Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.225 keer bekeken

Waarom is een trap in de ballen zo pijnlijk?!

13 augustus 2023,

geschreven door

Misschien ben je weleens in je kruis geraakt tijdens het sporten, of ben je zelfs per ongeluk op je ballen gaan zitten. Dan heb je je ongetwijfeld afgevraagd: waarom overkomt mij dit? Maar ook: waarom zijn mijn ballen zo gevoelig? Dát gaan we uitleggen! Plus, we behandelen de eeuwenoude vraag: wat doet meer pijn, bevallen of een trap in de ballen?

Waarom zijn testikels zo gevoelig?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel! Er komen namelijk talloze zenuwuiteinden samen in de balzak. Enerzijds kun je hierdoor genieten van een hoop plezier wanneer je ballen op de juiste manier worden gestimuleerd, anderzijds doet een klap in de ballen ook ontzettend veel pijn.

Daarbij komt dat als de testikels goed worden geraakt, je buikvlies ook al gauw de pineut is. Dit komt doordat de teelballen ontstaan in de buik en pas later naar beneden zakken, langs een streng vol zenuwen en bloedvaten. Wat een feestje, nietwaar?

‘Niet zo gek dus, dat je als een zak aardappelen in elkaar zakt als je een echte notenkraker incasseert.’

Waarom hangen de ballen buiten het lichaam?

Hoewel het misschien aanvoelt als een gemene grap van Moeder Natuur, is er toch echt een goede reden dat je ballen buitenboord hangen! De testikels zijn namelijk waar het sperma wordt aangemaakt. En om dat proces optimaal te laten verlopen, moeten ze koeler blijven dan de normale lichaamstemperatuur.

Hoe zit het dan met blauwe ballen?

Wanneer je na een hoop opwinding niet tot een bevredigend hoogtepunt komt, kun je last krijgen van blue balls. Is er geen zaadlozing en zwakt je erectie af, dan kan er druk op je edele delen blijven staan. Dit zorgt voor extra gevoeligheid, een korte en scherpe of een milde, zeurende pijn.

Wat doet meer pijn, een bevalling of een trap in de ballen?

Heb jij al een antwoord klaarliggen? Oordeel niet te snel, want het is geen simpele vraag om te beantwoorden! Een trap in de ballen en een bevalling zijn twee totaal verschillende ervaringen die allebei behoorlijk wat fysieke schade kunnen aanrichten.

Bevallen is een natuurlijk proces waarbij de voortplantingsorganen flink op de proef worden gesteld. Het is niet voor niets dat bevallen ook wel de meest pijnlijke ervaring wordt genoemd. Denk aan weefselscheuren, samentrekkingen van de baarmoeder en andere complicaties.

‘Naast de lichamelijke gevolgen, mag ook de mentale impact niet worden onderschat…’

Daarentegen kan een klap in de kroonjuwelen onverwachtse en onmiddellijke pijn veroorzaken. Het kan resulteren in zwelling, blauwe plekken of een gescheurd testikel. Onvruchtbaarheid als direct gevolg hiervan is niet onmogelijk, maar gelukkig wel vrij zeldzaam.

In een notendop…

De échte vraag is of je de pijn van een bevalling en de pijn van een trap in de ballen überhaupt kan vergelijken. De pijnintensiteit is afhankelijk van de situatie, maar varieert ook van persoon tot persoon, want pijn is een subjectieve ervaring. Iedereen heeft een andere pijngrens! Dit maakt het vrijwel onmogelijk om het verschil te meten en dus ook om een bevredigend, definitief antwoord te geven.

Hoe kun je de balzak stimuleren?

De balzak is een van de meest erogene zones van de man. Na al die praat over pijn en ongemak mogen we ons ook weleens focussen op het plezieren van de ballen! We delen een aantal tips. Let er natuurlijk vooral op wat jij of je partner het lekkerst vindt.

1. Ballen massage

Je kunt hem verwennen door de ballen vast te houden, te wrijven en/of te strelen. Glijd je vingers onder de balzak door naar het perineum voor extra prikkeling!

2. Orale stimulatie

Een blowjob hoeft zich niet te beperken tot de penis! Ook het kussen, likken of zachtjes zuigen aan de ballen kan ontzettend opwindend voor hem zijn.

3. Sextoys voor de balzak

Uiteraard hebben we ook een wereld aan seksspeeltjes voor de balzak! Denk aan cockrings en wand massagers, ball stretchers en ball splitters.

Op wat voor manier plezier jij de ballen het liefst? Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.562 keer bekeken

Geschreven door

We hebben weer een seksspeeltje gevonden om je wenkbrauwen bij op te halen hoor! Maak kennis met de Jackhammer Jesus dildo, handgemaakt door – religieuze sextoy producent – Divine Interventions. De Jackhammer Jesus heeft een stevige, bolvormige kop …
2.562 keer bekeken
2.326 keer bekeken

Geschreven door

Is jouw man weleens een beetje stout ondeugend? Een boze blik in zijn richting kan al een hoop duidelijk maken, maar met een passende straf leert hij dat vervelende gedrag misschien wel sneller af! Met de Hell’s Bucket Ballstretcher zet jij je vent…
2.326 keer bekeken
613 keer bekeken

Geschreven door

Ben jij wel in voor een grapje en een lolletje? Dan zou een sextoy in thema echt wat voor jou zijn! Vooral een griezelige ring die je om de de basis van je penis kunt aanbrengen. Je kunt een mooie bullet nemen, maar een pompoen of spook is…
613 keer bekeken