Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

fisting
108.072 keer bekeken

Fisting voor beginners: alles wat je moet weten

10 januari 2023,

geschreven door

Fisting of vuistneuken is een intense seksuele handeling waarbij een deel of de gehele hand in de vagina of anus (de anus laten we in deze blog nog even buiten beschouwing) wordt gebracht. Soms kunnen er zelfs twee handen gebruikt worden. Fisten is echter een stuk complexer dan alleen het inbrengen van een vuist of hand in de vagina. De spieren van de vagina moeten voldoende worden losgemaakt en je hebt er een hoop glijmiddel en geduld voor nodig.

Waarom fisten?

Vaginaal fisten creëert een sterk gevoel van volheid en intense stimulatie die veel vrouwen ongelooflijk aangenaam vinden. Fisting is daarnaast een stuk intiemer dan iemand penetreren met een seksspeeltje. Bij fisten maak je gebruik van een eigen lichaamsdeel, net als bij gewone penetratie het geval is. Sommige lesbische koppels vinden fisten om die reden bijvoorbeeld prettiger dan het gebruik van sextoys.

“Sommige mensen vinden fisting een stuk intiemer dan penetratie met een seksspeeltje omdat er een eigen lichaamsdeel wordt gebruikt.”

Is fisten pijnlijk?

Fisting wordt vaak gezien als een zeer extreme vorm van seks, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Fisten kan net zo goed heel rustig en vreedzaam gebeuren. Net zoals bij andere seksuele handelingen ligt het vooral aan de houding en de bedoelingen die jullie bij het fisten hebben, en minder aan de daad zelf. Als je het fisten goed onder de knie hebt, wordt het een handeling waar ze geen genoeg van kan krijgen.

Fisting is, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, ook niet gevaarlijk of pijnlijk. Natuurlijk moet je met beleid te werk gaan, maar de vagina is in principe flexibel genoeg om ook een vuist toe te laten. Wel zijn er enkele vrouwen waarbij hun anatomie het niet toelaat om gefist te worden. Als een ontspannen vagina de vuist niet toelaat, is dit een reden om het fisten af te breken.

Let op! Ontspanning is een zeer belangrijk onderdeel van fisting

Fisting checklist

Voordat je begint met fisten is het goed om de volgende punten bij langs te gaan:

Do’s

 • Hygiëne – Zorg voor geknipte nagels
 • Toiletbezoek – Laat degene die gefist wordt haar blaas van tevoren legen
 • Glijmiddel – Gebruik GENOEG glijmiddel
 • Communicatie – Communiceer constant met je partner; vraag wat goed voelt en wat juist niet
 • Handdoek – Leg een handdoek of sexlaken onder de persoon die gefist wordt

Don’ts

 • Te snel willen – Ga niet te gehaast te werk
 • Vuist forceren – Forceer niks; probeer niet gelijk je hele hand in te brengen
 • Let op je materiaal – Gebruik geen glijmiddel op oliebasis wanneer je latex handschoenen gebruikt. Deze twee materialen gaan niet goed samen.
 • Glijmiddel met verdovende werking –  Je hebt dan minder goed door of iets goed gaat of niet.

fisten

Beginnen met fisting

Als je wilt leren fisten, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Volg de volgende en ook jij kunt binnenkort verantwoord beginnen met fisten!

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met fisten is het zaak dat de ontvangende partner voldoende opgewonden is. Warm haar op met orale seks, clitorale stimulatie of speel bijvoorbeeld met haar anus indien ze dit fijn vindt.

Gebruik daarnaast voldoende glijmiddel. Het beste is om een speciaal fisting glijmiddel te gebruiken. Deze hebben een dikkere textuur waardoor je minder vaak glijmiddel hoeft aan te vullen. Soms kunnen er bij fisting ook kleine scheurtjes ontstaan. Fisting gels zijn om die reden gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zodat de gel niet irriteert.

Stap 2: Het vormen van de hand

Het is belangrijk dat je weet hoe jij je hand in de juiste positie brengt. Een of twee vingers is vaak geen probleem, maar als je verder wilt gaan moet je goed nadenken over de stand van je vingers.

Houd je handpalm omhoog. Begin met het plaatsen van je wijs- en ringvinger op je middelvinger. Als het goed is zie je nu een piramide-vorm ontstaan. Vervolgens beweeg je ook je pink en duim naar elkaar toe, om je hand zo compact mogelijk te maken. Soms is het nodig om je hand van te voren te masseren en rekken om de flexibiliteit te vergroten.

“Breng de wijs- en ringvinger naar elkaar en vervolgens leg je jouw duim en pink tegen elkaar. Zo heb je de juiste fisting positie.”

Stap 3: Het inbrengen van de hand

Na het aanbrengen van voldoende glijmiddel breng je rustig vinger voor vinger naar binnen. Geef haar vagina voldoende de tijd om verder op te rekken. Wacht tot het moment dat je comfortabel vier vingers naar binnen kunt brengen. Vervolgens plaats je ook de duim in de positie, zoals beschreven bij stap 2. Voorbij de knokkels komen is het meest heftige stuk. Wacht tot de vagina voldoende is opgerekt, deze zal jou vervolgens vanzelf binnenlaten. Eenmaal binnen is het vrij eenvoudig om een vuist te vormen en je partner hiermee te penetreren.

Stap 4: Stimuleren

Eenmaal binnen kunnen zelfs de kleinste bewegingen de grootste sensaties teweeg brengen. Maak rustig kleine cirkelbewegingen met je vuist en beweeg zachtjes met je knokkels tegen de baarmoederhals aan. Ook de G-spot kan op deze manier gestimuleerd worden. Daarnaast kan ook de rand van de opening van de vagina worden gestimuleerd door met de vuist naar binnen en buiten te gaan.

Stap 5: De weg terug

Klaar met fisten? Zorg dan dat je in ieder geval nooit in één keer je hele hand eruit trekt. Ook het verwijderen van de hand moet rustig en met beleid gebeuren. Masseer daarom met de andere hand de opening van de vagina om haar spieren ontspannen te houden. Geef eventueel je partner een vibrator of streel haar clitoris om haar even af te leiden van een eventueel pijnlijke verwijdering. Op deze manier houd je het fisten leuk voor jullie beiden, wat het ook moet zijn!

Let op! Trek nooit in één keer je hele hand eruit!

Fistng toys

Misschien heb je op het moment geen partner of is deze niet zo’n liefhebber van deze seksuele handeling. In dat geval zijn er ook fisting dildo’s verkrijgbaar waarmee je hetzelfde gevoel creëert. Deze speeltjes hebben een realistisch formaat en zijn voorzien van een gebalde vuist of dicht op elkaar geplaatste vingers om dezelfde sensatie teweeg te brengen, als wanneer je met een echte hand zou fisten. Sommige speeltjes zijn daarnaast voorzien van een zuignap, waardoor je ze op elk glad en vlak oppervlak kunt bevestigen.


Hoe was jouw eerste fisting ervaring? Laat het ons weten in de comments!

40 reacties

 1. Hallo,
  Heel zalig maar toch een beetje pijnlijk als je dieper ga .
  Maar met de juiste communicatie lukt alles .
  Het is een ervaring om nooit meer te vergeten.
  Wil het direct opnieuw doen .

 2. als je grote handen hebt dan lijkt het mij verstandig om het uberhaupt achter wege te laten en anaal moet je het al helemaal niet doen / lees willen
  ik heb kleine handen , dus mij zal het wel lukken

 3. Ik ben een grote man met zeer grote handen, en zou graag mijn vrouw fisten, zowel anaal als vaginaal. Hoe doe ik haar het minst pijn?

 4. voor iemand die bijna 2 meter is ,en vrij fors is , merk ik steeds vaker in mijn werk
  dat hele kleine handen heb. ik heb kleinere en smallere handen dan de meeste andere mannen . dus waarschijnlijk glijd mijn vuuist zonder al te veel moeite naar binnen bij een vrouw

 5. Zeer heftig orgasme gehad
  Het voelde als totale overgave en 200% vertrouwen in mijn partner
  Samen grenzen verkennen is geweldig

 6. Kun je door meer oefenen meer rekken? Of is het verspilde moeite door littekenweefsel van een knip na bevalling? Alleen maar extreem kleine handen passen en die zijn bijna nooit beschikbaar

  1. Beste ikwilzograag,

   Oefenen met rekken kan nooit kwaad. Zeker wanneer er sprake is van littekenweefsel, kan voorzichtig oprekken van de huid ervoor zorgen dat het littekenweefsel wat zachter en soepeler wordt. Mijn advies is om zeer zorgvuldig stapje voor stapje te onderzoeken hoe ver jullie daarin kunnen gaan, zonder dat het teveel pijn gaat doen.

  2. die van mij zijn wel beschikbaar , een paar jaar geleden kwam ik er pas achter dat ik voor iemand van bijna 2 meter veel kleinere handen heb dan andere mannen
   ik heb kleine smalle handen die volgens mijn inschatting vrij gemakkelijk bij een vagina naar binnen glijden

 7. ik heb een redelijk ruime vagina , en als ik
  op bed ga liggen met mijn benen wijd dan
  glijd de hele hand van mijn vriendje
  zonder al te veel moeite zo bij mij naar
  binnen ,en ik vind het een heerlijk gevoel

 8. ik vind het een heerlijk gevoel als die dikke vuist van mijn vriend mijn vagina inglijd .
  mijn vagina is vrij ruim dus dat gaat zonder veel moeite

 9. Sinds kort het fisten ontdekt. Mijn vrouw vind het helemaal te gek en komt meerdere keren heftig squirtend klaar… ook vind ze het voelen alsof ze door een paard genomen wordt…. dat vind ik dan weer een erg kinky gedachte

 10. Ik vind dit vrouw onterende sex en eerlijk gezegd ook een vorm van mishandeling en vernedering… Raar en dominerend gedrag kan me absoluut niet voorstellen dat vrouwen dit lekker vinden echt hey weerzinwekkend… Heeft niks met liefdevolle sex en intimiteit te maken

  1. Eerlijk gezegd is het juist wel héél intiem. Jezelf over kunnen geven aan een ander is volste vertrouwen… wat is intiemer dan dat?

   Ik ben sinds kort aan het experimenteren met mijn partner en bouwen dit langzaam op. Ik kan niet wachten tot hij helemaal in me zit! En wie weet hoever nog.
   Maar een klein vraagje aan de gevorderden: mijn vagina wand is erg nauw. Zal het fisten lastiger gaan omdat ik geen kinderen heb gebaard? Of maakt dat helemaal niks uit?

   1. Een nauwe vaginawand hoeft geen reden te zijn om niet te kunnen genieten van fisting. De nauwheid heeft namelijk te maken met de spanning van de bekkenbodemspieren. Hoe meer spanning erop staat, hoe nauwer de vagina wordt omsloten. Voldoende tijd en aandacht besteden aan het voorspel, waardoor je goed ontspannen en opgewonden kan raken, kan helpen 🙂

    1. Mijn vrouw en ik hebben sinds kort ook het vuistneuken ontdekt. Althans….we proberen het sinds een aantal weken. Het is ons nog niet gelukt om mijn hele vuist in haar vagina te krijgen. Het lijkt wel steeds wat soepeler te gaan…de laatste keer ging wel mijn hele hand (behalve mijn duim) naar binnen waarna ze erg heftig klaar kwam. Hebben toen trouwens ook voor het eerst crisco gebruikt.

     Kan het soms zijn dat haar vagina langzaam maar zeker steeds wat meer kan hebben? Ze heeft wel al 3 kinderen gebaard dus is wel wat ruimer dan vroeger.

     Het lijkt me super opwindend als het ons lukt om zonder al te veel moeite echt te kunnen vuistneuken! Het is namelijk al ontzettend opwindend om haar vaginawand te kunnen strelen met mijn hand! Vooral als ze dan klaar komt en al haar spieren om mijn hand aanspannen!

     Zou het ons ooit lukken?
     We proberen het in ieder geval iedere week.

 11. ik heb het dus ook nog nooit gedaan , maar het lijkt mij ook een heerlijk gevoel als mijn vuist zo bij een vrouw naar binnen glijd , maar ik kan me ook voorstellen dat een vrouw dat zelf ook heerlijk vind en er erg opgewonden van raakt

 12. Super lekker! De eerste keer wist ik niet wat me overkwam. Onwijs heftige orgasmes. Erg prettig in combi met de womanizer tegen je clitoris. Wel zorgen dat je ontspannen bent.

  1. Bedankt voor je reactie, S.! Leuk om te lezen dat dit een fijne ontdekking voor je is geweest. Blijf er lekker van genieten!

 13. ik ben een grote man , maar ik heb vrij kleine smalle handen , dus mijn vuist glijd , als je vagina niet te strak is vermoedelijk zonder al te veel moeite naar binnen

 14. Ik kan het iedereen aanraden, zowel vaginaal als anaal.

  In mijn leven diverse vrouwen gefist, en wow wat hebben die het lekker gehad.

  Zelf word ik regelmatig door vrouw of man gefist.
  Het blijft het lekkerste dat ik kan bedenken. Het is een groot orgasme en het is heel bijzonder om je helemaal aan de handen van de fister over te geven.

 15. Ik wil het wel proberen, maar vind het erg spannend en zelfs een beetje eng 😊🙈. Hebben jullie tips hoe je het beste kunt ontspannen?

  1. Een van de belangrijkste stappen ter voorbereiding, is vooral flink de tijd te nemen. Het kan best een tijdje duren voordat je helemaal ontspannen bent.
   Creëer voor jezelf een setting waarin jij je fijn en relaxt voelt. Neem de tijd om voldoende opgewonden te raken. Dat kan door middel van een erotische massage, orale seks, etc. Net wat jij fijn vindt 🙂
   Om ook de kringspier voldoende te laten ontspannen, kan je het best de anus regelmatig aanraken, strelen, en verkennen. De kringspier heeft als primaire reactie dat het gaat aanspannen zodra er iets tegenaan komt, maar hoe langer en vaker het wordt aangeraakt, hoe meer het gaat ontspannen. Een vibrator tegen de anus leggen is ook een goed idee. De kringspier gaat namelijk extra ontspannen door de trillingen van het speeltje.

 16. Heb haar voor de eerste keer gevist was zalig, ze ging onmiddellijk voor de tweede keer hoe langzamer je begint hoe beter het gaat

 17. De geilste combi tot nu toe gehad is door vaginaal gefist te worden en anaal tegelijkertijd door zijn lul genomen te worden. Volledig opgevuld, gek en geil makend.

  1. Ik gebruik zelf steriele handschoenen en als mijn vrouw het doet dan doet ze ook een handjob in een ziekenhuispak en niet steriele handschoenen aan en als ze in de anus gaat doet ze steriele handschoenen aan

 18. De geilste combi tot nu toe gehad is door vaginaal gefist te worden en anaal tegelijkertijd door zijn lul genomen te worden. Volledig opgevuld, gek en geil makend.

  1. Wauw wat gaaf en ontzettend geil en lekker zeg.
   Zelf heb ooit een 5 maal een vrouw gefist.
   Was super geil om te doen.
   Die vrouw kwam ontzettend heftig klaar

  1. Je kunt het beste met een fisting dildo begonnen die in de ‘vinger positie’ staat. BDit is de eerste stap van het fisten. Na wat oefening zou je later over kunnen gaan naar een model met een ‘gebalde vuist’. Bekijk deze fisting dildo eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

In aanloop naar Valentijnsdag bereiden wij samen met jou een groots viergangendiner, die in het teken staat van afrodisiaca, oftewel lustopwekkers. Vandaag staat de lustopwekker chocolade centraal en verwerken wij deze in dit overheerlijke nagerecht….
526 keer bekeken