door NaughtyNick

10 erogene zones die je zeker niet over moet slaan!

20 augustus 2020 door NaughtyNick

Er zijn een heleboel plekjes op ons lichaam die bij aanraking voor opwinding kunnen zorgen. Deze plekjes worden ‘erogene zones’ genoemd. De penis en vagina zijn natuurlijk de bekendste voorbeelden, maar er zijn nog veel meer erogene zones die bij stimulatie jullie vrijpartij behoorlijk kunnen intensiveren. Wij hebben een lijstje gemaakt met plekjes die jij en je partner absoluut niet mogen missen!

10 erogene zones

1. De hoofdhuid

De hoofdhuid zit vol zenuwuiteinden, waardoor het heerlijk voelt wanneer deze wordt aangeraakt. Een goede hoofdmassage kan een hoop los maken bij je partner. Denk maar eens aan een bezoekje bij de kapper, waarbij het vele contact met onze hoofdhuid een ontspannende werking heeft. Door je partner een sensuele hoofdmassage te geven of door hun haar voor hen te wassen, komen de stofjes oxytocine en endorfine vrij. Een uitstekende manier om je partner helemaal in de stemming te krijgen!

“Door je partner een sensuele hoofdmassage te geven of door hun haar voor hen te wassen, komen de stofjes oxytocine en endorfine vrij.”

2. De rug

Een goede rugmassage is niet alleen heerlijk ontspannend maar verhoogt daarnaast ook de intimiteit tussen jou en je partner. Er zijn daarnaast veel verschillende (likbare) massage oliën die de sensatie nog aangenamer en heter maken!

3. Het perineum

Een klein stukje huid, maar het genot is intens. Het perineum ligt tussen de anus en het scrotum of bij vrouwen tussen de anus en de vulva. Rondom het gebied bevinden zich veel zenuwuiteinden, waardoor het voor beide partners aangenaam kan zijn wanneer dit plekje wordt aangeraakt. Vooral voor mannen kan aanraking van het perineum een hoop genot teweegbrengen. De prostaat – de mannelijke G-spot – kan door middel van een goede perineummassage namelijk ook gestimuleerd worden.

4. De ballen

De ballen krijgen niet de aandacht die ze verdienen! De balzak bevat veel zenuwuiteinden en is erg gevoelig voor aanraking. Probeer daarom de kroonjuwelen van je partner te masseren of ze voorzichtig te kussen of te likken tijdens het voorspel. Je partner zal het geweldig vinden!

5. De buik

De buik is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een erogene zone, maar toch is het een plek die velen van ons in vervoering kan brengen. De buik bevindt zich dicht bij de geslachtsdelen, waardoor het een ideale plek is om tijdens het voorspel mee te nemen. Kus en streel de buik van je liefje en beweeg langzaam naar beneden om de spanning op te bouwen.

“De buik bevindt zich dicht bij de geslachtsdelen, waardoor het een ideale plek is om tijdens het voorspel mee te nemen.”

6. De borst

Ook wanneer je geen borsten hebt, kan aanraking van de tepels nog steeds erg plezierig zijn. Langzaam kussen of zachtjes met je nagels over de borst van je geliefde bewegen zijn geweldige manieren om elkaar in vervoering te brengen. Daarnaast kan je de tepels ook stimuleren door middel van een vinger vibrator of lichtjes pijnigen met een setje tepelklemmen!

7. Binnenkant van de dijen

De binnenkant van je dijen zijn gevoelig voor aanraking en een perfecte plek om aan te raken tijdens het voorspel. Omdat ze zo dicht bij de geslachtsdelen liggen kan het strelen of zoenen van de dijen helpen om de spanning mee op te bouwen voorafgaand aan orale seks.

8. De oren

De oren kunnen op meerdere manieren voor opwinding zorgen.  Je kunt ondeugende woordjes in het oor van je liefje fluisteren, maar veel mensen vinden het ook opwindend wanneer je voorzichtig over de oren streelt, deze likt of er voorzichtig in bijt.

9. De voeten

Sommige mensen vinden het geweldig om de voeten te betrekken in hun seksleven, terwijl anderen het juist een enorme turn-off kunnen vinden. Met beide voorkeuren is niet veel mis. Heeft jouw partner er geen problemen mee wanneer jij haar voeten aanraakt? Geef hem of haar dan een ontspannende voetmassage en kijk wat de avond verder in petto heeft!

10. De hersenen

De hersenen zijn misschien wel onze belangrijkste erogene zone. We gebruiken het om te fantaseren en verlangen te creëren. Zonder onze hersenen zouden we helemaal niet opgewonden worden van het zien van sexy lingerie of activiteiten als sexting, rollenspellen en dirty talk.

Bekijk ook:


Wat is jouw favoriete erogene zone? Deel het met ons in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid