Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

5.168 keer bekeken

BDSM aftercare: wat te doen na een BDSM sessie!

5 augustus 2023,

geschreven door

Voor een BDSM sessie bespreek je elkaars fantasieën en verwachtingen, maak je afspraken met elkaar en spreek je een stopwoord af. Maar wist je dat er ook verschillende dingen zijn waar je rekening mee moet houden ná een kinky rollenspel? In dit artikel vertellen we alles over BDSM aftercare!

Wat is BDSM aftercare?

BDSM aftercare is, om simpel te zeggen, de tijd die jij en je partner nodig hebben om te herstellen en elkaars fysieke en emotionele behoeften te voorzien. Bepaalde typen rollenspellen kunnen namelijk zowel fysiek als psychologisch behoorlijk inspannend zijn.

Aftercare (letterlijk: ‘nazorg’) is bedoeld om tot rust te komen en terug naar de realiteit te keren.

Waarom is BDSM aftercare nodig?

Mentale stressfactoren

Onze fantasieën niet altijd hoeven overeen te komen met hoe we ons gedragen in het dagelijks leven. Hoewel we in de slaapkamer misschien willen dat onze partner zich dominant gedraagt en ons af en toe een passende straf geeft, betekent dat natuurlijk niet dat we ook zo behandeld willen worden in de relatie!

Sub drop & dom drop

Een plots gevoel van leegte dat je kunt ervaren staat ook wel bekend als een ‘Dom drop’ of een ‘sub drop’. Het wordt een drop genoemd (letterlijk: ‘val’) omdat duistere gevoelens en gedachten je heel plots en onverwachts kunnen overvallen.

Daarom zijn een goede voor- en nazorg zo belangrijk bij BDSM. Niet alleen de eerste keer, maar eigenlijk altijd. Het zorgt dat jullie beiden uit je rol kunnen stappen, je lekker kunnen voelen en en terug kunnen keren naar het ‘normale’ leven.

Lichamelijke stressfactoren

Ook fysiek kan een BDSM sessie veel van je vragen. Veel mensen vergelijken het gevoel na een sessie met sensaties die voelbaar zijn na een intense sportsessie.

De hoeveelheid endorfine die weer begint af te nemen, in combinatie met fysieke inspanningen, kunnen je een zwak en vermoeid gevoel geven. Daarnaast kan je als sub wat uitgedroogd zijn, afhankelijk van de intensiteit jullie spel. Let dus goed op je voeding en water-intake.

De lichaamstemperatuur kan daarnaast lager komen te liggen en er kan sprake zijn van stijfheid of een tintelend gevoel op bepaalde plekken van het lichaam. Vaak is dit te wijten aan een verminderde bloedtoevoer in de ledematen, door het bondagespel. Met genoeg rust en eventueel een stevige massage kan de bloedtoevoer weer herstellen!

Verschillende soorten BDSM aftercare

Nazorg kan over het algemeen in twee categorieën worden ingedeeld: fysiek en emotioneel.

Fysieke nazorg

Onder fysieke BDSM aftercare valt bijvoorbeeld het verwijderen van eventuele attributen zoals hoofdsteunen of blinddoeken, de partner voorzien van eten en drinken (een stabiele bloedsuikerspiegel is iets om op te letten), of het verstrekken van een deken of warme kleding.

Gelukkig kunnen lichaamsdelen die het zwaar te verduren hebben gehad tijdens de sessie, door je partner gemasseerd worden. Ook een verwarmende massageolie kan zowel de spieren als de huid verzachten en geeft jullie tegelijkertijd een intiem en ontspannend moment samen.

Emotionele nazorg

Bij emotionele BDSM aftercare staat het bespreken wat goed en wat er minder goed ging centraal, zodat daar de volgende sessie rekening mee gehouden kan worden.

Het is verstandig dit gesprek een aantal dagen na jullie sessie houden, zodat jullie beter kunnen evalueren welke gevoelens je hebt overgehouden aan de laatste keer. Zo kunnen jullie bepalen hoe jullie volgende sessie kan worden vormgegeven.

Natuurlijk zijn er aanvullende manieren om te ontstressen en ontspannen; bijvoorbeeld door te genieten van een hete kop thee, door je favoriete serie te kijken, of simpelweg door een wandeling te nemen. Wat voor jou het prettigst werkt ontdek je zelf.

Last, but not least…

We willen benadrukken dat stress en vermoeidheid heel onverwachts kunnen optreden. Soms nog voordat je begint en soms juist lang na je laatste kinky rollenspel. Negeer deze gevoelens niet en zorg goed voor jezelf!

Ten slotte is het belangrijk om te beseffen dat zowel een sub als een Dom kan kampen met emotionele uitputting, lastige resterende gevoelens en gedachten. Wees altijd voorzichtig, let goed op elkaar en gun elkaar de nodige ruimte om te herstellen. Niet alleen voor, maar ook na een BDSM sessie.

Heb jij bepaalde BDSM aftercare rituelen die niet in deze blog voorkomen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

215 keer bekeken

Geschreven door

Oktober staat bekend als borstkankermaand. Borstkanker awareness, support voor mensen die met de ziekte leven en geld inzamelen voor onderzoek zijn belangrijke thema’s tijdens deze maand. We vertellen je in dit blog over het belang van het checken va…
215 keer bekeken