Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Mijn partner wil een LAT-relatie. Tips voor succes?”

20 augustus 2022,

geschreven door

 Beste Talitha, ik ben al enige tijd samen met mijn vriendin. Onlangs hebben we een diepgaand gesprek gevoerd over onze toekomstplannen. Mijn vriendin gaf heel stellig aan om niet te willen samenwonen, maar wil graag LAT-ten. Even slikken, maar ik wil hier wel voor openstaan. Hoe zorg ik ervoor dat onze LAT-relatie gaat slagen?

– Olav, 37 jaar

Beste Olav,

Een LAT-relatie (Living Apart Together) is simpel gezegd een relatie waarbij je samenbent, maar niet samenwoont. Een relatievorm dat maatschappelijk gezien mogelijk niet de norm is, maar niet minder waardig, succesvol of gezond is dan een relatie waarbij de partners wél samenwonen. Maar of je nou wel of niet samenwoont; iedere relatievorm krijgt te maken met uitdagingen. Hoe zorg je bij een LAT-relatie voor een succesvolle, stabiele en gezonde relatie? In dit blog geef ik je tips hoe je jullie LAT-relatie kan laten slagen.

De beste tips voor een succesvolle LAT-relatie

De belangrijkste eerste sleutel voor het succes van jouw relatie, is begrip en respect hebben voor elkaars wensen en grenzen. Hiervoor is open en helder communiceren met elkaar van essentieel belang. Bespreek met elkaar wat het apart (blijven) wonen van elkaar voor jullie en jullie relatie betekent.

Maak duidelijke afspraken met elkaar

Een LAT-relatie verschilt eigenlijk niets van een ‘gewone’ monogame relatie, behalve het feit dat jullie niet samenwonen. Net zoals in een monogame relatie afspraken worden gemaakt, geldt dat ook voor mensen die ervoor kiezen te gaan LAT-ten. Wat kan en mag wel en niet? Hoe vaak gaan jullie elkaar zien? Waar zien jullie elkaar? Hoe geven jullie vorm aan jullie relatie als jullie niet samen zijn?

“Een LAT-relatie is niets meer dan een gewone, monogame relatie, alleen wonen jullie niet samen.”

Heb oog voor verschillende soorten intimiteiten

Fysieke intimiteit is een van de meest belangrijke vormen van verbinding binnen een relatie. Maar ook als je fysiek niet bij elkaar bent, kan je streven naar een diepgewortelde verbinding. Investeer in een goede emotionele intimiteit, door ruimte en tijd te maken voor elkaar. Heb interesse in elkaars gevoelens, gedachten en wat jullie zoal op een dag beleven. Niets is zo belangrijk dan het gevoel te hebben dat je te allen tijde bij je partner terecht kan als je iets op het hart hebt liggen wat je wil delen. Zeker als jullie elkaar niet dagelijks (kunnen) zien.

Heb vertrouwen

Zonder vertrouwen heeft een relatie – in welke vorm dan ook – geen kans van slagen. Een goede relatie kenmerkt zich door het vertrouwen waarmee je elkaar de ruimte kan geven. Klamp je dus niet vast aan je partner, dat werkt meestal averechts en verstikkend. Ga echter nooit enkel mee in de wensen van je partner, waarbij jij jezelf teveel wegcijfert. Kies dus voor een LAT-relatie vanuit de juiste intenties, niet uit angst je partner te verliezen. Laat je daarnaast ook niet beïnvloeden door eventuele meningen van anderen of druk vanuit de maatschappij. Als jullie beiden erop vertrouwen dat deze relatievorm voor jullie werkt, is dat wat telt.

“Een goede relatie kenmerkt zich door het vertrouwen waarmee je elkaar de ruimte kan geven.”

Plan dingen samen

Naast dat je niet altijd samen bent, is het goed om samen dingen te blijven plannen. Boek vakanties samen, of weekendjes weg. Maak eventueel plannen die verder in de toekomst liggen. Bijvoorbeeld als er een kinderwens is, hoe ziet jullie relatie er dan uit?

Living Apart Together? De beste seksspeeltjes!

Als jullie niet altijd samen zijn, is er ook niet altijd de mogelijkheid om de spanning en erotiek op te zoeken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jullie seksleven pittig te houden. Stuur elkaar bijvoorbeeld regelmatig spannende berichtjes, of overweeg om seks op afstand te hebben. Tegenwoordig zijn er steeds meer opties om ook op afstand van elkaar te genieten, bijvoorbeeld aan de hand van op afstand bestuurbare speeltjes die worden aangestuurd met een app. Deze slimme toys zijn zo ontwikkeld dat ze – met een goed werkende internetverbinding – elkaar op afstand kunnen aansturen. Dit soort speeltjes worden ook wel teledildonica genoemd. Merken als Lovense en Magic Motion zijn in deze categorie zeer bekend.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

De liefde is iets heerlijks, dat weten wij bij EasyToys TV ook. In Linda’s Love Lounge bespreekt Linda de Munck samen met een bekende gast over alle aspecten die in de liefde om de hoek komen kijken. In aflevering 7 bespreekt Linda samen met mom in…
1.528 keer bekeken