Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

How to… de eerste keer anaal

19 oktober 2022,

geschreven door

Anale seks is één van de meest opwindende en plezierige vormen van seks. Maar als je het nog nooit hebt gedaan, kan het eng zijn om er mee te beginnen. Het kan voelen als een onbekend zwart gat met slechts één gedachte: pijn. Het hoeft alles behalve pijn te doen! Met onze tips, geduld, vertrouwen en glijmiddel kan jij jouw eerste keer anaal onvergetelijk maken.

#1. Praat erover

Het belangrijkste aspect bij anale seks is communicatie. Als je net dit sterrenstelsel verkend of juist ervaren bent, openlijk praten over jullie wensen en grenzen is een must! Vertel elkaar waar je voor open staat en wat je wensen, verlangens en gevoelens zijn over anale seks.

Onthoud! Voordat jullie overgaan tot anale seks, is erover praten heel belangrijk.

Je partner mag bijvoorbeeld best weten dat je een beetje zenuwachtig, bang of enthousiast bent. Druk je zin niet door en laat elkaar wennen aan het idee. Iedereen is er op z’n eigen moment klaar voor om de volgende stap te zetten.

#2. Begin rustig

Houd altijd in gedachten dat je met anale seks rustig te werk moet gaan. Direct op je doel afgaan kan pijnlijke gevolgen hebben. Geef het zoveel tijd als dat het nodig heeft. Dat kan een uurtje zijn, maar kan ook dagen, weken of zelfs maanden duren voordat jullie all the way kunnen gaan.

Begin met het bespelen van de anus, zodat je al aan het gevoel kunt wennen. Dat kan op verschillende manieren, we leggen je graag meer uit over anaal voorspel in dit artikel!

Gebruik altijd glijmiddel

Het is essentieel dat je glijmiddel gebruikt bij élke vorm van anale stimulatie. In tegenstelling tot de vagina, maakt de anus geen natuurlijk glijmiddel aan om penetratie comfortabel en makkelijk te laten verlopen. Glijmiddel is bij anale seks dus een onmisbaar hulpmiddel.

Wat voor soort glijmiddel kun je dan het beste gebruiken? Een dikke substantie is het beste bij anaal gebruik. Hiervoor zijn speciale anale glijmiddelen! Als je bang bent voor pijn, is er ook een spray die helpt bij het ontspannen van de anus.

Onze sexperts raden aan…

De anus masseren

  1. Belangrijk! Knip je nagels van te voren om geen wondjes te veroorzaken.
  2. Breng een beetje anaal glijmiddel aan op je vinger en/of anus en begin zachtjes te masseren.
  3. Je kunt met je vinger kleine rondjes rond de anus maken. Dit kan je ook doen door de kringspier met de rong te bevredigen, ook wel rimmen genoemd.
  4. Tijdens het masseren zul je merken dat de anus samentrekt als hij wordt aangeraakt. Dat is een natuurlijke reactie van het lichaam en dus heel normaal! Naarmate je langer masseert, ontspant de kringspier zich steeds meer.
  5. Wanneer je lang genoeg bezig bent en het goed voelt, kun je proberen je vinger langzaam in te brengen. Communiceer en let op de lichaamstaal van je partner. Ineenkrimpen betekent vaak pijn.

#3. Speeltjes voor anaal voorspel

Als je het bijvoorbeeld niet ziet zitten om met je vingers te werk te gaan of als je bang bent dat jij je partner verwond met je vinger(nagel), kun je ook een anaal speeltje gebruiken.

Zo kun je een smalle anaal dildo gebruiken. Maar ook een vibrator is heel prettig omdat de trillingen van het speeltje de kringspier kunnen laten ontspannen. Natuurlijk kan je ook heel goed een buttplug gebruiken.

eerste keer anaal

#4. Wat wij aanraden voor anaal sextoys

Zorg ervoor dat je altijd een sextoy gebruikt die speciaal voor de anus is gemaakt. Deze speeltjes hebben een brede onderkant waardoor het speeltje niet naar binnen kan ‘schieten’. Het gebeurt vaker dan je denkt dat mensen met een object in hun darmkanaal naar het ziekenhuis moesten.

De vuistregel, voordat je ook maar overweegt om iets in de anus in te brengen, is dat je er zeker van bent dat het speeltje smal is. Vergeet niet om ook bij speeltjes veel anaal glijmiddel te gebruiken.

Let op! Siliconen seksspeeltjes reageren niet goed op glijmiddel op basis van siliconen.

Wat wij aanraden is een anaal speeltje met een zachte buitenkant (siliconen bijvoorbeeld) en een harde binnenkant. Deze zijn comfortabeler dan speeltjes met een harde buitenkant en makkelijker in te brengen dan flexibele speeltjes.

Anaal vibrator

Anaal dildo

#5. Het echte werk – de eerste keer anaal

Na een uitgebreid anaal voorspel zal de anale seks uiteindelijk velen malen soepeler gaan en lekkerder aanvoelen. Ongeacht de hoeveelheid glijmiddel die je tijdens het voorspel hebt gebruikt, zul je dit voor de werkelijke penetratie nogmaals in een ruime hoeveelheid moeten aanbrengen.

Het maakt niet uit of je een voorbinddildo of penis gebruikt, zorg altijd dat zowel de dildo of penis en de anus die wordt gepenetreerd voldoende glijmiddel bevatten.

Begin rustig

De sleutel tot een geweldige eerste keer anaal is om rustig te werk te gaan. De anus is eigenlijk niet gemaakt voor penetratie, dus je moet stukje-bij-beetje naar binnen gaan en met elkaar blijven communiceren.

Als jij degene bent die penetreert, laat je partner dan aangeven hoe diep je kunt gaan en hoe hard je kunt stoten. Stop onmiddellijk als één van jullie zich er niet prettig bij voelt. Je kunt altijd later de draad weer oppakken.

Het is dan ook helemaal niet erg wanneer één van jullie na een paar minuten al wil stoppen. Dan probeer je het een andere keer gewoon weer een keer!

Tip! Stimuleer ook andere lichaamsdelen tijdens de anale seks. Dit kan helpen voor meer ontspanning én opwinding. Zo kan je de clitoris of penis stimuleren met de hand of met een clitoris vibrator of mini vibrator.

Denk om hygiëne

Ga nooit van de anus naar de vagina of van de anus naar de mond zonder dat je de penis, vingers of speeltje eerst gewassen hebt. (Poep)bacteriën kunnen zich zo makkelijk verspreiden en jou ziek maken of een blaasinfectie veroorzaken.

Houd er daarnaast rekening mee dat er poepongelukjes kunnen gebeuren. Dat is normaal en niets om je voor te schamen.

Heb je nog vragen over de eerste keer anale seks of wil jij je ervaringen met ons delen? Dan kun je hieronder een reactie plaatsen!

49 reacties

  1. heb het zelf voorgesteld en vriend schrok zelfs dat dildo er zo makkelijk in ging, ik kom zelfs klaar anaal , nooit gedacht dat dit mogelijk was doggystyle moet het zelfs tegenhouden om niet te komenvan zodra hij penetreert voel het tot in mijn clitoris, het ontploft daar precies geen andere stimulatie nodig ik ontspan volledig en voel wat er gebeurt kom wel makkelijk klaar door penetratie ook vaginaal, eerste keer serieus moeten bekomen hij

  2. Ik heb gister met mijn vriend anaal geprobeerd en opzich was het wel fijn maar als die te ver was deed het pijn. Nu doet het nog steeds pijn maar wij het eigenlijk wel vanavond nog een keer proberen kan dat of moet ik het even laten rusten

    1. Bedankt voor je vraag! Dit klinkt alsof jullie het iets langzamer moeten opbouwen. Anale seks kan in het begin wat oncomfortabel aanvoelen, maar het zou geen pijn moeten doen. Dit is namelijk een duidelijk stopsignaal van je lichaam. We raden aan om nog even te wachten en je lichaam de kans te geven zich te herstellen. Doe het de volgende keer wat rustiger aan en doe altijd meteen een stapje terug als je pijn voelt. Succes!

  3. Dank voor je reactie.

    Het is ook moeilijk, we weten niet hoever we willen gaan.
    De laatste keer werd zij zo opgewonden dat we het doggy standje deden en ze ook in haar kont gevingerd wilde worden. Zij vindt het heerlijk gevingerd te worden, daarom lijkt me om te beginnen de keuze voor een anaalkraal het beste. Eventueel samen met een buttplug.
    Meteen voor een dildo of vibrator lijkt me nog wat vroeg. Kan altijd nog.

  4. Ik ben met mijn vrouw aan het experimenteren, ik heb haar al diverse keren anaal gevingerd en zij mij ook een keer. Zij vindt dit heel lekker en we zijn klaar voor de volgende stap, maar we willen het langzaam opbouwen. Wat zou je ons adviseren ? Er zijn zoveel opties dat we het niet weten.

    1. Hoi MenM,
      Het is lastig om iets specifieks te adviseren, omdat het heel erg afhankelijk is van jullie voorkeuren. Maar de meeste mensen experimenteren met buttplugs als eerste stap. In dit blog vind je hier meer informatie over. Ook anaalkralen zijn een goede optie, omdat je daarmee heel klein kunt beginnen en het steeds verder kunt opbouwen. Als je bijvoorbeeld de prostaat wil stimuleren, dan is een anaaldildo of – vibrator juist weer een goede keuze. In dit blog vind je meer informatie over seksspeeltjes voor beginners. In principe kun je beginnen waar je wil, want zolang je altijd voorzichtig te werk gaat, naar je lichaam luistert en genoeg glijmiddel gebruikt, kan er weinig fout gaan. Veel succes en plezier!

  5. Hallo,
    Wij hebben al wat ervaring met anale seks, maar deed steeds pijn als mijn vriend te diep gaat. Wij proberen het steeds doggy style, maar zijn er posities die beter zijn voor beginners? Hoop dat het dan minder pijn doet, want wil mijn vriend en mezelf lekker verwennen

    1. Hoi Nimfje,
      Bedankt voor je vraag! Doggy style is waarschijnlijk het meest bekende standje voor anale seks, maar dit standje is vooral geschikt voor diepe penetratie. Wat je kunt doen om dit te verhelpen is om voor Flat doggy te gaan. Hierbij ligt de ontvanger plat op de buik in plaats van met de billen omhoog. Op deze manier wordt penetratie automatisch wat minder diep. Lepeltje-Lepeltje en Missionaris zijn beide ook geschikt hiervoor, omdat je dan veel controle hebt over de diepte van de stoten. Als je nog wat meer inspiratie op wil doen, dan raad ik je aan om deze blog even door te lezen. Hier staan de beste standjes voor anale seks handig op een rijtje.
      Succes!

      1. Wauw, we zijn gisteravond meteen aan de slag gegaan. De mood zat goed, ik was helemaal relaxed en eerst een speeltje gebruikt om alles wat gemakkelijker te maken, mijn man kon veel dieper komen en zowel hij als ik vonden het veel lekkerder in een andere positie. Bedankt voor de tips 🙂.

  6. Sinds een tijdje gebruik ik de small buttplug tijdens de sex. Ik ben ermee gestart om het langzaam op te bouwen om straks anale sex te hebben (wat we beide graag willen). Nu merk ik dat de laatste tijd de plug eruit floot tijdens de sex, wat betekent dit? Is een groter formaat nu aan te bevelen?

    1. Hoi Bianca,
      Dat klinkt alsof je klaar bent voor de volgende stap. Een wat groter formaat is inderdaad aan te raden.

    2. Hoi Bianca,

      Leuk dat je een smalle buttplug gebruikt.
      Ik ben zelf homo, tot nu toe enkel “gegeven” (heb nog niet veel ervaring), maar nu wil ik zelf ook graag… Ehm.. “ontvangen”.
      Mijn vriend is vrij groot geschapen (21 cm), maar ik ben bang dat dat pijnlijk gaat zijn.
      Iemand van Easytoys raadt mij een small buttplug aan om mee te beginnen.. Is dat bij jou ook makkelijk gegaan?

  7. Mijn vrouw geeft telkens aan dat ze anale seks maar niks vindt. Toch wordt ze daar erg graag gelikt en als ik haar dan anaal vinger terwijl ze zich maturbeert komt ze altijd zo hard klaar.
    Onlangs was het bijna zo ver en zat de eikel er eigenlijk al in. Ze gaf aan dat ze zelf het tempo wilde bepalen. Ik ben toen gestopt omdat ik het gevoel had dat – ondanks de achterdeur op een kier stond- ik iets aan het doen was waar ze eigenlijk zelf niet helemaal achter stond. Ik voelde me bijna schuldig dat ik dit wilde doen, en er ook bijna in geslaagd was, wat zij mij misschien wel eens gunde maar waarvan ik niet weet dat ze dit echt wel zelf wil.
    Ze vreest voornamelijk de last (lees: de rekbaarheid) nadien.
    Voorts vraag ik me af hoe gewoon of ongewoon anale seks is? En of dit behalve opwindend ook echt plezant en bevredigend kan zijn? Ben ik een freak dat ik dat echt wel eens all the way wil doen?
    Er is in elk geval al een kleine opening gemaakt.

    1. Hoi Tony,

      Helaas is anale seks nog steeds een taboe-onderwerp, en dat terwijl het juist heel vaak voorkomt. Anale seks is een populair onderwerp en ook op ons Magazine wordt er veel naar gezocht. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken dat jouw verlangen niet ‘normaal’ is. Hou wel in je achterhoofd dat consent, oftewel toestemming, altijd het allerbelangrijkste is bij seks. Vraag je partner dus altijd eerst om toestemming en zet haar niet onder druk om het toch maar eens te proberen. Probeer in plaats daarvan het gesprek aan te gaan op een neutraal moment (dus niet in bed) en vraag haar hoe zij er tegenover staat en wat haar eventuele zorgen zijn. Dan kun je er een gesprek over voeren en jullie verlangens met elkaar bespreken. Succes!

    1. Hoi Bart,

      Dat kan zeker! Zowel mannen als vrouwen kunnen ontvanger en gever zijn van anale stimulatie. Ook kan een vrouw een man anaal penetreren met een voorbinddildo. In onze blog over pegging kun je hier meer over lezen.

  8. Heb een sex relatie met iemand, alleen wil hij een keer anaal met mij. Hij heeft het een keer geprobeerd om met zijn penis in mijn sterretje te duwen maar het deed erg veel pijn. Heb het ook gezegd dat het pijn deed en hij ging er ook eruit
    Alleen is hij iedere keer met anale sex bezig

  9. Wij willen wel anale sex proberen maar ik ben heel bang dat de penis er “vuil” uitkomt. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik “leeg” ben? Ik wel een anale pomp aangeschaft om te reinigen maar ben zo bang dat dit niet voldoende is…

    1. Hi Carmen,
      Zeer begrijpelijk dat je bang bent dat de penis ‘vuil’ wordt bij anale seks. De meeste resten van ontlasting kun je wegspoelen met een anale douche. Hiermee spoel je een groot deel van de resten weg en kun je op een hygiënische manier genieten van anale seks. Gebruik een anale douche niet te vaak, want dit kan je darmflora verstoren! Mocht je nog vragen hebben over anale douches, lees dan onze blog: How to… een anaal douche gebruiken.

  10. Hallo ik een mijn vriend hebben al een tijdje de vraag kan je ook klaarkomen door blaffen? Zou ik graag snel willen weten

    1. Hoi Jonas!
      In het geval je over Baffen spreekt, kun je hier niet door klaarkomen. Je anus wordt gestimuleerd, maar verder ontvang je geen stimulatie waardoor je eventueel klaar kan komen. Het kan wel zijn dat je extreem opgewonden bent en bij een enkele aanraking klaarkomt.

  11. Ik wil samen met mijn vriend beginnen aan anale seks. Hebben jullie ook speeltjes voor mannen? Liefst niet te groot, voor de eerste keer.

  12. Wordt anale sex, -indien met veel liefde en voorzichtigheid- altijd als lekker ervaren. Kan je hierdoor dan ook echt bevredigd worden?
    We hebben dit nog nooit gedaan, af en toe eens een vinger inbrengen, bij het rimmen, wat ze wel super opwindend vindt.
    Ik hoop ooit wel eens all the way te mogen gaan, maar uiteraard respecteer ik haar grenzen …

    1. Dag Sloeber,

      Hoe anale seks wordt ervaren, is voor iedereen weer verschillend. De een vindt het een fijne ervaring, voor de ander is het niet voor herhaling vatbaar. Hoe jij en je partner het zullen ervaren, ligt helemaal aan jullie. Een goede voorbereiding is absoluut het halve werk, en met veel liefde en voorzichtigheid kan het erg prettig zijn. Maar nogmaals, dat is helemaal aan jullie om te ontdekken 🙂

  13. @ Leeuw, kennelijk is niet jouw vurige wens haar angst, maar is de niet echt spontane darmwerking het, ook psychise probleem van je leeuwin. Goede kans dat, wanneer zij bloedgroep A heeft, de overschakelen op vegetarische voeding, met dagelijks 3 kwartier wandelen, de oplossing biedt.

    Een andere oplossing kan worden gevonden in het dagelijks toepassen van een ‘darmspoeling’. Elke drogist kan daarvoor een (lauw)waterzak met bijbehorende slang leveren.

    Indien dit alles tevergeefs zou zijn is de overblijvende oplossing een vrijwilligster te vinden of om te investeren in een half uurtje professionele dienstverlening, voor het legitiem kunnen opdoen van een unieke ervaring.

    1. Beste Cornelis,

      Ik moet zeggen dat ik uw reacties met verwondering aan het lezen ben.

      Ten eerste is het lastig leesbaar doordat er geen aandacht is besteed aan zinsopbouw maar los daarvan, lijkt u zeer weinig oog te hebben voor wat er daadwerkelijk gezegd wordt.

      Dat iemand aangeeft geen anale seks te willen, betekent niet dat als je haar vaginaal penetreert, het dan wel ineens oke is. Dit gaat totaal aan het punt voorbij lijkt me.

      Daarbij vind ik ook dat u erg snel conclusies trekt over de mogelijke oorzaak van de keus of mening geen anale seks te willen.
      Waarbij meneer aangeeft dat zijn vrouw een moeilijke stoelgang heeft, betekent dit niet dat het verstandig is om direct het advies te geven om een darmspoeling te doen, die mevrouw juist meer problemen met de stoelgang zouden kunnen opleveren aangezien u geen dokter bent en weinig inzicht heeft in de situatie. Zo is het regelmatig toepassen van klysma’s zonder medische indicatie, niet goed voor het lichaam.

      Mijn vraag is dan ook of u beter zou kunnen letten op wat er geschreven wordt en niet te snel conclusies trekt en advies geeft die de zaak zou kunnen verslechteren.

      Daarbij ben ik er ook vrij zeker van dat als een vrouw aangeeft dat ze geen anale seks wilt omdat het haar vies en pijnlijk lijkt, het empathische antwoord van een klysma of darmspoeling nogal rauw op haar bord valt .

  14. Hallo allemaal.
    Misschien een klassiek geval maar toch.
    Ik ( man ) zou heel graag eens anaal proberen.
    Maar mijn vrouw wil er dus echt niets van weten.
    Zelfs als ik met spelen met haar vagina afdwaal zegt ze niet doen.
    Als ik haar van achter neem zou ik ze het liefst haar steretje bewerken met vinger of tong maar weet dat ze het niet wil dus doe ik het niet.
    Heb zelfs aangeboden van doe het dan bij mij maar ook daar wil ze niet aan ze vindt het vies en heeft vaker kleine problemen met haar darmen ( moeilijke stoelgang )
    Ik wil zo graag maar weet geen raad.

    Wie kan mij tips geven haar toch over te halen?

    Met vriendelijke groet.
    Leeuw1978

    1. Beste Leeuw1978,

      Voor veel mensen is anale seks een echte no go. Ik kan me voorstellen dat jouw vrouw denkt dat anale seks vies is, zeker gezien haar problemen rondom de stoelgang.
      Toch hoeft anale seks helemaal niet vies, eng of pijnlijk te zijn.
      Dat neemt niet weg dat jouw vrouw een duidelijke grens aangeeft. Als zij het echt niet wil, dan dien je deze grens te respecteren.
      Seks hoort leuk, fijn en vooral vrijwillig te zijn. Het is nooit de bedoeling dat je iets tegen de zin in doet.

      Groet,
      Talitha

  15. Anaal = radicaal. Wanneer zij moeilijk toegang kan geven helpt daardoor het eerst penetreren van haar schede tot aan haar orgasme. Om pas in pre orgastische opwinding daarna haar achter opening heel langzaam binnen te dringen. Naast ruim gebruik van glijmiddel helpt het om haar zelf de clitoris te laten stimuleren.

    Wanneer zij het er voor over heeft en ermee accoord gaat kan dan, ondanks haar pijn, langzaam maar aanhoudend en diep in haar worden doorgedrongen. Na volledige penetratie en daardoor pijnvrij paren, ontstaat dan alle ruimte om er samen langdurig en bijzonder intens van te kunnen genieten.

  16. Hoe kan ik mijn vriendin overhalen tot anale sex?
    Ze moet er niks van hebben, zelfs als ik in de buurt komt dan word ze al gek. Ik zelf ben erg van het uitproberen en zou het zelf ook fijn vinden als ze mijn anus stimuleert. Helaas gaat ze hier niet in mee

    Enige tips ?

    1. Hallo SexLoverM,

      Hoe graag je ook zou willen experimenteren met anale seks met jouw vriendin, als zij écht niet wil, dan dien je deze grens wel te respecteren.
      Seks hoort voor beiden partners leuk en bevredigend te zijn, nooit grensoverschrijdend.
      Je kan je eigen wensen met haar bespreken, maar als ze het echt niet wil, dan is het niet de bedoeling haar iets te laten doen wat ze eigenlijk niet wil.

      Groet,
      Talitha

  17. Hoi Dirk, zijn de nieuwe speeltjes echt een stuk groter dan wat je al had? In dat geval heb je misschien een speeltje nodig die als tussenstap kan fungeren. Deze hoeft maar iets groter of dikker te zijn dan het speeltje waarmee het wel lukt. Het kan ook zijn dat je te snel probeert over te gaan naar een nieuw speeltje. Het duurt even voordat je anus (en jijzelf) gewend zijn aan een bepaald formaat. Wanneer het pijn doet, lukt het jou niet meer om te ontspannen en gaat het niet werken. Niet verder proberen dan!

    1. Hoi Nick, bedankt voor je reactie. Dit zijn mijn eerste speeltjes en ze zijn echt niet groot/dik of zo.
      Hoe lang probeer je het dan? Ik baal echt dat het niet wil lukken. Alle tips zijn welkom!
      Ik zit te denken aan zo’n opblaasbare dildo/vibrator, is dat wat?

  18. Hoi ik heb nu een dildo, buttplugs van klein naar groter en een vibrator gekocht, echter gaat het nog steeds niet echt. Die kleine buttplugs gaan er wel in, de vibrator ook, die is dun, maar zodra ik naar dikker en langer ga, dan lukt het niet en doet het zeer. Ik heb ook het gevoel dat als ik doorduw, ik tegen mijn anuswand of darmwand kom tegen een bocht of zo en dat het niet recht past of zo. Hebben jullie tips waardoor het als het eenmaal een stukje binnen is, het ook rechtdoor kan gaan ipv een bocht? Ik gebruik veel glijmiddel, waterbasis en siliconenbasis, dus ik weet niet waar het aan kan liggen. Ik moet zeggen, die vibrator trilt er wel heel ver in en recht, maar die is erg dun, anders dan hoe de meeste penissen eruit zien. Ik hoop wat tips!

  19. Hallo EasyToys,

    Mijn vriend en ik willen anale seks, maar ik wil eerst mijn anus een beetje opwarmen (if you now what i mean) met een butt plugje. Ben op zoek naar een kleintje die er ook een beetje lief uitziet. Want met zon butt plug kan ik een beetj oefenen. lijkt me wel fijn. Welke moet ik kiezen?

    1. Hoi Nympje,

      Geen zorgen, je blijft de penetratie voelen. De verdovende crème zorgt er alleen voor dat je spieren een beetje ontspannen, waardoor anale seks makkelijker gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.311 keer bekeken

Geschreven door

De meeste vruchtbare meiden en vrouwen hebben – zeker rondom hun menstruatie – wel eens last van buikpijn, lage rugpijn en darmproblemen. Maar bij sommige vrouwen zijn dergelijke klachten heviger en vaker aanwezig. Dit kan duiden op endometriose; een…
5.311 keer bekeken