door SassySue

Dit zijn de 15 meest voorkomende erogene zones!

11 mei 2021 door SassySue

Waarschijnlijk zijn er verschillende plekjes waar je partner maar naar hoeft te kíjken en je raakt al opgewonden. Het aanraken van deze erogene zones is prettig en zorgt meestal snel voor opwinding. Per persoon verschilt het wat de erogene zones zijn. Dus wat jij heerlijk vindt, haalt voor jouw partner misschien weinig uit. En vice versa natuurlijk! Wij zetten deze erogene zones van top tot teen op een rij.

#1 Haar

Oh, wat is het toch heerlijk wanneer iemand met de handen door jouw haar gaat. Voor veel mensen is dit dan ook een echte erogene zone! Begin je voorspel eens onder de douche, door langzaam de haren van je lover te wassen en de hoofdhuid te masseren.

#2 Oren

Er zijn zó veel sexy dingen die je kan doen met oren. Je oren zijn erg gevoelig, dus denk aan zacht strelen en sabbelen. Maar ook een zucht hete adem kan jouw partner de rillingen bezorgen (niet hard blazen!). Of probeer eens zachtjes te bijten. Vergeet ook je dirty talk niet,  fluister alles wat jij met je partner wil doen eens in zijn oor… Wat je beter niet kan doen, is jouw tong in het oor van je partner steken. Over het algemeen wordt dit niet gewaardeerd.

“Strelen, sabbelen, dirty talk én een zucht hete adem kunnen jouw partner al de positieve rillingen bezorgen.”

#3 Mond, lippen & tong

Inmiddels ben je er vast al achter dat deze plekjes héél erg veel zenuwen bevatten. Daarom voelt het zo fijn om te zoenen met je lover. Naast zoenen kun je deze plekjes ook verwennen door te spelen met warmte en kou. Bijvoorbeeld door met een ijsblokje langs de lippen van je partner te strijken. Of til zoenen naar het volgende niveau door zachtjes te bijten bijvoorbeeld.

#4 Nek en hals

De nek is de perfecte plek om met je voorspel te beginnen. Zoen je partner in zijn of haar nek, waarbij je jouw lippen iets vochtig maakt. Vervolgens dwaal je langzaam af naar beneden… Wat ook prettig kan aanvoelen is het likken van de nek of plagend blazen.

erogene zone

#5 Tepels

Dat vrouwen opgewonden raken wanneer hun tepels gestimuleerd worden, is vast geen verrassing. Begin echter niet meteen bij de tepels, maar werk hier langzaam naar toe. Begin bijvoorbeeld bij de nek om vervolgens de tepels en borsten op te zoeken. De tepels kun je strelen, kussen en likken. Ook kan je voorzichtig op de tepels sabbelen en bijten. Let wel goed op de reactie van je partner, zo kun je aftasten wat je partner het prettigste vindt. Ook voor mannen zijn tepels een gevoelig plekje. Geef tijdens je volgende voorspel de tepels van je partner dus zeker een flinke dosis aandacht!

“Begin bij de nek om vervolgens de tepels en borsten op te zoeken.”

#6 Rug

Hoewel de rug niet bijzonder gevoelig is, kan het wel een fijn plekje zijn om te beginnen met je reis langs de erogene zones van je partner. Begin bijvoorbeeld met een sensuele massage, massage olie is optioneel, maar wel aan te raden. Dit is een fijne manier om een staat van complete ontspanning te bereiken. Wanneer je voelt dat je partner compleet ontspannen is, ga je op weg naar een van de andere plekjes op deze lijst.

#7 (Onder)buik

Vanaf de navel naar beneden vind je veel zenuwuiteindes. Dit stukje buik is dus extra gevoelig voor aanrakingen. Speel hier op in door de huid te bezaaien met kusjes, uitgebreid te strelen of plagend te likken. Vervolgens kun je er voor kiezen om je weg naar beneden te vervolgen, of tease je partner door eerst nog wat meer aandacht te besteden aan andere erogene zones. Door niet meteen voor de prize te gaan, bouw je veel meer spanning op wat vervolgens voor een nóg heftigere climax zal zorgen.

#8 Schouders, armen & vingers

Deze lichaamsdelen zijn, net als de rug, heel erg geschikt om als beginpunt van je voorspel te gebruiken. Door te beginnen met zachte strelingen of een uitgebreide massage, loods je jouw partner naar het gevoel van ultieme ontspanning. Onmisbaar wanneer jij en je partner een druk leven leiden. Stress kan namelijk voor een grote domper op je seksleven zorgen. Wanneer je gestrest bent, is het moeilijker om in the mood te komen.

“Zowel het geven als krijgen van een massage werkt heel therapeutisch en ontspannend.”

Wanneer het lastig is om opgewonden te raken omdat je last hebt van stress, kan een massage uitkomst bieden. Zowel het geven als krijgen van een massage werkt heel therapeutisch en ontspannend. Een perfect startpunt om vervolgens wél opgewonden te raken. Vergeet tijdens de massage en/of het voorspel de schouders, armen en vingers niet. Door deze licht te strelen, kun je jouw partner rillingen over haar/zijn hele lijf bezorgen. Streel bijvoorbeeld zacht de vingertoppen, masseer de schouders en overlaad de armen van je partner met kusjes.

lief koppel

#9 Billen

Streel, lik of masseer ze. Verwen de billen van je partner tijdens het voorspel, om zo nog meer opwinding te veroorzaken. Sommige mensen vinden het ook prettig en opwindend om een tik op hun billen te krijgen. Dat is niet gek, wanneer je bedenkt dat pain and pleasure in bepaalde opzichten helemaal niet zo veel van elkaar verschillen. Hoewel het bij de één voor veel opwinding kan zorgen, is het geen goed idee om je partner uit het niets een pets op de billen te geven. Het zou er namelijk zo maar voor kunnen zorgen dat je partner juist minder zin krijgt van een goedbedoelde tik.

#10 Balzak & Perineum

Het gebied om de penis is eigenlijk één grote erogene zone. Streel dit gebied en besteed extra aandacht aan de balzak en het perineum. Veel mannen vinden het prettig wanneer je de balzak streelt, likt of er zachtjes aan zuigt. Wat je ook kan doen is zachtjes blazen. Let goed op de reactie van je partner, om er achter te komen wat prettig is en wat niet. Ook het perineum is erg gevoelig; dit is het stukje huid tussen de balzak en de anus. Masseer het perineum zachtjes met je vingers. Bouw de spanning op door zo lang mogelijk te wachten tot je zijn penis aanraakt.

#11 Schaamlippen & Venusheuvel

Besteed vóór je aan de slag gaat met haar clitoris of vagina eens wat extra aandacht aan de schaamlippen en de venusheuvel. Zowel de buitenste als binnenste schaamlippen bevatten miljoenen zenuwuiteinden en daardoor zijn ze zéér gevoelig voor aanrakingen. De venusheuvel wordt vaak vergeten, maar is toch echt ook een erogene zone. De venusheuvel is gevoelig voor zowel zachte als wat harde aanrakingen, waardoor dit plekje juist heel geschikt is voor spetterend voorspel!

Het klinkt gek, maar het kan er prettig zijn om aan de venusheuvel te trekken. Doordat deze in verbinding staat met de clitoris en de schaamlippen vinden sommige vrouwen dit een heerlijk gevoel, sommigen ervaren het zelfs als prettiger dan direct contact met de clitoris. De reden dat droogneuken voor veel vrouwen prettig voelt, is door de stimulatie van de venusheuvel. Hoogtijd dus om dit vergeten plekje in jouw routine op te nemen!

“Zowel de buitenste als binnenste schaamlippen bevatten miljoenen zenuwuiteinden en daardoor zijn ze zéér gevoelig voor aanrakingen.”

#12 Anus

Er rust nog steeds een taboe op anale seks of het betrekken van de anus tijdens de seks. Wij snappen het niet, want de anus is juist een ontzettend gevoelig plekje. Natuurlijk hoef je niet meteen met buttplugs in de weer te gaan (hoewel wij je niet tegenhouden!), er zijn verschillende manieren waarop jij de de anus subtiel kan betrekken tijdens het voorspel. Dit kan erg prettig zijn voor zowel mannen als vrouwen en heeft niets met je geaardheid te maken! Streel de anus van je partner, of lik deze (rimmen).

Ga iets verder en ga met je vinger(s) een stukje de anus in. Zorg dan wel voor wat glijmiddel, zodat het extra soepel verloopt. Let ook hier goed op de reactie van je partner, zodat je weet of je verder kan gaan of moet stoppen. Bouw het in elk geval rustig op, waarschijnlijk vind je partner het geen leuke verrassing wanneer jij uit het niets twee vingers in zijn/haar sterretje steekt.
billen

#13 Dijen

De huid aan de binnenkant van de dijen is erg dun, daardoor is deze huid extra gevoelig. Streel hier zachtjes langs of geef een lichte massage. Strijk af en toe ‘per ongeluk’ langs het geslachtsdeel van je partner om voor nog meer spanning te zorgen.

#14 Knieholtes

Het kan aan mij liggen, maar ik vind knieën alles behalve sexy. Ze zijn vaak net te droog en lijken in sommige gevallen net iets te veel op chagrijnige mannetjes. De achterkant van de knie, de knieholte dus, is echter een heel ander verhaal. Dit plekje is vergelijkbaar met de binnenkant van de dij. Doordat deze huid erg dun is, is het een heel gevoelig plekje. Een zachte aanraking van de knieholte zorgt dus voor veel prikkels. Omdat de knieholte een minder intiem plekje is, is deze erg geschikt om in het openbaar alvast wat aandacht te geven.

“Dit plekje is vergelijkbaar met de binnenkant van de dij.”

#15 Voeten

Nee, je hebt niet meteen een voet fetisj wanneer je het prettig vindt om daar aangeraakt te worden. Sterker nog, de meeste mensen vinden dit een heel fijn gevoel. Een voetmassage kan dus heel goed leiden tot een massage met een happy ending. Reden genoeg om de voeten van jouw lief eens goed te verwennen, toch?

Bekijk ook:

Wat zijn jouw favoriete erogene zones? Laat het ons weten in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Dit zijn de 15 meest voorkomende erogene zones!

    • Hallo Loesje, jazeker kan de nek een erogene zone voor jou zijn 🙂 De erogene zones verschillen van persoon tot persoon. Het is bekend dat aanraking bij de nek (of de hals) voor veel mensen opwindend kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid