Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Knutselen met je tong: alles wat je moet weten over de seksuele tongdekkingsreis!

11 oktober 2020,

geschreven door

Naast dat onze tong een van de sterkste spieren in ons lichaam is, zijn ze op de een of andere manier heel erg hot. Er zullen dan ook weinig mensen zijn die niet van een lekker potje tongen houden. Maar wist je dat je de tong ook nog op andere manieren kan gebruiken tijdens wat sexy time? Wij hebben een aantal manieren voor je verzameld om nog creatiever met je tong om te gaan tijdens de seks.

Waarom is het zo belangrijk om je tong in je seksleven te introduceren?

FYI: Je gebruikt je tong waarschijnlijk veel meer dan dat je denkt, wat overigens een goed ding is! Maar wanneer je meer bewust bent van het gebruik van je tong en de sensaties volledig omarmd, zal de hele ‘seks sfeer’ omdraaien. Een goede reden waarom de tong zo’n fijn stimuleer middel is, is omdat de tong een bepaalde textuur heeft die voor een heerlijke gevoel kan zorgen – anders dan wat je handen, lippen of andere lichaamsdelen kunnen bieden. Je kan het een beetje vergelijken met sextoys. De ene dag heb je zin in een zacht siliconen speeltje en de andere dag in een toy met meer structuur.

“Een goede reden waarom de tong zo’n fijn stimuleer middel is, is omdat de tong een bepaalde textuur heeft die voor een heerlijke gevoel kan zorgen.”

Op Tongdekkingsreis

Elke vierkante centimeter van ons lijf kan gestimuleerd worden met onze tong. Toch is het belangrijk dat je eerst met je partner overlegt of er erogene zones zijn waarop jij je zou moeten focussen. Denk bijvoorbeeld aan de nek, sleutelbeen, lippen, binnenkant van de dijen… etc. Bespreek ook of er plekken op het lichaam zijn wat echt een no-go is. Ieder lichaam reageert anders op deze vorm van stimulatie, houd hier rekening mee.

Ter inspiratie hebben wij een lijstje gemaakt met wat je allemaal met je tong kan stimuleren:

 1. Gezicht
 2. Lippen
 3. Nek
 4. Oren
 5. Sleutelbeen
 6. Borst
 7. Tepels
 1. Zijkant van de buik
 2. Bikinilijn
 3. Vingers
 4. Tenen
 5. Anus
 6. Geslachtsdelen

Als je nog wat meer in actie wilt komen zijn de volgende ideeën ook fantastisch om jullie plezier te vergroten:

 • Zuigen aan de vingers
 • Volg de lijnen van de lippen met het puntje van je tong
 • Dirty talk fluisteren in het oor van je partner (Ja! Met praten gebruik je ook je tong 😉 )
 • De omtrek van de oren volgen met het puntje van je tong
 • De tong gebruiken als een wenksignaal, maak bijvoorbeeld een ‘kom hier’ beweging met je tong
 • De billen rondom de anus likken
 • Voedsel likken van verschillende delen van het lichaam
 • De tong gebruiken als penetratie
 • De vulva of perineum zachtjes bevredigen met de tong

Niet de Tango maar de Tongo

Ja, ook je tong kan dansen. Of nouja, dansen is misschien een beetje enthousiast, maar hij kan zich in meer bochten wringen dan dat je in eerste instantie misschien wel denkt. Het ligt een beetje aan het doel van de hele tonguejob hoe je hem wil gebruiken, maar natuurlijk geven wij jullie graag wat inspiratie 🙂

 • Gebruik het puntje van je tong wanneer je de erogene zones om een langzame en sensuele manier wilt stimuleren.
 • Gebruik het midden van de tong om grotere oppervlaktes te stimuleren.
 • Om een beetje te teasen, kan je een S-vorm creëren met het platte gedeelte van je tong. Dit heeft een ‘golvend’ effect.
 • Maak de tong helemaal plat zodat je lange stroken kan likken. Bijvoorbeeld de buik of de benen.
 • Om zuigkracht te creëren gebruik je een licht gekrulde tong.

Goed onthouden!

Zoals we eerder al benoemden, is het belangrijk dat je eerst met je partner overlegt of een natte nek of oor wel zo gewenst is. Sommige mensen vinden dat namelijk helemaal niet prettig. Zorg dus eerst dat je toestemming hebt, voor je begint aan je ’tongjob’. Daarnaast is het ook enorm belangrijk dat je een goede mondhygiëne hebt! Dit is niet alleen fris, het zorgt er ook voor dat de verspreiding van bepaalde bacteriën vermindert. Je kan voor een goede mondhygiëne zorgen door goed je tanden en tong te poetsen en te spoelen met antiseptisch mondwater.

Gebruik jij graag je tong tijdens de seks? Laat het ons weten in de reacties!

2 reacties

  1. Hi Deborah!
   Heel simpel, een kom hier beweging maak je normaal gesproken met je vinger. Deze beweging kan je ook maken met je tong. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.452 keer bekeken

Geschreven door

Het ziet zwart van de deals in onze webshop, want Black Friday is in aantocht! Komend weekend hebben wij de mooiste acties voor jullie klaarstaan en geloof ons, dat staat zeker zwart op wit, eh, roze. Wil je alvast een sneak peek? Wij hebben de beste…
1.452 keer bekeken