Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Singles Week! 4 voordelen van het single leven…

11 november 2021,

geschreven door

Buiten wordt het kouder en de dagen worden korter. De avondschemering laat zich steeds op een vroeger tijdstip zien en her en der zie je op straat al wat glinsteringen van de eerste kerstversieringen. De winter dient zich aan en is vaak hét moment waarop singles gaan twijfelen of ze niet stiekem erg verlangen naar iemand om ’s avonds tegenaan te kruipen…

Vrijgezellig

Als fervent vrijgezel snap ik als geen ander dat er tijdens de koudere maanden regelmatig een verlangen naar boven komt naar een +1. Gelukkig weet ik als ambassadeur van het single zijn toch mijzelf weer te overtuigen van het feit dat er ook genoeg voordelen hangen aan het vrijgezellenbestaan. Ik deel ze graag met je.

#1 Jouw zelfvertrouwen krijgt een enorme boost

In relaties hebben we de neiging om veel meer op onze partner(s) te leunen dan daadwerkelijk nodig is. Wanneer je single bent, moét je wel van je eigen krachten uit gaan. Je wordt als het ware gedwongen om gebruik te maken van je sterke punten en dit kan uiteindelijk resulteren in een confidence boost als je er achter komt dat jij je prima in je eentje kan redden.

“De beste relaties ontstaan wanneer je goed weet wat je behoeften, wensen en waarden zijn. Als je single bent, kun jij je op deze dingen concentreren.”

Uiteindelijk is dit ook weer beter voor eventuele volgende relaties. De beste relaties ontstaan wanneer je goed weet wat je behoeften, wensen en waarden zijn. Als je single bent, kun je je op deze dingen concentreren. Het hebben van dit zelfvertrouwen en zelfbewustzijn zal uiteindelijk van pas komen in al je relaties, niet alleen in romantische.

voordelen single zijn

#2 Je hebt meer ruimte in je hoofd

Hoewel een partner ook een gevoel van rust en thuiskomen kan geven, zijn relaties over het algemeen voor de mentale gezondheid aardig ‘duur’. Intimiteit en partnerschap nemen veel ruimte in daar in onze bovenkamer. Hoewel veel hiervan onbewust gebeurt, is er gewoon minder vermogen tot individueel gericht denken. Denk bijvoorbeeld aan het oneindige zorgen maken over de gezondheid en het geluk van jouw partner of veel te lang nadenken over een kleine ruzie.

#3 Je leert je eigen gezelschap te waarderen

Single zijn hoeft niet per se synoniem te zijn aan eenzaamheid. Experts zeggen zelfs dat je écht leert waarderen om wat alone-time te hebben. Het is enorm bevrijdend om te ontdekken dat je kunt genieten van je eigen gezelschap.

vrijgezel op bank

#4 Je hebt de tijd om jezelf te leren kennen

“Door de relatie ben ik mijzelf een beetje kwijtgeraakt.” Deze uitspraak is jou vast niet onbekend en heb je vast vaker voorbij horen of zien komen. Dat wij het gevoel hebben onszelf kwijt te raken heeft grotendeels te maken met het feit dat we dingen niet meer zelfstandig doen. Personen in relaties lopen het risico ‘zichzelf te verliezen’ omdat zij minder tijd hebben om zich te concentreren op persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je single bent, zijn er veel meer mogelijkheden om in contact te komen met jezelf.

“Als single zijn er veel meer mogelijkheden om in contact te komen met jezelf.”

Psst… in een relatie zitten kent ook genoeg voordelen. Zolang jij gelukkig bent, zijn wij dat ook!
Wat vind jij het grootste voordeel van single zijn? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Hét topje van de vrouwelijke ijsberg is toch wel de clitoris. Een geslachtsorgaan gemaakt voor plezier en als je weet hoe die werkt, dan staan er zoveel hoogtepunten op je te wachten. Maar waar zit de clitoris, hoe stimuleer je haar het beste en wel…
1.623 keer bekeken