door NaughtyNick

De grote BDSM Blog index

19 juni 2023 door NaughtyNick

EasyToys magazine heeft inmiddels al zoveel geschreven over BDSM, dat het tijd werd voor een duidelijk overzicht. Niet geheel onlogisch, aangezien BDSM een breed spectrum aan verschillende activiteiten, relaties en subculturen omvat. Hieronder vind je een overzicht van alle BDSM blogs van de laatste tijd!

BDSM blog index:

BDSM voor beginners

BDSM regels en veiligheid

BDSM-tools

BDSM rollenspellen

How to…

BDSM community

Entertainment

Wat is BDSM? Alles over BDSM blootgelegd!

plaatje1Je hebt de afkorting vast weleens horen vallen, bijvoorbeeld als het ging over het bekende Fifty Shades of Grey. Maar wat betekent BDSM eigenlijk precies en hoe begin je eraan? In dit artikel beantwoorden we de belangrijke vraag: ‘wat is BDSM?’ en vertellen we over de regels, voorkeuren en kinky praktijken die er regelmatig bij komen kijken!

Lees hier de volledige BDSM blog: Wat is BDSM? Alles over BDSM blootgelegd!

Soft BDSM voor beginners: de vanille kant onthuld

plaatje11Van slechts een onderdeel van je seksleven tot levensstijl – BDSM is voor veel mensen een onderdeel van hun leven. Elke dag worden er fantasieën ontdekt, machtsspelletjes in het leven geroepen en seksuele wensen en grenzen (met consent) verlegd. Als jij net begint aan deze reis, laat je dan vooral niet afschrikken door hoe BDSM soms wordt weergegeven, want het doet geen recht aan wat het wél is en kan zijn. In dit artikel hebben we daarom tips voor beginners die de wereld van Soft BDSM willen ontdekken.

Lees hier de volledige BDSM blog: Soft BDSM voor beginners: de vanille kant onthuld

“Beginnen met BDSM, hoe doen wij dat?”

plaatje2Hoe kan je als stelletje beginnen met BDSM? Waar moet je op letten? En welke producten kan je gebruiken? Lees hier het antwoord van seksuoloog Talitha.

Lees hier de volledige BDSM blog: “Beginnen met BDSM, hoe doen wij dat?”

Beginnen met BDSM: Hoe pak je dat aan?

plaatje2Jij en je partner hebben ontdekt dat jullie allebei wel eens fantaseren over bondage en BDSM en jullie zouden daar best eens mee willen experimenteren. Maar het is allemaal nieuw en onbekend, en misschien zelfs een tikje intimiderend, dus waar begin je?

Lees hier de volledige BDSM blog: Beginnen met BDSM: Hoe pak je dat aan?

“Wij willen kinky seks uitproberen. Heb je tips?”

plaatje2Een spannend seksleven staat nooit stil! Het is daarom altijd leuk en verfrissend eens iets nieuws in de slaapkamer te ontdekken of toe te voegen. Veel stellen hebben op den duur wel eens interesse in kinky seks of BDSM. Omdat de wereld van kink enorm breed is, kan je het naar eigen wens invullen zoals jullie dat zelf willen.

Lees hier de volledige BDSM blog: “Wij willen kinky seks uitproberen. Heb je tips?”

“Mijn partner is into BDSM, hoe kom ik hem tegemoet?”

plaatje2De wereld van BDSM is breed, heel breed. Van soft kinky seks tot een meer geavanceerd BDSM-spel voor de ervaren kinkster: er is voor ieder wat wils en de stap om te beginnen met BDSM kan snel en makkelijk gemaakt zijn, zonder je hierbij ongemakkelijk of oncomfortabel te voelen. De rolverdeling tussen de Dominant en de onderdanige staat vaak centraal bij kinky seks, maar ook hierbij geldt dat jullie er naargelang invulling aan kunnen geven.

Lees hier de volledige BDSM blog: “Mijn partner is into BDSM, hoe kom ik hem tegemoet?”

“Mijn partner wil beginnen met BDSM, maar ik niet. Help!”

plaatje2We kunnen ons voorstellen dat je even schrikt als je partner met een seksueel voorstel komt waar je zelf weinig tot geen affectie mee hebt. BDSM is een brede wereld en bestaat uit bijzonder veel activiteiten, handelingen en gradaties. Om te begrijpen waarom jouw partner hier interesse in hebt, zal Talitha je eerst wat uitleggen over BDSM in het algemeen.

Lees hier de volledige BDSM blog: “Mijn partner wil beginnen met BDSM, maar ik niet. Help!”

Lijkt BDSM intimiderend? BDSM voor good guys!

plaatje2Je hebt al een paar spannende dates achter de rug en begint elkaar beter te leren kennen. Jullie belanden bij elkaar in bed. Jullie zoenen, kleden elkaar langzaam uit, zij pakt haar leren zweep… hold up. Ze houdt van BDSM?

Lees hier de volledige BDSM blog: Lijkt BDSM intimiderend? BDSM voor good guys!

Hoe bereid je een BDSM sessie voor?

voorbereidingEr zijn talloze redenen te bedenken waarom jij je met BDSM bezig kan houden. De spanning van het gedomineerd worden, het vervullen van bepaalde fantasieën middels een rollenspel, of iemand juist heel graag willen dienen. Wat de reden ook mag zijn, het is belangrijk om te weten dat er ook enige risico’s aan een BDSM-spel vastkleven.

Lees hier de volledige BDSM blog: Hoe bereid je een BDSM sessie voor?

De wereld van SM – alles dat je moet weten

plaatje3Dankzij de Fifty Shades reeks zijn veel mensen bekend geworden met het fenomeen BDSM. Iemand vastbinden, blinddoeken of slaan met een zweep: het zijn allemaal vormen van kinky seks. BDSM is enorm breed en bestaat uit verschillende rollen, genres en stijlen. In dit artikel leg ik SM uit: de combinatie van Sadisme en Masochisme.

Lees hier de volledige BDSM blog: De wereld van SM – alles dat je moet weten!

Het begrip SM uitgelegd

begrip smIedereen die wel eens een trailer van een Fifty Shades-film voorbij heeft zien komen of de donkere hoekjes van Pornhub heeft verkend, is wel eens in aanraking gekomen met SM. In dit blog nemen we je mee in de wondere wereld van SM en proberen we antwoord te geven op die vraag!

Lees hier de volledige BDSM blog: Waarom vinden sommige mensen het opwindend om een ander pijn te doen? Het begrip SM uitgelegd!

Tips voor de eerste keer BDSM

plaatje4Wil jij, misschien wel na het lezen van de ‘Vijftig tinten’ reeks, ook eens proeven van de opwindende spanning van BDSM? Dan heb je vast een heleboel vragen. Want wat houdt het eigenlijk precies in? Wat heb je nodig voor de eerste keer BDSM? En moet je verder nog ergens op letten? Om je op weg te helpen, hebben we een BDSM blog voor je gemaakt met tips voor de eerste keer BDSM!

Lees hier de volledige BDSM blog: Tips voor de eerste keer BDSM

Wat is een switch in de BDSM wereld?

plaatje5In de BDSM-wereld heb je iemand die dominant is. Deze personen worden Meesteressen of Meesters genoemd. Daarnaast heb je ook iemand die submissive (onderdanig) is. Deze persoon is de slaaf van de Meester(es). Maar er zijn ook uitzonderingen tussen deze twee personen, want er zijn ook personen die een switch worden genoemd. En wat is een switch dan precies?

Lees hier de volledige BDSM blog: Wat is een switch in de BDSM wereld?

Waarom houden mensen van BDSM?

plaatje6Voor heel veel mensen is BDSM fijn omdat ze even aan de werkelijkheid kunnen ontsnappen.  Ze kunnen tijdens BDSM de rol van iemand anders aannemen, iemand die geen verplichtingen heeft. Onderdanige mensen kunnen zich op die manier helemaal overgeven aan iemand waardoor ze als het ware eigenlijk ontspannen. Je zou die mate van ontspanning kunnen vergelijken met een dagje sauna bijvoorbeeld! Voor een dominant iemand kan het juist weer heel prettig zijn om controle te hebben over iemand anders. Die ‘macht’ en verantwoordelijkheid geeft eveneens een goed gevoel.

Lees hier de volledige BDSM blog: Waarom houden mensen van BDSM?

Bondage regels – Hoe houd je het veilig?

plaatje9Een stel tepelklemmen ziet er misschien onschuldig uit, maar als ze langer aangebracht worden dan de aangeraden 20 minuten kunnen ze verkleuring van de tepel, gebarsten haarvaatjes of bloedblaren veroorzaken. Wil je sexy en veilig te werk gaan? Dan zijn er een aantal bondage regels waar jij en je partner je aan moeten houden.

Lees hier de volledige BDSM blog: Bondage regels – Hoe houd je het veilig?

BDSM – Stopwoorden en stoptekens

plaatje10Een stopwoord of stopteken tijdens een BDSM-spel lijkt een onsexy detail. Toch kan een stopwoord of stopteken bij BDSM vervelende of zelfs gevaarlijke situaties voorkomen. Een stopwoord of stopteken wordt door de sub gebruikt om aan te geven dat een bepaalde situatie te pijnlijk of anderszins te oncomfortabel wordt. Een verantwoorde Dominant zal dan ook nooit stopwoorden of stoptekens negeren.

Lees hier de volledige BDSM blog: BDSM – Stopwoorden en stoptekens

Aftercare: wat te doen na een BDSM sessie!

aftercareBDSM is niet iets waar je zomaar even aan begint. Er komt meer bij kijken dan alleen een latex pak aantrekken en je partner vastbinden. Van tevoren dien je afspraken met elkaar te maken over wat wel en niet kan, spreek je een stopwoord af en bespreek je elkaars fantasieën en verwachtingen voorafgaand aan de sessie.

Lees hier de volledige BDSM blog: Aftercare: wat te doen na een BDSM sessie!

Welke producten gebruikt een BDSM’er? – beginners

plaatje12De BDSM-wereld is groot en breed. Dat betekent een enorm scala aan producten die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Om jou een beetje wegwijs te maken, bespreek ik een aantal producten. Zoals ik zei: het zijn er veel. Vandaar dat ik niet alles in één keer bespreek! In dit eerste deel zal ik de producten bespreken die perfect te gebruiken zijn voor een beginnende BDSM-er. Lees gauw verder!

Lees hier de volledige BDSM blog: Welke producten gebruikt een BDSM’er? – beginners

Welke producten gebruikt een BDSM’er? – ervaren gebruikers

plaatje13BDSM-beoefenaars kunnen vele verschillende producten gebruiken voor diverse rollenspellen, genres en doeleinden. Niet alle producten zijn geschikt voor iedere BDSM-er. In deze blog bespreek ik producten die misschien te heftig zijn voor de beginnende gebruiker, maar wel geschikt zijn voor de meer ervaren beoefenaar. Check hier!

Lees hier de volledige BDSM blog: Welke producten gebruikt een BDSM’er? – ervaren gebruiker

7 rollenspel ideeën om samen mee te experimenteren!

plaatje14Als je voor het eerst seks hebt met een nieuwe lover is alles spannend. Een nieuw lichaam, nieuwe energie en nieuwe hoogtepunten. Die energie moet je vasthouden! Een spannend rollenspel is in dat geval een uitstekende optie. Met behulp van een rollenspel kunnen jullie al je schandalige fantasieën en wensen op seksueel gebied in vervulling laten gaan 😉 De leukste rollenspel ideeën en scenario’s hebben we hieronder voor jullie uiteengezet!

Lees hier de volledige BDSM blog: 7 rollenspel ideeën om samen mee te experimenteren!

25 Sexy rollenspel ideëen die je moét proberen

rollenspelHet rollenspel: een makkelijke manier om je seksleven wat spannender te maken. Tijdens een rollenspel kunnen jij en je partner al jullie seksuele fantasieën laten uitkomen. Er zijn oneindig veel ideeën die jullie kunnen uitvoeren: the sky is the limit. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij 25 ideeën voor een sexy rollenspel voor jou op een rijtje gezet!

Lees hier de volledige BDSM blog: 25 Sexy rollenspel ideëen die je moét proberen

De beste soft SM ideeën voor een sexy en kinky ervaring

plaatje15Veel koppels lopen met diep gekoesterde wensen en fantasieën rond. Veel van deze fantasieën hebben te maken met onderwerping en dominantie en kunnen het liefdesleven van jou en je partner een stuk spannender en kinky maken. Wacht er niet langer mee om je wensen op het gebied van BDSM met je partner bespreekbaar te maken! Met de volgende ideeën en tips moet je jouw kinky ervaring tot een goede einde kunnen brengen!

Lees hier de volledige BDSM blog: De beste soft SM ideeën voor een sexy en kinky ervaring

6 populaire BDSM fantasieën uitgelegd!

plaatje16Het hebben van seksuele fantasieën is een normaal onderdeel van seks. In gedachten maak je bepaalde voorstellingen van hoe iets zou kunnen zijn, waardoor je het soms bijna als een soort film voor je kunt zien. Wanneer je merkt dat bepaalde verbeeldingen jou aanspreken, kan dit je doen besluiten het eens uit te proberen.

Lees hier de volledige BDSM blog: 6 populaire BDSM fantasieën uitgelegd!

Fetish Friday: De 10 meest voorkomende fetisjen 👣

plaatje17We hebben ze bijna allemaal: seksuele fantasieën. Van seks in de buitenlucht tot plasseks, fantasieën zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Maar wanneer is jouw fantasie een fetisj en welke fetisjen zijn er allemaal? Wij lichten op Fetisj Friday verschillende fetisjen uit en vandaag zetten wij de meest voorkomende fetisjen voor jou op een rij.

Lees hier de volledige BDSM blog: Fetish Friday: De 10 meest voorkomende fetisjen 👣

De meest kinky BDSM rollenspellen uitgelicht!

kinky_rollenspellenDenk je aan een voorbinddildo, dan denk je vaak aan lesbische seks. Toch is dit handige speeltje echt niet alleen voor lesbische stelletjes! De voorbinddildo is namelijk ook erg populair bij hetero koppels. Maar welke soort strapon ga je gebruiken? En niet onbelangrijk: waar moet je op letten? Lees hier alles dat je moet weten over de voorbinddildo.

Lees hier de volledige BDSM blog: De meest kinky BDSM rollenspellen uitgelicht!

How to… een strapon of voorbinddildo gebruiken

plaatje18Denk je aan een voorbinddildo, dan denk je vaak aan lesbische seks. Toch is dit handige speeltje echt niet alleen voor lesbische koppels. De voorbinddildo is namelijk ook erg populair bij heterostellen. Maar welke soort strapon ga je gebruiken? En niet onbelangrijk: waar moet je op letten? Lees hier alles dat je moet weten over de voorbinddildo.

Lees hier de volledige BDSM blog: How to… een strapon of voorbinddildo gebruiken

How to… een sex schommel gebruiken

sex schommelEen sexschommel is dé koppeltoy om wat meer schwung aan je seksleven te geven en verveling tussen de lakens tegen te gaan. Niet alleen kun je met een sexschommel diverse nieuwe standjes uitproberen, je bereikt gegarandeerd nieuwe hoogtes. 😉 In dit artikel lees je welke schommels er zijn en we laten zien hoe je deze speelse toy kan gebruiken!

Lees hier de volledige BDSM blog: How to… een sex schommel gebruiken

How to… een sm zweep of paddle gebruiken

zweepslagenDaar waar spanken vooral een seksuele handeling in de BDSM-wereld was, is dat anno nu allang niet meer het geval. Af en toe een spannende tik uitdelen, gebeurt bij heel veel koppels. Nu kan je je hand ervoor gebruiken, maar er zijn ook speciale paddles en zwepen voor te krijgen. Wij leggen je in deze blog uit hoe je deze accessoires gebruikt.

Lees hier de volledige BDSM blog: How to… een sm zweep of paddle gebruiken

Eerste hulp bij spanken – dit is wat jij écht moet weten

eerstehulpbijspankingPijn is fijn, toch? Sommige mensen vinden het gevoel enorm opwindend, terwijl anderen er niks van willen weten. Misschien zijn de spanning, de pijn en de attributen wel een fijne toevoeging aan je seksleven. In dit blog lees je alle tips over spanken en hoe je dit verantwoord kunt beoefenen.

Lees hier de volledige BDSM blog: Eerste hulp bij spanken – dit is wat jij écht moet weten

Alles wat je moet weten over spanking en zweepslagen

plaatje20Spanken is allang niet meer een seksuele handeling die alleen voorkomt in de BDSM-wereld. Af en toe een erotisch tikje uitdelen gebeurt bij heel veel koppels: ook zij die niet zoveel met BDSM hebben. Je kan er je hand voor gebruiken, maar er zijn ook speciale ‘paddles’ en zweepjes voor te krijgen. Wil jij alles weten over spanken en zweepslagen? Lees dan gauw verder!

Lees hier de volledige BDSM blog: Alles wat je moet weten over spanking en zweepslagen

Kinky plezier met kaarsvet: Wax Play

plaatje19Heet kaarsvet op je partner laten druppelen kan een hele intense massage of erotische BDSM-ervaring opleveren. De verfijnde hitte en geweldige sensaties van heet kaarsvet kunnen de huid extra gevoelig maken, waardoor je partner sensitiever wordt voor allerlei seksueel plezier. Maar voor je begint aan wax play zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden.

Lees hier de volledige BDSM blog: Kinky plezier met kaarsvet: Wax Play

Bondage technieken voor de slaapkamer uitgelegd

plaatje21Bondage is een onderdeel van BDSM. Het is een erotisch spel dat draait om het beperken van iemands bewegingsvrijheid. Om dit toe te passen in de slaapkamer, kan je gebruik maken van verschillende technieken. Wij leggen uit!

Lees hier de volledige BDSM blog: Bondage technieken voor de slaapkamer uitgelegd

Penisplugs en dilators – Alles wat je moet weten over sounding!

plaatje22Sounding? Heeft dat iets te maken met geluid? Nee! Een opkomende trend in de BDSM-wereld is het inbrengen van een voorwerp in de plasbuis. Het ingebrachte voorwerp wordt een ‘sound’ of ‘urethra plug’ genoemd. Het is eigenlijk een vorm van masturberen, waarbij de plasbuis wordt gepenetreerd met het voorwerp. Hoe ‘sound’ je dan? En wat zijn de Do’s en Dont’s? Wij leggen uit!

Lees hier de volledige BDSM blog: Penisplugs en dilators – Alles wat je moet weten over sounding!

5 sex standjes met handboeien!

plaatje23Handboeien zijn voor velen de eerste introductie op een bondage spel. Heb je al een beetje ervaring met bondage, of ben je op zoek naar tips om van start te gaan? In deze blog lees je 5 manieren om handboeien in de slaapkamer te gebruiken!

Lees hier de volledige BDSM blog: 5 sex standjes met handboeien!

How to… een kuisheidsgordel gebruiken

kuisheidsgordelOnder kuisheid – of chastity – verstaan we ‘seksuele onthouding’. In de BDSM wordt chastity gebruikt om de onderdanige partner (sub) te onthouden van seksuele stimulatie, het krijgen van een erectie of orgasme. En wist je dat je verschillende speeltjes kan gebruiken om jezelf of partner te onthouden van seks? Lees in dit blogartikel alles over de kuisheidsgordel en peniskooi!

Lees hier de volledige BDSM blog: How to… een kuisheidsgordel gebruiken

Shibari – Japanse bondage voor beginners

shibariZijn jij en je partner al bekend met Japanse bondage? Al eeuwen beoefenen ze het in Japan: Shibari. Het is een gedetailleerdere en preciezere vorm van bondage. Bij Shibari ligt de nadruk op het maken van complexe patronen, die als een ware kunstvorm worden beschouwd. In deze blog vertellen wij je alles over deze Japanse kunstvorm!

Lees hier de volledige BDSM blog: Shibari – Japanse bondage voor beginners

Bezoek je eerste BDSM Munch!

bdsmmunchVeel mensen met interesse in BDSM hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Hoe weet je of je iets goed uitvoert? Hoe vindt je een play partner? Met wie kan je jouw interesse in BDSM delen? Online gaan is natuurlijk altijd een optie, maar als je iets lokaal zoekt moet je een BDSM Munch proberen. Wat een munch is? Daarover ga ik je alles vertellen!

Lees hier de volledige BDSM blog: Bezoek je eerste BDSM Munch!

Bezoek je eerste BDSM play party

playpartyJe hart klopt sneller in je keel bij het idee. Het attenderen van je eerste BDSM play party. Maar wat is dat nou eigenlijk? Is dat niet gewoon een gigantische orgie? Vandaag vertel ik je alles wat je moet weten, zodat ook jij dit bijzondere evenement met plezier kunt bezoeken!

Lees hier de volledige BDSM blog: Bezoek je eerste BDSM play party

BDSM films voor het grote publiek die je moet kijken!

plaatje7Ben jij nieuwsgierig naar BDSM? Begin dan bij deze BDSM films voor het grote publiek om meer over dit spannende onderwerp te leren. Dit zijn de erotische films (belangrijk: geen porno!) die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Lees hier de volledige BDSM blog: BDSM films voor het grote publiek die je moet kijken!

De beste SM- en bondage-boeken om te lezen na Fifty Shades

plaatje8Dankzij auteur E.L. James maakt de wereld kennis met erotiek, steamy seks en BDSM. In de boekenreeks Vijftig Tinten (Fifty Shades) ontmoet je de naïeve Anastacia Steele en de dominant Christian Grey. Je leest hoe zij zich laat vastbinden en folteren, hoe hij haar beveelt om klaar te komen en hoe ze er beiden van genieten. Vanuit het niets lezen vrouwen wereldwijd over alles behalve vanilleseks.

Lees hier de volledige BDSM blog: De beste SM- en bondage-boeken om te lezen na Fifty Shades

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid