Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

4.010 keer bekeken

Erogene zones: je lichaam is jouw speeltuin

16 augustus 2023,

geschreven door

Lippen in je hals of strelingen langs je dijbeen die langzaam naar boven bewegen, het kan ons helemaal gek maken zonder dat onze geslachtsdelen worden aangeraakt. De spanning bouwt op, ademhaling versnelt en lichamen staan in vuur en vlam. Jouw lichaam is één grote speeltuin aan erogene zones en wij lichten ze in dit artikel uit!

Wat zijn erogene zones?

Erogene zones zijn plekjes op ons lichaam die bij aanraking voor opwinding kunnen zorgen. Heel duidelijke erogene zones zijn natuurlijk de penis en vagina, maar er zijn nog zo veel meer plekjes (denk aan: oren, hals of dijbenen) die je kunt kriebelen om in de mood te raken én je sekssessie een stuk intenser te maken. Iedereen heeft natuurlijk andere voorkeuren, dus ga op ontdekkingsreis om erachter te komen wat voor jou wel of niet werkt.

In dit artikel bespreken we de meest voorkomende erogene zones en hoe sterk deze meestal ervaren worden. Nogmaals iedereen is anders, dus het kan zomaar zijn dat jij niet heet wordt van een gele zone, maar juist wel van een groene zone! En natuurlijk hebben we nog toys die we aanraden om jouw speeltuin nóg spannender te maken.

De mannelijke playground

mannelijke erogene zones

Rode zones

De hot zones van het mannelijk lichaam zijn toch echt wel de penis, ballen, perineum en anus. Voor de meeste mensen met een penis geldt dat de eikel het meest gevoelige plekje is. Daarnaast speelt het toompje – stukje huid waarmee de voorhuid aan de eikel vastzit – ook een belangrijke rol bij seksuele stimulatie.

Vergeet niet de ballen te stimuleren als je deze hot spots bezoekt, want de balzak bevat namelijk ook super veel zenuwuiteinden. Velen vinden het prettig als de ballen tijdens seksuele handelingen niet genegeerd worden.

Vanaf de ballen gaan we naar het plekje tussen de ballen en anus in: het perineum! Dit gevoelige stukje huid brengt een heleboel genot met zich mee en wist je dat je ook de prostaat – de mannelijke G-spot – kunt stimuleren door een goede perineummassage te geven?

Als laatste in de rode zone hebben we de anus. Die hoef je niet alleen van binnenuit te stimuleren, ook de kringspier is namelijk erg gevoelig. De anus kan voorzichtig verkend worden met de vingers of tong tijdens het voorspel, en voor éxtra stimulatie kun je nog een mini vibrator tegen de kringspier aan leggen.

Gele zones

Je brengt iemands hoofd helemaal op hol als je alle erogene zones hier op vindt. Je weet bijvoorbeeld vast wel hoe goed het voel als iemand met je haar speelt? Een hoofdhuidmassage kan zo voor kippenvel zorgen! Daal daarna af naar de oren, want die zijn ook erg gevoelig. Lik de oorschelp of bijt zachtjes in de oorlel om de spanning op te bouwen.

Ook wanneer je geen borsten hebt, kan aanraking van de tepels nog steeds erg plezierig zijn. Langzaam kussen, zachtjes met je nagels over de borst of een setje tepelklemmen of tepelzuigers kan een heleboel teweeg brengen. De perfecte plek om vervolgens te teasen is de onderbuik, aangezien deze dichtbij de geslachtsdelen zit. De spieren in de buik zijn verbonden aan het bekken, waardoor aanrakingen hier sensationeel aanvoelen.

En vergeet niet de billen te stimuleren, want ook deze zijn zeer gevoelig voor aanraking. Rondom de anus bevinden zich namelijk enorm veel zenuwuiteinden. Een massage met wat massageolie mag dus eigenlijk niet ontbreken!

Groene zones

We zijn alweer bij de groene zones aangekomen! Dit zijn de plekjes die erg geschikt zijn om als beginpunt van je voorspel te gebruiken. Ze zijn niet té gevoelig, maar het is heerlijk als je ze zacht streelt of een uitgebreide massage geeft. Zo laat je je partner ontspannen en even de realiteit vergeten, want we weten allemaal hoeveel impact stress kan hebben op je seksleven. Dus begin met het verwennen van de schouders, rug, armen en voeten en loods je partner naar de zevende hemel.

De vrouwelijke playground

vrouwelijke erogene zones

Rode zones

De duidelijke rode zones die je warm maken voor meer zijn natuurlijk de clitoris en vagina, met bijvoorbeeld een luchtdrukvibrator. Maar besteedt ook wat extra aandacht aan de schaamlippen en venusheuvel. Zowel de buitenste als binnenste schaamlippen bevatten miljoenen zenuwuiteinden en daardoor zijn ze zeer gevoelig voor aanrakingen. De venusheuvel wordt vaak vergeten, maar deze is toch écht een erogene zone. Gebruik je handen of juist een vibrator om dit gebied te stimuleren.

Er rust nog steeds een taboe op anale seks of het betrekken van de anus tijdens de seks, maar het is een gevoelig plekje die je eigenlijk niet over moet slaan. Je hoeft er niet direct een buttplug bij te pakken (al houden we je niet tegen), want er zijn verschillende manieren waarop jij de anus subtiel kunt betrekken tijdens voorspel. Je kunt de anus strelen of likken (rimmen) en eventueel een stapje verder gaan door met je vinger(s) en wat anaal glijmiddel een stukje de anus in te gaan. Of stimuleer de kringspier met een mini vibrator. Check altijd de reactie van je partner!

Gele zones

Het is bijna een orgastisch gevoel als iemand met je haar speelt of een hoofdmassage geeft, er komen namelijk verschillende stofjes vrij die je goed laten voelen. Zo kan je het voorspel beginnen onder de douche en elkaars haar wassen om al helemaal in de stemming te komen. Neem dan ook de oren, nek en hals mee. De oren zijn super gevoelig voor fluisterende woorden of hete adem, of stimulatie met je lippen of tong, die je vervolgens af kunt laten dwalen naar de hals. Dit is ook een actieve erogene zone en zijn al gevoelig voor de lichtste aanrakingen!

Dat tepels een erogene zones zijn, komt vast niet als een verrassing! Met de juiste tepelstimulatie kunnen vrouwen opgewonden raken, maar werk hier wel langzaam naar toe. Streel, kus, lik of bijt ze zachtjes en houd altijd een oogje in het zeil voor de reactie, zo kun je rustig aftasten wat fijn is. Ook kun je je spel uitbreiden met bijvoorbeeld tepelklemmen.

Doordat de onderbuik dichtbij de geslachtsdelen zit en de spieren in de buik verbonden zijn aan de bekken, is dit de perfecte plek om te teasen. Dit geldt ook voor de binnenbenen! Kus en streel zachtjes de huid en ga langzaam naar de geslachtsdelen toe om de spanning op te bouwen. En de laatste plek in de gele zone: de billen bevatten veel spier en vet, waardoor het niet alleen dé plek is voor spanken, maar ook voor sensuele massages.

Groene zones

Als afsluiter hebben we de groene zones van het lichaam: de plekjes om voorspel mee te beginnen. Denk aan de schouders, (onder)rug, armen en voeten die je zacht kunt strelen of masseren en vervolgens je partner helemaal mee in de mood kunt brengen. Gebruik massage olie of massagekaarsen om de lichaamsdelen op te warmen en laat je partner ontspannen en de wereld om zich heen vergeten. Want na een lange werkdag of -week is dat onmisbaar!

Welke erogene zones zijn jouw favoriet?

1 reactie

  1. Dus eigenlijk zijn de zone’s van de man en vrouw gelijk, alleen het aantal zenuwuiteinden bij de vrouw ligt vele malen hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.784 keer bekeken

Geschreven door

Woehoe, het is Eerste Kerstdag! En dat betekent: de top 2000 is weer van start gegaan! Daar zijn we blij om, want zeg nou zelf, wat zijn de feestdagen zonder de top 2000? Dat is als warme chocolademelk zonder slagroom, als een kerstboom zonder ballen…
2.784 keer bekeken