door seksuoloog Talitha

How to… ballen stimulatie op verschillende manieren

10 oktober 2018   4.873

Seksuele bevrediging staat bij de man vooral in het teken van het stimuleren van de penis. Maar de balzak (scrotum) waar de ballen zich in bevinden, mogen zeker niet vergeten worden. Lees hier alles dat je moet weten over hoe je het best aan ballen stimulatie kan doen.

De balzak en de ballen

testikels

De balzak – of scrotum – zit achter de penis en is een zak waarin de twee teelballen (testikel) met bijbehorende bijballen (epididymis) zich bevinden. Dit is een belangrijk onderdeel van het mannelijk voortplantingsorgaan, omdat in de teelballen de zaadproductie plaatsvindt. De opslag van zaadcellen vindt plaats in de bijballen.

Bij de meeste mannen hangt de ene teelbal vaak wat lager dan de andere teelbal. Daarnaast is het duidelijk dat de ballen buiten het lichaam in de balzak hangen. De ideale temperatuur in de balzak is namelijk 2 à 3 °Celsius koeler dan de normale lichaamstemperatuur. Deze koelere temperatuur is namelijk nodig voor een goede zaadproductie.

“De balzak is een belangrijke erogene zone, dankzij de vele zenuwuiteinden. Perfect voor seksuele stimulatie!”

De balzak als erogene zone

De balzak bevat ontzettend veel zenuwuiteinden. Logisch dat een flinke klap of trap in het scrotum behoorlijk pijnlijk is. Maar het scrotum is niet alleen gevoelig voor pijn. Het is ook een perfecte erogene zone dat gevoelig is voor seksuele aanrakingen. Om die reden kan het heel nuttig zijn om de ballen tijdens seksuele stimulatie erbij te betrekken.

Verschillende manieren van ballen stimulatie

Ballen stimuleren tijdens orale seks

Veel mannen kunnen het waarderen als een vrouw (of mannelijke partner) de ballen niet vergeet tijdens de orale seks. Als partner kan je de ballen vasthouden tijdens het pijpen, maar je kan de ballen ook kussen of likken. Een andere manier van ballen stimulatie is door een bal in de mond te nemen en er aan te zuigen.

Het succes van een ballen massage

Een ballen massage vindt zijn oorsprong in Thailand, waar men spreekt van Jap Kasai. Dit is een massagetechniek dat betrekking heeft op het scrotum, de ballen en het perineum. Deze zone is zeer gevoelig voor erotische prikkelingen, waardoor de ballen absoluut de moeite waard zijn om mee te nemen tijdens het aftrekken.

Tips voor het masseren van de ballen (voor de partner)

  • Smeer het scrotum in met massage olie, zodat de wrijving soepel verloopt.
  • Masseer het gebied rondom de balzak en plaats vervolgens de duimen tussen de twee testikels in. Druk zachtjes in de balzak.
  • Masseer de balzak en neem in iedere hand één bal.
  • Speel met snelheid, druk en de grootte van het gebied dat je masseert.

De ballen stimuleren met een seksspeeltje

De ballen kunnen ook extra gestimuleerd worden met een seksspeeltje. Er zijn verschillende speeltjes te gebruiken voor ballen stimulatie.

Cockring met vibrerende bullet

Een cockring – of penisring – is in eerste instantie bedoeld om het bloed in de zwellichamen van de penis te houden, zodat deze langdurig stijf blijft. Een vibrerende bullet aan de penisring zorgt voor extra clitoris stimulatie tijdens de seks. Maar de vibrerende cockring kan ook zo gedragen worden, dat het vibrerende gedeelte tegen het scrotum ligt. De vibraties zullen dan de balzak extra stimuleren.

Mini vibrator of wand vibrator

Het is ook mogelijk om rechtstreeks de balzak te stimuleren door middel van een vibrator. De meeste geschikte vibrators zijn de mini vibrator en een wand vibrator, die normaal gesproken perfect te gebruiken zijn voor het stimuleren van de clitoris. Plaats de vibrator tegen de balzak aan en experimenteer met de trillingen.

Let op! Een wand vibrator staat bekend om zijn krachtige vibraties. Mogelijk zijn de trillingen te krachtig voor ballen stimulatie. Een mini vibratie biedt uitkomst.

De Lelo Ora 2

Aan de ballen likken of zuigen is een veelvoorkomende manier om tijdens orale seks de ballen te stimuleren. Een unieke manier om deze soort stimulatie na te bootsen, is door gebruik te maken van de Lelo Ora 2. Dit luze speeltje is voorzien van een roterende bal, die voor de stimulatie zorgt. Simpel gezegd kan de roterende bal vergeleken worden met een draaiende tong. Het speeltje is daarnaast voorzien van SenseTouch technologie. Dit betekent dat het reageert op beweging met de hand of arm, waardoor verschillende stimulaties en snelheden mogelijk zijn.

Vibrerende penis sleeve

Een penis sleeve is een hulpmiddel dat om de penis kan worden geschoven. Zo’n sleeve kan de penis verlengen, verdikken of extra stimuleren. Vibrerende sleeves zorgen voor extra penis stimulatie. Sommige sleeves zijn echter voorzien van een extra vibrerende bullet. Net als bij de vibrerende cockring, kan deze bullet de clitoris stimuleren. Wanneer de sleeve andersom wordt gedragen, leent het zich perfect voor ballen stimulatie.

Op welke manier zou jij graag aan ballen stimulatie doen?

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid