door CheekyCharly

Het is Internationale Vrouwendag, dus ladies: verwen jezelf!

8 maart 2022 door CheekyCharly

Wat kan je op Internationale Vrouwendag nou beter doen dan vrouwen in het zonnetje zetten? Nou, vrij weinig. Daarom delen wij in dit artikel redenen waarom je extra aandacht verdient en manieren om jezelf optimaal te verwennen op deze Internationale Vrouwendag.

Maar, wat is Internationale Vrouwendag precies?

International Women’s Day bestaat al sinds begin 1900. Toen startten 15.000 vrouwen in New York hun demonstratie voor stemrecht, kortere werkdagen en beter loon. Sindsdien groeide de movement van NYC naar heel Amerika, tot het een wereldwijde dag werd!

Op de officiële site van IWD zegt de organisatie: “Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. Maar alleen de strijd aangaan met vrouwen blijkt een utopie en ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed. Wij hebben mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin van het woord. Mannen die, net als wij, gelijkwaardigheid nastreven en dit als uiteindelijk doel hebben.” Dus… mannen, dit artikel is ook voor jullie! Laat je vrouw, vriendin of scharrel weten dat jij haar steunt.

Op de website internationalevrouwendag.nl kan je er van alles over lezen!

Waarom verdienen vrouwen het om verwend te worden?

Nou, ten eerste omdat je er bent. Elke vrouw is anders en we gaan natuurlijk -zeker in dit artikel- niet stereotyperen en zeggen dat vrouwen het verdienen omdat ze kunnen multitasken, zorgzaam zijn en er altijd tiptop verzorgd uitzien. Want dat is helemaal niet zo. We gaan ook niet vertellen waarom vrouwen beter zijn dan mannen, want dat is ook niet het doel. Het doel is namelijk: gelijkheid.

Ten tweede, omdat jij waarschijnlijk wel eens te maken hebt gehad met vervelende, kleinerende opmerkingen omdat je een vrouw bent. Bijvoorbeeld: “Je kan wel goed rijden, voor een vrouw.” Of: “Oh, moet je ongesteld worden ofzo?” “Ben je chagrijnig? Ga dan even shoppen”, of “Laat maar, ik doe dat wel. Dit is een klusje voor een man”. Uhg. Het zijn soms typische kleinerende sneren en soms goedbedoelde, maar zeer ongelukkige opmerkingen.

En ten derde, omdat eigenlijk iedereen het verdient om af en toe in het zonnetje gezet te worden. Je mag jezelf zonder reden schaamteloos verwennen, gewoon lekker omdat je dat wil! Veel vrouwen zetten zichzelf niet op de eerste plaats en voelen zich schuldig als ze tijd aan zichzelf besteden. Dat is zo jammer, want het is zó belangrijk en fijn.

Manieren om jezelf (of je partner) te verwennen op Internationale Vrouwendag (en elke andere dag)

#1 Verwen jezelf met een massage

Ga naar een salon of kijk je partner lief aan. Een professionele massage is natuurlijk vakkundig en heel goed om te ontspannen, maar een massage van je partner heeft eigenlijk onze voorkeur. Waarom? Omdat er bij zo’n massage ook veel liefde komt kijken. Je kan je vaak wat beter ontspannen in de handen van je partner.

Heb je geen partner en heb je geen zin of behoefte aan een professionele massage? No problemo, want jij bent een sterke, onafhankelijke vrouw. Je kan het ook zelf! Ja, het gevoel is wel anders, maar het is heel fijn om jezelf wat tender love and care te geven. Gebruik een lekkere massageolie en geniet van je eigen aanrakingen. Neem je hele lichaam onder handen en geef extra aandacht aan de plekken die voor jou fijn voelen.

#2 Ontdek nieuwe hoogtepunten met seks toys

Als jij onze artikelen leest ben jij hoogstwaarschijnlijk wel bekend met seks toys. Seks toys zijn een verrijking voor je seksleven, maar ze zijn ook gewoon heel chill als jij met zo min mogelijk moeite, zoveel mogelijk wil genieten. Een toy zorgt er voor dat jij lekker ontspannen kan genieten. Zelfliefde gaat over elke vorm van liefde voor jezelf. Dus een romantische of hete solo sekssessie is heerlijk én goed voor de relatie met jezelf!

#3 Doe waar jíj blij van wordt

Doe iets wat je altijd al hebt willen doen. Of dat nou bungeejumpen, pottenbakken, een boek schrijven of een trio is. Doe wat jij wil. Langgekoesterde dromen of wilde fantasieën: niks is te gek. En niet alleen op deze dag, maar wanneer jij wilt. Sommige vrouwen voelen zich bezwaart als ze zichzelf op de eerste plek zetten, maar dat is helemaal niet nodig. Sterker nog, het is zelfs ontzettend aan te raden om jezelf (af en toe) prioriteit te geven. Want alleen als jij helemaal van jezelf houdt en uitgerust, gelukkig en tevreden bent, kan jij er 100% voor anderen zijn.

#4 Steun andere vrouwen

Het is zo jammer dat vrouwen elkaar niet altijd steunen. We zijn zo makkelijk in het uitdragen van jaloezie. Als een vrouw in onze omgeving iets tofs bereikt heeft, zoeken we vaak naar het negatieve. “Oké, ze heeft een miljoenenbedrijf, maar ze heeft geen partner.” “Oh, ze is uitgeroepen tot de mooiste vrouw van Nederland? Hmm… ze heeft wel een grote neus vind ik.” “Wauw, slimste mens van Nederland, cool hoor, maar ze ziet er niet echt stylish uit.”

Waarom doen we dit? Misschien zien we alles te veel als een competitie, als een strijd. Wij willen óók dat succes, die schoonheid, die kennis. We zijn bang dat wanneer andere vrouwen zo succesvol zijn, wij daardoor minder succesvol lijken. Maar dat is gewoonweg onzin. We moeten elke vrouw steunen, want haar succes is jouw succes. Ons succes!

“A flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms.”

Zo bestaat er een mooie quote: “a flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms”. En zo moeten wij vrouwen het ook zien. Het is geen wedstrijd en het succes of de schoonheid van een andere vrouw zegt niks over je eigen succes en schoonheid. Laten we samen bloeien en groeien. En laten we elkaar nooit, maar dan ook echt nooit meer omlaag halen.

Wat ga jij doen deze Internationale Vrouwendag?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid