Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

21.546 keer bekeken

Anaal Glijmiddel – Een korte en handige handleiding

28 augustus 2019,

geschreven door

Als je in bent voor anale stimulatie, is het geen overbodige luxe om de nodige voorbereidingen te treffen. Het maakt niet uit welke vorm van anale stimulatie je prettig vindt, zorg dat je de juiste uitrusting in huis hebt en vergeet vooral het anale glijmiddel niet! De markt overspoelt bijna door het grote aanbod. Het is dus best lastig om de juiste te kiezen. Seks is nu eenmaal seks, denk je misschien, en zoveel verschil in soorten glijmiddel kan er toch niet bestaan…?

Fout! Er zijn uiteenlopende factoren die de geschiktheid van een glijmiddel bepalen voor specifieke doeleinden. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we 6 tips en adviezen voor je waarmee het kiezen van beste anale glijmiddel voor jou een eitje wordt!

6 tips voor het kiezen van het beste anaal glijmiddel

Hierbij enkele tips voor het kiezen van het beste anaal glijmiddel voor jou.

1. Hoe dikker, hoe beter

De viscositeit (dichtheid) van een anaal glijmiddel is veel groter dan dat van normale glijmiddelen. Dit zorgt voor een dikkere substantie. Deze dikheid zorgt ervoor dat de gevoelige huid van de anus wordt beschermd. Doorgaans geldt: hoe dikker een glijmiddel, des te beter voor anale seks. Een dikker glijmiddel hoef je minder vaak aan te vullen en dat is bij anale seks wel zo prettig!

“Een dik glijmiddel zorgt ervoor dat de gevoelige huid van de anus wordt beschermd”

2. Gebruik geen olie

Hoewel olie een hoge viscositeit heeft, raden wij het niet aan om het als glijmiddel te gebruiken. Naast het feit dat het je beddengoed bevlekt, kan het ook de poriën van het slijmvlies doen verstoppen. Bovendien gaat olie niet samen met condoomgebruik, aangezien de olie het condoom aantast waardoor deze zijn beschermende functie verliest.

“Naast het feit dat het je beddengoed bevlekt, kan het ook de poriën van het slijmvlies doen verstoppen.”

3. Op siliconen- of waterbasis

Voor anale seks kan je kiezen uit glijmiddelen op water- en siliconenbasis. Glijmiddelen op siliconenbasis werken langer dan glijmiddelen op waterbasis. Dit komt omdat een siliconen glijmiddel, in tegenstelling tot een glijmiddel op waterbasis, niet door de huid wordt opgenomen. Het glijmiddel blijft dan op de huid liggen, waardoor je langer van een glad gevoel verzekerd bent en minder vaak het glijmiddel hoeft aan te vullen. Dit vrijt prettig, aangezien de anus niet zoals de vagina van nature vochtig wordt. Het wordt ook aangeraden bij anale seks onder de douche, omdat water siliconen niet wegspoelt.

Wanneer je kiest voor anale stimulatie met seksspeeltjes, raden wij je aan om te kiezen voor een glijmiddel op waterbasis. Glijmiddel op siliconenbasis kunnen namelijk het siliconen materiaal van jouw speeltjes aantasten.

4. Geen stimulerende glijmiddelen

Gebruik voor anale seks geen glijmiddel met een tintelend of verwarmend effect. De huid rondom de anus is namelijk supergevoelig, dus stimulerende glijmiddelen kunnen averechts werken. Laten we zeggen: de interpretatie van dat nummer van Johnny Cash, “Ring of Fire”, zal nooit meer hetzelfde zijn 😉

5. Voorzichtig met verdovend anaal glijmiddel

Als je pijn ervaart tijdens anale seks, dan zegt je lichaam dat er iets mis is en dat je direct moet stoppen. Spring dus voorzichtig om met verdovende glijmiddelen. Dat je geen pijn voelt, wil immers niet zeggen dat er niets misgaat. Een druppeltje aanbrengen, voordat je iets inbrengt is wellicht niet overbodig, maar gebruik het niet te vaak en niet te veel.

Tip! Een uitstekend alternatief op een verdovende crème is het gebruik van een anaal vibrator. Gebruik dit seksspeeltje om de anus voor de penetratie aan te laten ontspannen. Dit kun je doen door de vibrator op een zachte stand tegen de anus aan te houden.

6. Niet te zuinig

Wees niet te zuinig met anaal glijmiddel. Smeer zowel je anus als je seksspeeltje of penis van je partner in. Op het begin kan de gladheid penetratie ietwat moeilijk maken, maar zodra je in het ritme komt zul je de extra glibberigheid zeker waarderen. Wees ook niet bang om tussentijds aan te vullen. Alle glijmiddelen drogen op den duur op, dus geef het gerust aan als je een “refill” nodig hebt.

Heb jij een favoriet anaal glijmiddel wat je gebruikt? Deel hem met ons in een reactie hieronder!

1 reactie

 1. Mijn favoriete anaal glijmiddel is Anal Lube van Just Glide.
  Ik gebruik dit al heel lang en het bevalt prima. Het is een glijmiddel op waterbasis en daar ik een aantal siliconen anaaldildo’s heb gaat dit perfect samen.
  Het houdt lang zijn glijeigenschap, is reuk- en smaakloos en is niet te dun zodat het eenvoudig in te brengen is en het geen smeerboel wordt bij gebruikt van anaalspeeltjes, vibrators en dildo’s.
  Ook gebruik ik het rijkelijk in mijn fleshlight.
  Zelfs inbrengen van een aantal grote anaalkogels gaat eenvoudig met een keer aanbrengen in anus en op de kogels.
  Het enige nadeel van dit glijmiddel vind ik dat het – wat natuurlijk logisch is – bij gebruik onder de douche vrij snel wegspoelt.
  Daarom koop ik tegenwoordig 1000 ml verpakkingen zodat ik niet snel zonder zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.513 keer bekeken

Geschreven door

Zijn jij en je partner toe aan een vakantie vol met seks? Dan is een sex festival wellicht iets voor jullie! Sexfestivals zijn gigantische feesten met live seksshows, unieke tentoonstellingen en alle ruimte om je seksueel te uiten. De sex feesten sta…
5.513 keer bekeken