NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.002 keer bekeken

Liefde voor een ander begint met zelfliefde!

17 januari 2021,

geschreven door

Liefde voor een ander begint bij jezelf. Hoe kan je van iemand anders houden als je niet weet of je van jezelf houdt? En nog beter, hoe kan jij iemand geven wat jij zelf niet voelt? Ben jij al tijden opzoek naar een partner, maar wil het maar niet lukken? Misschien is de reden wel dat jij niet overtuigd bent van de liefde voor jezelf. Met deze tips zorgen wij ervoor dat jij (nog meer) van jezelf houdt.

Zelfliefde

Het klinkt een beetje zweverig, soft en cliché, maar het is wel waar. We leggen het even duidelijk uit. Het is vaak zo dat wij opzoek gaan naar iets in de hoop dat wij daar gelukkig door worden. “Als ik een goede baan vind, ben ik vast gelukkiger”, “als ik mijn streefgewicht heb bereikt, dan word ik gelukkig”. Zo doen we dat ook in de liefde, “als ik maar iemand vind die van mij houdt, dan ervaar ik liefde”. Maar hoe kan jij liefde van een ander ontvangen als je het niet eens van jezelf ontvangt? In de basis moet jij je helemaal goed voelen. Daar heb je geen andere mensen of dingen voor nodig. Natuurlijk, die maken het wel makkelijker. Maar jij moet ook zonder een partner van jezelf houden. Met deze tips leer jij om meer van jezelf te houden.

“Hoe kan jij liefde van een ander ontvangen als je het niet eens van jezelf ontvangt?”

#1 Benadruk je positieve kanten

Het is heel makkelijk om te focussen op alles wat je niet leuk vind aan jezelf. Maar waarom zou je dat doen? Steek die tijd liever in het waarderen van de dingen die je wel mooi en leuk vindt aan jezelf! Ben je bijvoorbeeld heel gepassioneerd? Kunnen je vrienden altijd bij jou terecht? Misschien heb je wel prachtige ogen of een mooie lach. Soms is het lastig om dit soort dingen over jezelf te zeggen, vraag het dan aan je beste vrienden of familie. Dat is echt niet gek hoor. Vraag wat zij de drie leukste dingen aan jou vinden. Noteer dit en denk er goed over na. Neem het in je op en kijk er het liefst elke dag even naar.

#2 Accepteer je gebreken

Bijna iedereen heeft dingen waar hij of zij niet tevreden mee is. Dat is normaal. Maar je kan twee dingen doen; al je aandacht leggen op het negatieve of simpelweg accepteren en doorgaan.  Aan sommige gebreken kan je wat doen, door bijvoorbeeld gezonder te gaan leven of een lifestyle aanpassing te doen. Maar sommige dingen zijn nou eenmaal zo. Als je het niet kan veranderen zit er niks anders op dan accepteren. Dat wil zeggen; besteed er niet onnodig tijd aan. Wat is, dat is. Klaar. Nu weer focussen op de positieve dingen!

#3 Perfectie bestaat niet

Zeker in de tijd waar we nu in leven is het heel lastig om genoegen te nemen met wat je hebt. Want als je om je heen kijkt (vooral online) lijkt het of iedereen het beter heeft. Die ene collega gaat vier keer per jaar op vakantie, de buurman heeft een geweldige auto en een jongere vrouw, die meid op Instagram reist de hele wereld over en heeft een figuur waar een zandloper nog jaloers op is. Maar jij ziet alleen wat zij willen dat je ziet. Je weet niet wat er echt speelt en geloof ons, ook die levens zijn niet altijd rozengeur en maneschijn. Draai het eens om en kijk wat menen zien als ze jouw leven van een afstand bekijken. Op jouw sociale media deel jij ook alleen de momenten waar je trots op bent en die je graag wil delen toch? Mensen delen de toffe dingen en verbergen de minder leuke dingen.

“Draai het eens om en kijk wat menen zien als ze jouw leven van een afstand bekijken.”

#4 Manage je verwachtingen

Hiermee bedoelen we dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. Het stellen van doelen en het hebben van dromen is heel belangrijk. Maar als je deze niet zo snel behaald als je zou willen moet je niet boos worden op jezelf. En het moet niet voelen als falen, want je doet toch je best? Het gaat om het hele proces en niet alleen om het einddoel. Wees trots op hoe ver je gekomen bent en treur niet om de lange weg die je nog te gaan hebt.

#5 Zorg voor je lichaam en verwen je lijf

Zorgen voor je lichaam kan op heel veel manieren. Om te beginnen met voldoende beweging en gezonde voeding. Maar neem ook eens wat extra tijd voor verzorging; laat je eens masseren, koop fijne crèmes en maak van je verzorging echt een momentje van waardering. Moet je zien wat je lichaam allemaal voor je gedaan heeft! Daar mag je best dankbaar en trots op zijn. Naast trots zijn, mag je je lichaam ook best verwennen. Experimenteer met toys en ontdek wat jij echt lekker vindt en waar jij van houdt.

Hoeveel houd jij van jezelf? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

691 keer bekeken

Geschreven door

In SassySue Talks geeft onze redacteur Sassy Sue jou een kijkje in haar brein. Of dit nu gaat om persoonlijke verhalen en ervaringen of het geven van een ongezouten mening. Afgelopen dinsdag vertelde Sue over haar struggles over seksualiteit en de we…
691 keer bekeken