Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Relax! Probeer yoga voor een beter seksleven ‍♀️

26 juni 2023,

geschreven door

,Seks is een belangrijk onderdeel in ons leven, dus het is niet heel gek dat veel mensen stress, spanning en prestatiedruk ervaren. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je meer ontspannen bent? In dit artikel lees je meer over de positieve effecten van ontspanning! Wist je bijvoorbeeld dat yoga voor een beter seksleven kan zorgen?

Relax, take it easy!

Wat zijn de voordelen als jij ontspannen jouw sekssessie in gaat? Dat gaan we je natuurlijk vertellen! Als jij ontspannen bent, is het een stuk makkelijker om opgewonden te raken, omdat de doorbloeding van je lichaam een stuk beter is. Zo kan het bloed jouw geslachtsorganen beter bereiken en dit zorgt voor meer opwinding én gevoeligheid.

Het heeft niet alleen fysieke voordelen, maar ook mentale voordelen. Ontspanning zorgt er namelijk voor dat jij je sneller en beter kunt overgeven aan genot. Jij en je partner kunnen compleet in elkaar opgaan en de wereld om jullie heen vergeten.

Over je partner gesproken: De connectie die jullie leggen bij ontspannen seks? Ongehoord! Het zijn niet alleen jullie lichamen die magie creëren, maar ook jullie geesten. Je staat meer open voor een emotionele connectie én kunt beter je wensen, grenzen en verlangens communiceren.

Gevolgen van (te) veel stress

Met een beetje stress hier en daar is niks mis. Integendeel zelfs! Als jij een gezonde dosis stress hebt, werkt dit bevorderend op je prestaties en sociale vaardigheden. Dit is helaas wel anders als je voor een langere tijd heel veel stress ervaart, want dan piekt het stresshormoon cortisol continu. Hierdoor voel je je meer opgejaagd, uitgeput of opgebrand. Het wordt dan ook ineens een stuk moeilijker om je volledig te geven in je relatie of tijdens seks.

Te veel stress kan ervoor zorgen dat je je maar moeilijk kunt ontspannen voor seksueel plezier. Het is eigenlijk vaak té veel. Door de verhoogde cortisol zijn je hormonen uit balans en word je een stuk minder gevoelig voor de gelukshormonen die vrijkomen tijdens opwinding en je orgasme. Zo wordt seks minder bevredigend en daalt je verlangen en libido behoorlijk.

yoga voor een beter seksleven

Hoe zorgt yoga voor een beter seksleven?

Dan vraag je je misschien af: Hoe past yoga precies in het plaatje van meer ontspanning en minder stress? Tijdens yoga train je je lichaam niet alleen om flexibeler te worden, maar er hangt ook een stukje ademhaling en mindfulness aan vast. Yoga kan jou leren een stuk rustiger te worden door van inspanning, ontspanning te maken.

Yoga voor betere seks!

Waar denk jij aan tijdens seks? Of het wel sexy genoeg is? Of dat je vergeten bent om de vuilnis buiten te zetten? Heeft je partner wel plezier? Stop! Dat is natuurlijk niet waar seks om draait en yoga kan hierbij helpen. Uit onderzoek is gebleken dat yoga kan helpen bij gevoelens van verlangen, opwinding, orgasmes en je tevredenheid met seks. Dát is waar seks om draait.

Flexibiliteit en bewust zijn van je eigen lichaam

Je gebruikt jouw lichaam overal voor. Zelfs de dagelijkse bezigheden waar je in eerste instantie niet bij stilstaat, zoals iets oprapen van de grond, boodschappen doen of traplopen. Yoga helpt om je lichaam flexibel te houden, waar je ook op latere leeftijd heel veel baat bij kunt hebben. Maar het liefste gebruik je deze flexibiliteit natuurlijk om je partner te verrassen in de slaapkamer 😉

Yoga vermindert stress

Yoga vermindert niet alleen stress, maar het kan zelfs helpen om stress te voorkomen. Het is niet zo gek dat artsen bijvoorbeeld burn-out patiënten doorverwijzen naar yoga of mindfulnesslessen. Yoga leert je bewuster te worden van je lichaam en geest, waardoor jij jouw stress-symptomen kunt herkennen, kalmeren en vervolgens kunt verminderen of zelfs vermijden.

Betere ademhaling

Yoga en ademhalen gaan hand in hand. Je legt de focus op je lichaam, maar ook hoe jij ademhaalt tijdens de oefeningen. Heb je wel eens gemerkt dat je sneller ademhaalt als je boos of gestrest bent en juist langzamer als je kalm bent? Ademhaling is dus niet alleen een mechanisme om ons in leven te houden, maar heeft ook effect op onze gemoedstoestand. Yoga of meditatie zorgt ervoor dat je langzamer en dieper ademhaalt, wat een ontspannende werking heeft.

Wat is jouw ervaring met yoga? ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

16.209 keer bekeken

Geschreven door

De clitoris (ook wel clit of kittelaar) wordt vaak gezien als de holy grail van de vrouwelijke geslachtsorganen. Niet helemaal onterecht, want voor veruit de meeste vrouwen speelt de clitoris een belangrijke rol bij een bevredigend seksleven. Toch be…
16.209 keer bekeken