De complete glijmiddel hulpgids voor betere seks!

31 januari 2018 door MagicMegan   15.922

Er zijn verschillende soorten middelen om te glijden die je kunt gebruiken als je regelmatig seks hebt met je partner. Soms is het lastig kiezen en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je helemaal niets gebruikt, kan de seks soms wat stroef verlopen. Van een glijmiddel voor anaal gebruik tot siliconen, wij leggen uit wat je moet kiezen…voor het juiste moment!

Waar gebruik je glijmiddel voor?

Veel mensen denken dat glijmiddel enkel handig is wanneer je als vrouw last hebt van vaginale droogte. Niets is minder waar! Wist je dat glijmiddel een heel nieuwe dimensie aan seks kan geven? Zo geeft het extra comfort en stimulans, maar je kunt het ook gebruiken voor massages of orale seks. En wat dacht je van het gebruik van seksspeeltjes? Afhankelijk van waar jij glijmiddel voor wil gebruiken, zijn er verschillende soorten op de markt.

Verschillende soorten glijmiddel

Op oliebasis

Sommige glijmiddelen voor anaal gebruik zijn op petroleumbasis, waardoor ze een extra dikke textuur hebben voor betere penetratie. Prima, maar er zijn ook nadelen. Olie (petroleum) verwoest latex, dus je kunt het niet met condooms of een pessarium gebruiken. Petroleum kan ook de vagina irriteren, dus houd de vaseline (waar petroleum inzit) weg bij je liefdeskanalen. Daarnaast maakt het ook nog eens vlekken in je lakens.

Op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis is perfect voor algemeen gebruik. Deze soort glijmiddel kun je bijvoorbeeld goed gebruiken in combinatie met een condoom, maar ook onder de douche of tijdens orale seks. Het voordeel van een glijmiddel op waterbasis, is dat het makkelijk schoon te maken is en niet irriterend is voor de vagina. Ook is dit een zeer geschikte glijmiddel die je kunt gebruiken in combinatie met een seksspeeltje. Het enige nadeel is dat je er veel van nodig hebt tijdens langdurige seks. Een goed glijmiddel op waterbasis is de Waterbased Lubricant van EasyGlide. Een betaalbare aanrader!

Op siliconen basis

Siliconen glijmiddelen geven je het beste van twee werelden: het opwindende gevoel van olie en de veiligheid van op water gebaseerde glijmiddelen. Siliconen glijmiddelen, zoals de Silicone Lubricant van EasyGlide, zijn waterproof, dus prima in gebruik in bad of onder de douche. Ze zijn perfect geschikt voor langdurig gebruik en massages en ze kunnen veilig gebruikt worden in combinatie met latex. inwendig gebruik is ook veilig, omdat siliconen moleculen te groot zijn om via de huid of weefsel het lichaam binnen te dringen. Let wel op! Een siliconen glijmiddel kan niet worden gebruikt met een siliconen speeltje.

Anaal glijmiddel

 

De anus maakt van nature zelf geen vocht aan én is gevoelig voor beschadigingen door de dunne huid. Het is daarom bij anale seks altijd noodzakelijk om glijmiddel te gebruiken. Er zijn speciale anale glijmiddelen, die vaak dikker van structuur zijn en soms een verdovende werking hebben, waardoor de anus meer ontspant. Dit versoepelt de penetratie. Een goede anale glijmiddel die wij aanraden is de Anal Lubricant van EasyGlide.

Stimulerend glijmiddel

Glijmiddelen kunnen – naast een soepeler verloop – de seks of masturbatie intenser maken. Zo zijn er soorten glijmiddel die een verwarmend, verkoelend of een tintelende sensatie geven, voor extra stimulatie. Verwarmend glijmiddel maakt de spieren warmer, dat resulteert in een betere doorbloeding. Ook kunnen ze de clitoris of eikel gevoeliger maken.

Glijmiddel met smaakje

Glijmiddelen met een smaakje zijn perfect om te gebruiken tijdens orale seks! Het kan een blowjob of het beffen net even iets extra’s geven. Er zijn ontzettend veel verschillende smaakjes verkrijgbaar, waarvan de meeste zoet zullen zijn. Fruitsmaakjes, chocolade, espresso, karamel-zeezout: de smaken variëren eindeloos. EasyGlide heeft glijmiddelen met verschillende smaken. Wil je alles proberen? Kies dan voor het EasyGlide Proefpakket. Goed om te weten: vrijwel alle glijmiddelen zijn suikervrij. Het zal dan ook niet gaan plakken.

Ik gebruik alleen seksspeeltjes

Ook tijdens het gebruik van een seksspeeltje, is glijmiddel een goede keuze. Het speeltje zal namelijk veel makkelijker in te brengen zijn. Zorg er echter voor dat je een glijmiddel gebruikt dat samen met jouw speeltje gebruikt kan worden.

Waar moet je op letten?

  • Glijmiddelen op oliebasis kunnen niet worden gebruikt in combinatie met latex condooms en ruïneren jelly toys.
  • Een siliconen glijmiddel beschadigt siliconen speeltjes.
  • Glijmiddelen op waterbasis zijn geschikt voor alles, behalve anale seks, waarvoor je liever een dikker glijmiddel gebruikt.
  • Vaseline is prima voor clitoris stimulatie maar wordt niet geadviseerd om in de vagina of met condooms te gebruiken.
  • Middelen als olie om mee te koken zijn geweldige veroorzakers van schimmelinfecties, vaginale acne en latex terreur.

Gebruik jij graag een glijmiddel? We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Plaats deze hieronder in een reactie 🙂

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid