervoor te zorgen dat een man zijn erectie kan krijgen. Er zijn ook alternatieve manieren, zoals het gebruik van een penispomp. Dit is een koker-vormig hulpmiddel, dat om de schacht van de penis wordt geschoven. Door middel van een pompje wordt de penis vacuüm getrokken: het bloed wordt naar de penis getrokken en de zwellichamen vullen zich. De penis wordt dan stijf.

“Een penispomp kan zorgen voor het krijgen van een erectie, waar een penisring gebruikt kan worden voor het houden van een langdurige erectie.”

Om ervoor te zorgen dat de penis stijf blijft, kan een penisring uitkomst bieden. Deze ring wordt tot aan de basis van de penis – om de schacht – geschoven en zorgt ervoor dat het bloed in de zwellichamen minder makkelijk wegstroomt. Dit kan zorgen voor een langdurige erectie.

2. Experimenteer met seks zonder penetratie

Met ‘seks’ wordt meestal peneterende seks bedoeld, maar seks is eigenlijk veel meer dan dat. Er zijn zoveel verschillende manieren om op seksuele en intieme wijze van elkaar te genieten, zonder dat daar penetratie aan te pas komt. Denk hierbij aan (het ontvangen van) manuele of orale seks, elkaar verwennen met een erotische massage of experimenteren met streeloefeningen, ook wel Sensate Focus oefeningen genoemd.

3. Voeg seksspeeltjes toe

Indien het voor jouw vriend lastig blijft om een erectie te verkrijgen, kan penetratie ook nog op andere manieren plaatsvinden, zoals met behulp van seksspeeltjes. Jouw vriend kan bijvoorbeeld jou verwennen door een speeltje bij jou te bedienen of bij je naar binnen te brengen. In sommige gevallen kan ook het toevoegen van een holle voorbindpenis of penissleeve een uitkomst bieden.

Tip! Indien een erectie krijgen niet mogelijk is, kunnen seksspeeltjes (deels) uitkomst bieden.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, mijn vriendin en ik hebben een geweldig seksleven. We hebben al twee jaar een relatie en regelmatig seks, maar ik zou ook weleens wat seksspeeltjes willen uitproberen. Zij denkt hier echter anders over en lijkt er niet voor open te sta…
3.818 keer bekeken