It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

1.787 keer bekeken

Capnolagnie: seksueel opgewonden worden van roken

24 april 2020,

geschreven door

In de rubriek ‘Fetish Friday’ behandelen we iedere vrijdag de meest uiteenlopende en bijzondere seksuele voorkeuren. Voor alles wat jij je maar kan bedenken, is er wel een fetisj. Deze week lichten wij de fetisj capnolagnie uit. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder!

capnolagnie:
zelfst.naamw. (v)

Seksuele opwinding ervaren bij roken.

Capnolagnie wordt ook wel de ‘smoking fetish’ genoemd. Oftewel: seksuele opwinding dat ontstaat bij de handeling van het roken van sigaretten, sigaren, pijpen of andere rookbare objecten. In de meeste gevallen ervaart iemand seksuele opwinding als deze persoon iemand observeert die rookt. In sommige gevallen komt het voor dat de ervaren wordt vergaard als de persoon zelf rookt.

De betekenis die de fetisjist eraan geeft, kan ook per persoon weer verschillen. Zo vinden sommigen het vooral erotiserend om een sensuele vrouw te zien met een sigaret tussen haar lippen. Anderen vinden het provocerende randje juist opwindend, omdat roken doorgaans gezien wordt als iets ‘rebels’. Daarnaast kunnen capnolagnisten mogelijk een associatie zien tussen roken en seks: bij beide handelingen treden er vergelijkbare fysiologische reacties op. Denk hierbij aan het wijder worden van de pupillen, zuchten van verlichting en het stijf worden van de tepels.

Heb of ken jij een fetisj die tijdens Fetish Friday uitgelicht moet worden? Laat het ons weten in de reacties!

6 reacties

  1. Ik vind het bij somigge vrouwen heel erg aan trekelijk en opwindend als zei een sigaret roken.en bij andere vrouwen dan weer niet. Ik schaam mij er heel erg voor. Ik heb wel een paar keer het lef gehad om er over te praten. Maar het was moeilijk.

  2. op school rookte er een meisje waarvan ik kriebels kreeg… als ze rook en bij me zat voelde ik me opwindend… dus het kan wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.292 keer bekeken

Geschreven door

Wanneer je als vrouw open bent over je seksualiteit en er niet altijd een monogame leefstijl op nahoudt, wordt je al gauw als slet afgeschilderd. Een beetje jammer natuurlijk, omdat je als vrouw vandaag de dag zelf de keuze hebt hoe jij je seksueel u…
1.292 keer bekeken