Vreemdgaan: zit het écht in de genen?!

30 januari 2020 door BettyBoop

Hoewel monogamie nog altijd de heersende norm is, lijken we met z’n allen steeds vaker vreemd te gaan. Of we daadwerkelijk vaker vreemdgaan dan vroeger, is nog maar de vraag. Misschien wordt het steeds meer bespreekbaar, verdwijnt het taboe en lijkt het daarom steeds ‘normaler’. Onderzoek heeft aangetoond dat vreemdgaan niet enkel een ’trend’ is, maar dat we de neiging tot vreemdgaan ook terug kunnen zien in de genen!

Vreemdgaan: genetisch bepaald?

Zo lijkt het DRD4-gen een belangrijke rol te spelen bij het vertonen van promiscue gedrag. Onderzoekers, onder leiding van dr. Justin Garcia, hebben van 181 participanten gegevens verzameld, waaronder DNA-gegevens. Ook werd hun seksuele gedrag onder de loep genomen.

“De helft van de vreemdgangers had een variatie op het gen. Van de mensen die de variatie niet hadden, ging nog geen kwart ooit vreemd.”

Uit dit onderzoek werd een relatie gevonden tussen een variatie op het DRD4-gen en vreemdgaan. Zo had de helft van de mensen met de gen-variatie aangegeven wel eens vreemd te zijn gegaan in het verleden. Onder de mensen zonder de DRD4-gen variatie, was minder dan een kwart ooit vreemdgegaan.

DRD4-gen en vrije seks

Verder lijken mensen met het DRD4-gen variatie vaker te genieten van vrije seks. Zo lieten zij opvallend genoeg zien tweemaal zo vaak one night stands in het verleden te hebben gehad, vergeleken met mensen zonder de variatie.

Wist je dat… gemiddeld genomen 31% van de Nederlanders wel eens is vreemdgegaan?

Nu er dus een verband lijkt te zijn, wil dat uiteraard nog niet zeggen dat we cheaten goed praten. Het al dan niet hebben van de gen-variatie moet dan ook niet als excuus worden ingezet wanneer een van de partners een misstapje heeft begaan.

Hoe denk jij over vreemdgaan? Of wat is jouw ervaring daarmee?

Reageer

Gerelateerde berichten

3 reacties op Vreemdgaan: zit het écht in de genen?!

  • Niet vreemdgaan is wel wat kortzichtig. Natuurlijk zijn er meer mensen op de wereld die je aantrekkelijk vindt. Waarom dan niet van elkaar genieten?
    Mijn partner vindt dat ook totaal geen probleem.

    • Als jullie daar beiden voor open staan en daar geen problemen mee hebben, is dat natuurlijk volkomen prima om op die manier samen te blijven genieten 🙂

  • Vreemd gaan iedereen denkt daar wel eens aan ben er geen voorstander van maar als ik een keer een situatie me maak bv dat ik een mooie lekkere vrouw tegen kom ergens en het klikt goed tussen ons en als ze me me vraagt naar haar huis toe zal ik geen nee zeggen tegen haar en het laten gebeuren is me een keer overkomen dat ik Anja tegen kwam ze was 34 jaar oud en bruin krullend haar ze was kapster en ze ging mijn haar knippen toen ik op de stoel zat en ze voor mij stond in haar korte spijkerrokje aan en me begon te knippen rook Ik haar lekkere parfum spray en toen ze door mijn haren wreef werd ik geil van haar ze had het door en liet me gaan o lekker hoor ik ging met mijn hand tussen haar benen en schoof haar rokje omhoog en trok haar slipje uit en begon haar te vingeren ooooh wat was ze lekker zeg na een tijdje ging ze op de grond zitten en deed mijn broek uit en haalde mijn inmiddels harde paal tevoorschijn en begon me te pijpen ooh heerlijk na een tijdje liet ik haar op mijn harde paal zitten en heb ik haar geneukt zo lekker na afloop ging ik naar huis toe en had die avond de beste sex ooit met mijn vrouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid