door NaughtyNick

BDSM voorbereiden? 5 tips voor je BDSM sessie!

22 juli 2023 door NaughtyNick

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom jij je met BDSM bezig kan houden. De spanning van het gedomineerd worden, het vervullen van bepaalde fantasieën middels een rollenspel, of iemand juist heel graag willen dienen. Wat de reden ook mag zijn, het is belangrijk om te weten dat er ook enige risico’s aan een BDSM-sessie vastkleven. Lichamelijk, maar bijvoorbeeld ook mentaal en emotioneel kan BDSM behoorlijk inspannend zijn. Met de volgende 5 tips kun jij je op BDSM voorbereiden!

Dit moet je weten voor een BDSM sessie

1. Blijf in beweging

Het moeten onderbreken van een BDSM sessie door kramp kan behoorlijk vervelend zijn. Spierproblemen of problemen met de gewrichten kunnen worden voorkomen door van tevoren de nodige rek- en strekoefeningen te doen. Wanneer je bijvoorbeeld voor langere tijd bent vastgebonden, komt er veel spanning op het lichaam te staan en is er een grotere kans dat je een kwetsuur oploopt.

Door alle spiergroepen, de nek, de rug en de borst te strekken kun je jezelf op BDSM voorbereiden. Richt je op de gebieden die de meeste problemen opleveren zonder ze te overwerken. Je wilt natuurlijk geen spierpijn van het rekken en strekken hebben. Yoga werkt bijvoorbeeld heel goed!

Wanneer je bijvoorbeeld voor langere tijd bent vastgebonden, komt er veel spanning op het lichaam te staan en is er een grotere kans dat je een kwetsuur oploopt.

2. Drink voldoende

Zorg dat je van tevoren voldoende vocht hebt ingenomen. Een gehydrateerd lichaam telt voor twee! Heb je ooit na een BDSM sessie zoveel last gehad dat je amper nog kon lopen? Dan is de kans groot dat je te weinig vocht hebt ingenomen.

Te weinig vocht kan leiden tot tot een droge mond, een verlaagde bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, spiervermoeidheid en meer. In combinatie met BDSM kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn.

Door al twee dagen van te voren te beginnen met het aanvullen van vocht, kun je je op BDSM voorbereiden. Vermijd ten slotte cafeïne- en suikerhoudende dranken, deze drogen je lichaam juist verder uit.

3. Let op je voeding

Een goede BDSM sessie kan behoorlijk wat energie kosten. Zorg daarom dat je van tevoren goed gegeten hebt. Van het eten van vezels en eiwitten krijg je veel energie. Probeer suikers te vermijden!

Door het eten van suiker stijgt ook je bloedsuikerspiegel, waardoor je lichaam begint met het aanmaken van insuline. De energiepiek die je krijgt van suiker is echter weer snel voorbij, waardoor je juist sneller moe wordt. Ga dus eerder voor een gezonde maaltijd, rijk aan vezels en eiwitten.

4. Probeer mindfulness

Heb je een drukke dag gehad of is er iets anders wat frustraties bij je opwekt? Stress is een spanning die je wilt vermijden voordat je begint met een BDSM sessie. Een handige en relatief simpele manier om van je stress af te komen is mindfulness.

Mindfulness helpt je bewuster te worden van je gevoelens en ervaringen en laat je nog meer ‘in het moment’ leven.  Door ermee te blijven oefenen kun je je op BDSM voorbereiden. Je zult merken dat het een hele fijne toevoeging aan je spel kan zijn!

Mindfulness helpt je bewuster te worden van je gevoelens en ervaringen en laat je nog meer ‘in het moment’ leven.

Andere vormen van ontspanning

Natuurlijk zijn er ook andere dingen te bedenken waarmee je zonder stress en spanning in je lichaam aan het spel kunt deelnemen. Wat die dingen zijn, is per persoon verschillend. De één drinkt graag een drankje (natuurlijk moet je niet gaan zuipen) om tot rust te komen, maar je favoriete serie opzetten kan net zo goed helpen.

bdsm

5. Aftercare

Alvast de benodigdheden voor aftercare in huis halen, is ook een goede manier van BDSM voorbereiden. Aftercare is, simpel gezegd, de nodige tijd, ruimte en letterlijk: zorg die jij en je partner nodig hebben om na het spelen te herstellen en ook om elkaars emotionele en fysieke behoeften te zien.

Bepaalde rollenspellen en kinky activiteiten kunnen zowel fysiek als psychologisch belastend zijn. Aftercare is een goede manier om te ontspannen en terug naar de realiteit te komen.

Bepaalde rollenspellen en kinky activiteiten kunnen zowel fysiek als psychologisch belastend zijn

Fysiek

Nazorg kan zowel fysiek en emotioneel zijn. Fysieke nazorg omvat bijvoorbeeld het verwijderen van bepaalde BDSM attributen, het op krachten laten komen van je partner door hem of haar wat eten en drinken aan te bieden.

Veel mensen krijgen ontzettende honger van alle endorfines die tijdens een BDSM sessie vrijkomen. Door die toename aan endorfines kan je partner het na afloop soms ook koud krijgen. Een dekentje of warme kleding bij de hand hebben kan daarom wenselijk zijn.

Het geven van een ontspannende massage kan het lichaam ook weer tot rust brengen. Om blauwe plekken en eventuele zwellingen tegen te gaan is een koelkompres of een ontsmettend doekje ook een must have. De benodigdheden zijn afhankelijk van welk type spel jullie spelen.

Emotioneel

Emotionele nazorg omvat het bespreken van jullie spel. Wat vonden jullie er beide van, wat ging er goed en wat ging er slecht? Was het wat je ervan had verwacht? Ook kunnen jullie kijken wat er de volgende keer anders of beter kan!

Hoe bereiden jullie je BDSM sessie voor? Hebben jullie iets wat niet in deze blog staat? Laat het ons weten in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid