Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

stretch oefeningen

Stretch oefeningen voor seks en flexibele standjes!

5 juni 2023,

geschreven door

Het overkomt ons allemaal wel eens. Je bent lekker bezig met je sekssessie en ineens schiet de kramp erbij in. De stemming? Ja, die is dan als sneeuw voor de zon verdwenen. Geen zorgen, wij hebben stretch oefeningen om kramp te voorkomen én je flexibiliteit te verbeteren. En geloof ons, het is niet alleen voordelig voor je seksleven!

Kramp tijdens seks

Seks kan een echte workout zijn! Het is dus ook niet zo gek dat je plotseling kramp in je benen, voeten, buikspieren of rug kan krijgen. Meestal wordt kramp veroorzaakt door vermoeidheid, stress, uitdroging en een algemeen gebrek aan beweging.

Dit is niet alleen pijnlijk, maar het kan ook een ontzettende turn-off zijn tijdens jullie sekssessie. Je zou verwachten dat stijfheid tijdens seks juist de bedoeling is, maar dat is dus niet altijd het geval 😉

Waarom zijn stretch oefeningen belangrijk?

Rekken en strekken helpt om de spieren losser te maken en de doorbloeding te verbeteren. Beweging is sowieso goed voor je natuurlijk, maar stretch oefeningen helpen bij soepele spieren en dus de flexibiliteit van je lichaam.

Krijgt je lichaam de regelmatige beweging en stretch die het nodig heeft, dan kan dit jullie seksleven ook een boost geven!

Stretch oefeningen kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de seksuele gezondheid:

  • Flexibiliteit en bewegingsbereik: Soepele spieren, verkregen door stretchoefeningen, verbetert je zogenaamde ‘range of motion’ (ROM), oftewel het bewegingsbereik van je gewrichten. Dit helpt bij comfortabelere en gevarieerdere seks! Denk maar eens aan alle mogelijke standjes.
  • Bloedcirculatie: Stretch oefeningen bevorderen een gezonde bloedsomloop, wat de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen verbetert, resulterend in een betere opwinding en seksuele respons.
  • Lichaamsbewustzijn: Door regelmatig te rekken en strekken word je bewuster van je eigen lichaam. Dit kan bijdragen aan meer zelfvertrouwen en comfort tijdens intieme momenten.
  • Stressvermindering: Stretching vermindert spierspanning en stress. Een ontspannen lichaam en geest helpen bij een gezonde seksuele respons en kunnen zelfs problemen zoals erectiestoornissen verminderen!
  • Uithoudingsvermogen: Regelmatig stretchen verbetert je algehele kracht en uithoudingsvermogen, waardoor je seksuele inspanningen langer volhoudt en langer kunt genieten.

stretch oefeningen

Hoe helpen stretch oefeningen je later in het leven?

Naarmate we ouder worden, verliezen we langzaamaan spiermassa en flexibiliteit. Het kan dus zijn dat je dan problemen krijgt met de dagelijkse gang van zaken, zoals bukken om iets op te rapen of traplopen.

Door regelmatig te bewegen en stretch oefeningen te integreren in je dagelijkse routine, kun je langer flexibel blijven. Soepele spieren verkleinen het risico op blessures en helpen je om je mobiliteit te behouden!

Stretch oefeningen en seksstandjes

Gelukkig hebben wij een aantal effectieve stretch oefeningen mét seksstandjes waarmee je jouw lenigheid kan verbeteren, of je nou beginner, ervaren of expert bent op het gebied van rek- en strekoefeningen.

Vergeet niet om diep te blijven ademhalen tijdens het stretchen en forceer je lichaam nooit in een positie. Bouw het dus rustig op en stop direct als de oefening pijn doet. Als jij straks flexy king of queen bent, dan kun je de intensiteit altijd nog opvoeren!

Let op!

Als je medische problemen of blessures hebt, bespreek dan voorafgaand met je huisarts, fysio of dokter wat de mogelijkheden zijn.

1. Neerwaartse hond

Ga op je handen en knieën zitten en duw je heupen omhoog, terwijl je je handen en voeten op de grond houdt. In de normale neerwaartse hond strek je je benen zover je kunt zonder dat het pijn doet en duw je je hielen voorzichtig naar beneden. Houd ook je armen en rug mooi recht en houd deze positie zo’n 30 seconden vast. Focus vooral op je hamstrings, kuiten en schouders.

Seksstandje ‘De Kruiwagen‘ is een leuk en spannend alternatief op deze stretch. De ontvangende partner stretcht dan niet de hamstrings en kuiten, omdat de nemende partner hem of haar omhoog houdt, maar je schouders en rug krijgen een heerlijke stretch.

kruiwagen

2. Neerwaartse stretch

Sta met je voeten bij de neerwaartse stretch ongeveer op heupbreedte en buig dan vanuit je heupen naar voren. Je laat je bovenlichaam als het ware hangen en zorgt ervoor dat je je hoofd en nek ontspant. Als je je benen niet recht kunt houden, kun je lichtjes door je knieën buigen. Houd deze positie zo’n 30 tot 60 seconden vast en voel de stretch in je hamstrings, kuiten en onderrug.

Seksstandje ‘De Staande Doggy‘ is natuurlijk perfect om deze stretch lekker tussendoor mee te pakken. De ontvangende partner kan naar voren buigen en genieten van de sekssessie én de ontspannende stretch.

staande doggy

3. Butterfly stretch

Ga bij de butterfly stretch op de grond zitten en leg de onderkanten van je voeten tegen elkaar. Je zit dus niet in een kleermakerszit! Houd je enkels of voeten vast om ze bij elkaar te houden en druk voorzichtig je knieën richting de grond met je ellebogen. Je zult de stretch voornamelijk bij je binnenbenen en liezen voelen.

Het kan een uitdaging zijn om deze stretch uit te voeren met seksstandje ‘De Lotus‘, maar het is zeker het proberen waard. Test van tevoren eerst of de stretch niet pijnlijk is, want als je partner in je schoot gaat zitten, wil je blessures voorkomen.

lotus

4. (Staande) quad stretch

Ga bij de staande quad stretch recht staan en til één voet naar achter gericht op. Pak je enkel of voet vast en trek vervolgens je voet richting je billen toe, zodat je stretch aan de voorkant van je bovenbenen voelt. Wissel de stretch per been af!

Als je mooi recht kunt planken, kun je de quads ook meepakken tijdens het seksstandje ‘De Hefboom Doggy‘. Laat je partner in dit geval helpen met de stretch door je been nog iets verder naar je billen toe te duwen. Hier geldt natuurlijk ook dat je van been wisselt.

hefboom doggy

5. De brug

Ga bij de brug op je rug liggen, buig je knieën en zet je voeten stevig op de grond. Duw je heupen vervolgens omhoog, terwijl je je handen naast je lichaam plaatst voor steun en balans. Span hierbij je billen goed aan terwijl je de stretch in je benen voelt.

Seksstandje ‘De Aquarius‘ leent zich heel mooi voor deze stretch oefening. De ontvangende partner kan in deze positie gaan liggen met de benen iets verder uit elkaar, zodat de nemende partner tussen de benen plaats kan nemen om te penetreren.

aquarius

6. Staande kuit stretch

Om je kuitspieren mooi soepel te houden, doe dan met regelmaat de staande kuit stretch. Deze kun je op twee manieren uitvoeren! Ga in beide gevallen voor een muur staan die jou kan ondersteunen.

  1. Bij de eerste optie ga je met één voet iets meer naar voren staan en de andere voet iets meer naar achteren. Plaats je handen op de muur en leun naar voren terwijl je je hakken stevig op de grond laat staan.
  2. De tweede optie is om recht voor de muur te staan en één voet tegen de muur aan te zetten in een hoek van ongeveer 45 graden. Voel je de stretch niet? Ga dan dichter bij de muur staan.

Als je het seksstandje ‘De Staande Kaars‘ uitvoert bij een muur, dan kan de gevende partner de eerste optie uitvoeren, terwijl de nemende partner mogelijk de tweede uitvoert. Jullie kunnen natuurlijk ook de stretch afwisselen! Vergeet niet beide benen te stretchen.

de staande kaars

Doe jij al rek- en strekoefeningen voor de seks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.352 keer bekeken

Geschreven door

Je hebt iemand ontmoet op Tinder en het is lust op het eerste gezicht. Je weet precies wat je wilt: de date skippen en direct met elkaar het bed induiken. Maar waar spreek je het beste af? Wil je vaker afspreken? En hoe zorg je ervoor dat het…
1.352 keer bekeken
1.676 keer bekeken

Geschreven door

Het was maart 2020 toen we voor het eerst te maken kregen met een lockdown, vanwege het oprukkende covid-19 virus. Waar zo’n twee jaar geleden de gedachte was dat we in tijden van lockdown massaal de tijd en ruimte konden nemen om te investeren in …
1.676 keer bekeken
3.022 keer bekeken

Geschreven door

Zweepjes, blinddoeken, boeien en bondage. Deze vier benamingen associeer je vast met BDSM. Maar wist je dat erotic cupping ook in de BDSM wereld hoort? Met cupping creeër je een vacuum dat zorgt voor een extreem gevoelige huid. In deze blog vertelle…
3.022 keer bekeken