Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Een langdurig seksleven door healthy ageing

2 maart 2022,

geschreven door

Iedereen wordt ouder en ervaart de gevolgen van dien. Maar dat we geen seks meer willen zodra we een bepaalde leeftijd bereiken, is een grote misvatting. Hoe zorgen we ervoor dat we van ons seksleven kunnen blijven genieten? Het antwoord is healthy ageing. Voorkomen in plaats van genezen, door goed voor onszelf te zorgen!

Bloeizone Fryslân Tour

EasyToys is trotse hoofdsponsor van de Bloeizone Fryslân Tour! Een internationale, driedaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, georganiseerd door Courage Events en Healthy Ageing Network Noord Nederland. Het doel? Om met behulp van topsport, gezonde beweging in Friese dorpen te bevorderen, zodat mensen langer en gelukkiger in hun eigen omgeving kunnen blijven leven.

Healthy ageing. Hoe doe ik dat?

De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Dit kan er al snel voor zorgen dat we onze gezondheid uit het oog verliezen. Stress en vermoeidheid gaan vaak gepaard met prestatieproblemen. Niet alleen op de werkvloer, maar net zo goed tussen de lakens! Wanneer we ouder worden kan het allemaal net iets moeizamer gaan. Dus hoe zorg je dan toch voor een bevredigend seksleven? Wij delen graag een paar tips om in vorm te blijven!

Tips voor een gezond seksleven

  • Pak elke dag een moment om tot rust te komen, al is het maar een kwartiertje. Door de stilte tot je te nemen en je te focussen op het nu, kun je jezelf gronden en raak je minder snel overweldigd. Een goede gelegenheid om jezelf wat meer aandacht te geven
  • Wees open naar elkaar. Naarmate je ouder wordt, verandert je smaak en heb je misschien wat extra’s nodig om opgewonden te raken. Dat overkomt je partner ook! Overweeg om meer voorspel te doen of glijmiddel te gebruiken.
  • Doel niet specifiek op seks of penetratie, maar op intimiteit. De liefdesdaad is een fijne aanvulling, maar niet een vereiste.
  • Probeer af en toe wat nieuws. Als je teveel in dezelfde patronen valt, kan dat gaan vervelen! Haal bijvoorbeeld eens een nieuw speeltje in huis om uit te proberen.

Tips voor een gezonde leefstijl

  • Ga op tijd naar bed. Terwijl je slaapt, zijn je hersenen druk bezig om je gedachten en herinneringen te verwerken. Zo kom je fysiek en mentaal tot rust en begin je de volgende dag weer fris!
  • Wees actief! Zit je veel achter je bureau of ben je niet het sportieve type, zorg dan in ieder geval dat je elke dag een half uur in beweging bent geweest. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen. Muziek op en go!
  • Weet wat je eet. Veel mensen staan er niet bij stil, maar je dieet maakt een grote impact op je energieniveaus. Dus ook je libido!
  • Stay hydrated. Een volwassene heeft anderhalf tot twee liter water per dag nodig. Frisdrank mag dan lekker zijn, maar gezond is het niet. Af en toe een sapje, koffie of thee kan ook prima.
  • Houd een vaste routine aan als het gaat om voeding, inspanning en ontspanning. Je lichaam zal hieraan wennen. Zo houd je je systeem en je hormonen het beste in balans.
  • Wees optimistisch! Maak je je teveel druk om dingen waar je geen controle over hebt, of heb je te hoge verwachtingen van jezelf, dan maak je het jezelf (letterlijk en figuurlijk) moeilijk om te groeien

Natuurlijk zou je ook moeite kunnen hebben met andere, dieper zittende problemen. Misschien worstel je met je zelfbeeld, vind je het moeilijk om een hechte band te vormen, of heb je het gevoel dat je niet jezelf kan zijn. Dat is ontzettend zonde. Realiseer je dat het erom gaat dat je stappen maakt! Niet dat alles in één keer is opgelost.

Daarnaast sta je er niet alleen voor. We raden je aan om hierover in gesprek te gaan met een expert, zoals een dokter, psycholoog of seksuoloog.

“Het gaat erom dat je stappen maakt! Niet alles is in één keer opgelost.”

In conclusie…

Je weet wat je te doen staat om je gezondheid en geluksgevoel een boost te geven! Help jezelf een handje door elkaar te betrekken bij de dingen die je eventueel in de weg staan of beter kunnen. Communicatie staat centraal voor een goede relatie, maar ook een lekker en langdurig seksleven. En vergeet niet: doe het altijd veilig!

De Bloeizone Fryslân Tour is van donderdag 3 maart t/m zaterdag 5 maart. Op 3 maart is de openingstijdrit in Surhuisterveen, 4 maart is de etappe Eastermar-Bakkeveen en op 5 maart is de finale-etappe in Drachten. Kom de racers aanmoedigen of volg de etappes live via Omrop Fryslân!

Wat doe jij om in topvorm te blijven? Deel het met ons in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.117 keer bekeken

Geschreven door

Seks is heet, seks is sensueel, seks is opwindend. Maar als je erbij stilstaat kan seks ook heel raar, ongemakkelijk en beestachtig zijn! Seks gaat echt niet altijd zo soepel als in de film. De klungelige momenten kun je proberen te negeren, óf je k…
2.117 keer bekeken