Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

6.651 keer bekeken

4 redenen waarom mannen van ruige seks en BDSM houden

26 januari 2023,

geschreven door

BDSM is een hot topic en het lijkt alleen maar populairder te worden. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat is er zo aantrekkelijk aan bondage, onderdanig/dominant zijn en het ervaren van pijnprikkels? In dit artikel kijken we specifiek naar waarom sommige mannen zo van ruige seks en/of BDSM houden (uiteraard kunnen deze redenen net zo goed voor vrouwen gelden). 

De liefde voor BDSM

BDSM is ontzettend speels, spannend en eigenlijk nooit écht gevaarlijk. Het wordt al snel geassocieerd met bijvoorbeeld een leer fetisj, ruige seks en veel pijn. Natuurlijk klopt dit deels, maar het is bovenal simpelweg een andere manier om intimiteit en genot te ervaren. Je kan het zo soft of extreem maken als je zelf wilt. Zelfs als je alleen maar handboeien gebruikt, ben je eigenlijk al bezig met BDSM.

Niet alles is dus zoals het stereotype duidelijk probeert te maken. Er zijn geen bepaalde ’type mensen’ die vooral BDSM beoefenen en je kan echt niet aan de buitenkant zien of iemand van ruige seks houdt of niet. Er zijn namelijk honderden redenen te bedenken waarom iemand zich aangetrokken voelt tot BDSM. Je kan voor jezelf vast ook wel een reden bedenken.

1. Het verlangen naar ruige seks

Juist door ietwat ruigere seks kun je de receptoren in de huid een beetje wakker schudden en reageert je lichaam beter op stimulatie. Hierdoor voelt alles intenser aan en beleef je je genot ook heftiger. Het op scherp zetten van de zenuwuiteinden in je huid kun je onder andere voor elkaar krijgen door spanking, het gebruik van een pinwheel of kietelaar, maar ook door plagende aanrakingen op intieme plekken. Hierdoor wordt er endorfine afgegeven en dat staat weer gelijk aan een gelukzalig gevoel! De hoeveelheid endorfine die vrijkomt is verschillend per activiteit en kan personen ook in een roes brengen. Tijdens deze roes worden orgasmes ook intenser ervaren.

Maak altijd afspraken vóórdat je in de touwen hangt.

2. Het vertrouwen

Wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars grenzen is, net als bij alle andere vormen van seksuele activiteit, het allerbelangrijkste element van BDSM. Dit zorgt voor een goede balans tussen de onderdanige en dominante partner. En dit heeft nog een bijkomend voordeel! Het wederzijdse vertrouwen in een extreme setting leidt namelijk tot een zeer intieme ervaring, vaak zelfs nog een stuk intiemer dan bij reguliere of ‘vanilla’ seks. Dit is omdat het de deur naar gebalanceerde, wederzijdse bevrediging wagenwijd openzet. Zorg er daarom voor dat je altijd goede afspraken maakt vóórdat je begint, hou je hier te allen tijde aan en spreek altijd van tevoren een safe word af. Vertrouwen = sexy!

3. Het egoïsme

Als Dom zijnde kan het even helemaal gaan zoals jij het graag wil. Natuurlijk moet je je, zoals eerder genoemd, te allen tijde houden aan de afspraken die van tevoren zijn gemaakt, maar binnen die lijnen mag je egoïstisch zijn en heb jij de volledige controle. In principe ben je een regisseur van een theaterspel, precies zoals jij het graag wilt zien. Klinkt best aantrekkelijk, nietwaar?

4. De macht

Macht is fascinerend en de controle hebben over iemand anders staat centraal als je de Dom bent. Zowel het verkrijgen van als overgeven aan de macht van een ander kan voor velen extreem opwindend zijn. Mannen zijn over het algemeen gesproken machtiger en dominanter dan vrouwen, maar tegenwoordig merk je steeds meer dat man en vrouw dichter naar elkaar toe groeien.

Sommige mensen die in het dagelijks leven een dienende functie hebben, kunnen enorm genieten van een dominante rol in de slaapkamer. Daar tegenover staat dat sommige mensen die in het dagelijks leven de touwtjes in handen hebben, zoals mensen die hooggeplaatste posities bekleden, het ontzettend fijn vinden om alles los te laten en zich volledig over te geven aan een dominante partner in de slaapkamer.

Hoe denk jij over ruige seks of BDSM?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.173 keer bekeken

Geschreven door

In de rubriek We love Weird bespreken we elke week de meest bijzondere seksspeeltjes. Nou, we hebben er weer eentje voor je gevonden hoor! Het volgende seksspeeltje lijkt misschien wel meer op een gamba dan op een vibrator, maar vergis je niet: deze …
1.173 keer bekeken
1.328 keer bekeken

Geschreven door

Stel je eens voor dat je in de ochtend met een glimlach op je gezicht opstaat, in plaats van jezelf uit het bed te trekken op geluid van een luid en irritant alarm. Met de orgasmewekker word je elke ochtend gewerkt door een heerlijk orgasme en begin …
1.328 keer bekeken