Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik wil experimenteren met homoseksuele seks. Waar moet ik op letten?”

25 februari 2023,

geschreven door

Beste Talitha, ik ben een heteroseksuele man die al enige tijd happy single is. Op seksueel vlak kom ik weinig tekort en ik weet me prima zelf te vermaken. Maar sinds een tijd begint mijn nieuwsgierigheid te groeien als het aankomt op anale seks en seks met een andere man. Waar moet ik op letten als ik uiteindelijk wil gaan experimenten met homoseksuele seks?

– Mark, 42 jaar

Beste Mark,

Hoewel anale seks voor velen nog onbekend terrein is, geven veel mensen aan dit wel spannend te vinden en er benieuwd naar te zijn. Ongeacht je geaardheid is anale seks iets wat voor iedereen een verrijkende ervaring kan zijn. Van anaal vingeren en het gebruik van anale toys tot het experimenteren met homoseksuele seks; als het op anaal aankomt, dien je rekening te houden met een aantal zaken.

Anale kennis is macht

De eerste keer is altijd spannend en een goede voorbereiding is dan ook een vereiste. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot anale penetratie, is het belangrijk de anus en het gebied eromheen te verkennen. Door bij het masturberen je anus aandacht te geven, leer je vanzelf wat er gebeurt als je de anus aanraakt, masseert of wanneer je een vinger of speeltje probeert in te brengen. Je zult gauw merken dat de anus van nature aanspant bij aanraking. Daarnaast maakt de anus van nature geen vocht aan. Om wrijving soepel te laten verlopen is het gebruik van glijmiddel daarom essentieel.

Tip! Breng een vibrator zachtjes tegen de anus aan. Door de trillingen zal de sluitspier makkelijker gaan ontspannen.

Neem de tijd om vertrouwd te raken met anale stimulatie. Streel de anus, masseer het subtiel en breng voorzichtig een vinger in wanneer je daar klaar voor bent. Het duurt even voordat je voldoende ontspannen bent. Wanneer je meer ontspannen bent, zal de kringspier ook meer relaxeren, waardoor de anus wat makkelijker ‘open’ komt te staan. Dit maakt iets inbrengen ook makkelijker. Maar bouw dit rustig op, door eerst te experimenteren met je eigen vinger en vervolgens een anaal speeltje, zoals een anale dildo of een vibrator. Prostaat speeltjes zijn hier bij uitstek voor geschikt, door hun speciale design die bedoeld zijn voor het prikkelen van de prostaat. Als je eenmaal een speeltje hebt ingebracht, kan je wat uitproberen en variëren met diepte, druk en tempo.

Experimenteren met homoseksuele seks, zo doe je dat

Als je er eenmaal klaar voor bent om daadwerkelijk over te gaan tot seks met een andere man, dan geldt ook hierbij een aantal vuistregels. Zo is seks met een partner altijd anders dan solo seks. Het is niet vreemd als er wat spanning of nerveuze gevoelens bij komen kijken. Zolang je de tijd neemt om de opwinding op te zoeken en te ontspannen, kan er niet zoveel mis gaan. Let daarbij op de volgende punten:

  • Gebruik te allen tijde voldoende glijmiddel;
  • Bescherm jezelf tegen eventuele soa’s door een condoom te gebruiken;
  • Anale penetratie hoort niet pijn te doen. Stop daarom direct zodra het pijnlijk wordt;
  • Bouw het rustig op door voldoende tijd te nemen voor het anale voorspel, waarbij de anus met de vingers, mond, tong of een speeltje verkend kan worden;
  • Begin de penetratie rustig en subtiel. Ervaar hoe het voelt om de penis in te brengen of een penis in de anus te ontvangen. Ga steeds wat dieper en experimenteer ook hierbij met diepte, druk en tempo.

“De anus maakt van nature geen vocht aan en heeft de neiging aan te spannen en te sluiten bij aanraking. Gebruik daarom altijd glijmiddel en bouw rustig op, zodat er voldoende ontspanning is alvorens je iets inbrengt.”

Anale seks: ontdekken én genieten

Seks is eigenlijk een eindeloos durende ontdekkingsreis en ook voor het experimenteren met homoseksuele seks geldt: probeer wat uit, verken, leer wat wel en niet werkt, heb lol en geniet. Het hoeft allemaal niet zo perfect te gaan. Met die mindset haal je ook de nodige druk er vanaf. Als het je de eerste keer niet helemaal lukt, ben je hoe dan ook een ervaring rijker en weet je waar je een volgende keer op kan letten om er weer een fijn moment van te maken. Gaandeweg ontdek je vanzelf hoe jij er het liefst invulling aan wil geven.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

  1. Ik ben een hetro man en vind het sinds kort heerlijk om tijdens het masturberen mijn anus erbij te betrekken. Ik gebruik dan een redelijk dikke butplug, prostaatvibrator maar ook mijn vingers. In het begin 1 vinger en masseerde dan mijn prostaat. Nu gaan er met gemak 4 vingers diep in. Het lijkt mij spannend om eens met een man seks te hebben, anaal bevredigd worden maar ook eens een man echt oraal bevredigen en klaar laten komen in mijn mond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, als man doe ik veel aan masturbatie. Ik masturbeer iedere dag wel en op sommige dagen meerdere keren per dag. Soms wel tot 5 keer per dag. Ik begin me zorgen te maken, want is dit niet te vaak? Ben ik verslaafd aan masturberen? Of is h…
21.741 keer bekeken