Verander je ‘auw’ in een heerlijke ‘aaah’! Stop Dry January!

1 januari 2023 door JuicyJoy

Of je nou een mentale autsch hebt na alle feestdagen of een fysieke autch tijdens seks met vaginale droogheid, Stop Dry January staat compleet in het teken om van autsch naar oooh te gaan. En nee, dat heeft niks met alcohol te maken. Wat wij precies voor je in petto hebben om 2023 soepeltjes te beginnen? Nou, maak je borst maar nat… 💦

Stop Dry January

Dry January is natuurlijk de albekende maand om de flessen alcohol aan de kant te zetten, maar er zijn ook flessen die niet dicht gehouden hoeven worden. Wereldwijd zijn er veel vrouwen die last hebben van vaginale droogheid, wat kan leiden tot ongemak tijdens het leukste wat er is: seks. Daar willen we natuurlijk iets aan doen, want wij hebben genoeg flessen waar je wél naar kunt grijpen. Geen pijn, droogheid of ongemak, maar juist een soepele en fijne januari, zodat jij aan het eind van de maand van je stoel af kunt glijden.

Wat is vaginale droogheid?

De term zegt het natuurlijk al, maar over het algemeen spreken we van vaginale droogheid als de vagina te weinig vocht aanmaakt. Hierdoor kunnen er verschillende klachten ontstaan, zoals pijn tijdens seks, jeuk en/of irritatie of een branderig gevoel in de vagina. Vaginale droogheid kan veel oorzaken hebben, zoals hormonale veranderingen, gebruik van zeep of andere producten, medicatie, ziektes of stress. Het zijn dus niet alleen vrouwen in de overgang die hier last van hebben, het kan iedereen zijn.

Het zijn dus niet alleen vrouwen in de overgang die last hebben van vaginale droogheid, het kan iedereen zijn.

Trek die fles glijmiddel maar open!

Hoe zorg je er voor dat jij je weer als een vis in het water voelt tijdens een kurkdroge januari? Je gebruikt tenslotte labello voor droge lippen, je neemt een slokje water als je een droge keel hebt, dus waarom zou je niks voor je droge vagina doen? Er staat je een maand vol tips, advies en inspiratie op je te wachten, want wij willen dat dit bespreekbaar wordt gemaakt. Vaginale droogheid is niks om je voor te schamen. We gaan dit samen aanpakken, want geen water is ons te diep. 😉

Heb jij ervaring met vaginale droogte? Laat het weten in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Verander je 'auw' in een heerlijke 'aaah'! Stop Dry January!

 • Ik heb altijd na mijn ongesteldheid of ervoor dat ik last krijg van vaginale droogheid, mijn hele vagina scheurt dan helemaal open..
  alleen helpt glijmiddel hier dus niet tegen want het zijn allemaal scheurtjes!

  • Hoi Sharon,

   Vaginale droogte vlak voor en/of na je menstruatie is een heel normaal verschijnsel. Dat komt doordat bij een natuurlijke cyclus rond die periode het oestrogeengehalte daalt. Oestrogeen zorgt doorgaans voor het makkelijk bevochtigen van de vaginawand.
   De vagina is dan inderdaad kwetsbaarder bij penetratie, waardoor snel scheurtjes kunnen ontstaan. Bij scheurtjes is het best om voorzichtig te zijn met iets vaginaal inbrengen. Doe dit voorzichtig en met beleid. Een uitgebreid voorspel zorgt voor meer opwinding en ontspanning, waardoor de vagina meer klaar wordt gemaakt voor penetratie. Glijmiddel kán helpen, alleen werkt dit vaak tijdelijk en doorgaans meer extern, ipv intern.
   Richt je dus dan ook meer op externe stimulatie, zoals het stimuleren van de clitoris. Breng voorzichtig iets vaginaal in, bijvoorbeeld een subtiel speeltje of vinger. Ontdek of je tijdens het voorspel tot een orgasme kan komen: dit voor meer doorbloeding en daardoor ook meer bevochtiging van de vagina. Ga dan pas over tot penetratie.
   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid