NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.416 keer bekeken

Tips om jouw seksleven een boost te geven

11 oktober 2022,

geschreven door

De herfst en winter staan weer voor de deur en dat betekent kortere dagen, minder (zon)licht en dat we allemaal weer wat vaker in een comfy huispak te vinden zijn. Hierdoor worden we allemaal wat minder geprikkeld en is de zin in seks soms ver te zoeken. Maar het is zo zonde om je seksleven op een laag pitje te zetten in het najaar… Dat is namelijk nergens voor nodig!

Je moet nou eenmaal moeite blijven doen

De belangrijkste tip om je seksleven weer aan te wakkeren is: Blijf moeite doen voor elkaar. Vooral in een lange relatie neem je je partner nog wel eens voor lief. Maar blijf moeite doen om van elkaar te horen of je allebei nog wel tevreden bent, moeite doen om gelegenheid te creëren voor intimiteit door bijvoorbeeld een avondje samen te plannen. Maar ook moeite doen om dingen te willen veranderen die nu niet lekker lopen. Ze zeggen niet voor niks dat een relatie hard werken is. Je moet er echt moeite in steken.

Kortom, leg dat seksleven weer eens onder de loep en ga samen opnieuw op onderzoek uit. Maar hoe? hoor ik je denken. De tip die ik als seksuoloog veel aan mijn cliënten geef is om weer op zoek te gaan naar spanning en genot, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Adventskalender van EasyToys. Achter ieder vakje dat je opent, schuilt een nieuwe verrassing die je seksleven weer nieuw leven kan inblazen!

“De tip die ik als seksuoloog veel aan mijn cliënten geef is om weer op zoek te gaan naar spanning en genot.”

Prikkel alle zintuigen en wees in het moment

Een prettig seksleven heb je als je niet in je hoofd zit, maar vooral in het moment kan zijn. Zit je in je hoofd tijdens de seks, dan blokkeer je daarmee de opwinding. Niet handig dus. Door je juist heel erg te focussen op al je zintuigen, ben je heel erg in het moment en dát zorgt ervoor dat jouw opwinding stijgt. Ervaar dus bewust alle sensaties: wat voel ik, wat ruik ik, wat zie ik, wat hoor ik, wat proef ik…

De Adventskalender van dit jaar speelt hier speciaal op in door alle zintuigen te prikkelen. Je wordt uitgenodigd om heel bewust bezig te zijn met je partner en met alles wat je ervaart op dat moment. Afleidende gedachten en onzekerheden verdwijnen op die manier naar de achtergrond en dit zorgt voor bewust samenzijn.

Wie weet zijn er dingen die jullie samen ontdekken die je helemaal niks vindt of vinden jullie iets dat je vanaf nu wel wil integreren in jullie seksleven. Maar juist dát is het leuke aan een Adventskalender. Zo haal je dingen in huis die je op eigen initiatief nooit gekozen had, maar die wellicht een hele fijne toevoeging zijn op jullie seksleven of jouw hoogtepunt!

“Je wordt uitgenodigd om heel bewust bezig te zijn met je partner en met alles wat je ervaart op dat moment.”

Perfecte seks is niet perfect

Tegenwoordig zie ik in mijn praktijk veel mensen die ‘perfecte seks’ nastreven. Bij hen ligt de focus zo op presteren dat ze eigenlijk helemaal geen lol meer hebben in de seks. Zonde! Want er mag af en toe best gelachen worden tijdens de seks, het mag rommelig zijn, onhandig of soms zelfs een beetje vies, het hoeft zeker niet perfect! Leg jezelf vooral geen druk op! Door bijvoorbeeld zoiets als de Adventskalender te introduceren, verwelkom je ook weer een glimlach in je slaapkamer en breng je weer wat lichtheid terug.

“Er mag af en toe best gelachen worden tijdens de seks, het mag rommelig zijn, onhandig of soms zelfs een beetje vies, het hoeft zeker niet perfect!”

Heeft je seksleven een boost nodig, of zoek je naar extra spanning samen? Dan is de Adventskalender echt een mooi product voor jullie! In december kun je dagelijks een vakje openen, maar je kunt het natuurlijk ook het hele jaar door gebruiken door samen bijvoorbeeld ieder weekend een vakje open te maken en op onderzoek uit te gaan met het nieuwe product. Veel plezier!

Hulp nodig?

Zou je wel eens een speeltje willen proberen, maar heb je last van schaamte- of schuldgevoelens die je ervan weerhouden? Misschien kan een gesprek met een seksuoloog helpen. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Welkom bij Generation Easy! Wij bij EasyToys starten een nieuwe generatie. Deze nieuwe generatie doet een schepje bovenop de seksuele revolutie. Een generatie waarin iedereen durft te zijn wie hij wil zijn. Waar er geen taboes bestaan en waar iederee…
8.150 keer bekeken